- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.280
- Поени од реакции
- 3.032
Е тоа де дека е маркетинг трик не ме бендисува, тоа што нема појак компресор а сепак е рекламирана како за Colder Climate.Jas koga vikam deka dzabe stavaat greaci ( opsto site proizvoditeli ) toa e marketing trik razberete luge kvalitetna inverter klima nezavisno dali 3.5 kw ili 5.5kw ako ina dovolno moken jak kompresor i soodvetna golemina na saketo izmenuvacot bez nikakov problem ke gree
Греачот не ми смета, особено што можеш да го исклучиш/отштекаш.
Јас зедов втора клима без греач но не викам дека нема дополнително да наместам ако видам дека во тие најстудени месеци се собира мраз на тацната. 2000 денари коштало, сосе термостат.
Не сме сите од Скопје, затоа и потребата од Colder Climate модели во Македонија. Во некои градови тие минусните температури знаат да се задржат по 2-3 недели... и сеа толку време да и бериш гајлето пред секое легнување дали ноќеска ќе се насобере мраз на тацна не е баш сеедно.Друга работа за -22 и -15... сме зборувале многу пати дека такви температури нема во Скопје, а ако има траат неколку часа во зимата и се ирелевантни. Грејната сезона е 6 месеци, а во Јануари како најладен месец просечната температура е над 0 степени, а просечната минимална е -3.
Мислиш тоа што зема поладен воздух поради тоа што е поставена близу до подот, ја исклучува потребата од помоќен компресор?Не е круцијално 2 стаге на парапетна. Убаво е да има, ама не е задолжително. Бидејќи зема поладен воздух од земјата. (МНОГУ поладен од ѕидна) и нема потреба да го грее премногу.
Па така и секоја високоѕидна ако се постави доста пониско на ѕид, на пола метро од подот на пример би можела да работи како нордик модел мх?