Не знам како е муабетов поврзан со темава, али јебига...
Мене ми е ептен дегутантно кога ќе отидам во Скопје, обично силом прилике да завршам некоја работа, влагам во такси и ебениот таксист ми се обраќа од високо штом слушне не скопски нагласок. Ја стварно не разбирам, до толку чоек да се осеќа мизерно и обезвреднето та единствена вредност во животот, едини успех со кој би си го мерел ташакот со други е тоа што бил роден таму некаде во некоја си метропола или шокуридае, како и да ја викате. Па при пообилен дожд се претвараме во Венеција пола држава, шахти со гомна ни џвркаат на сите страни овие се фатиле да се објаснуваат за тривијалности.
Ај да отидам во Германија пример и сега германецот ме гледа со презир, не сум од таму, не е оправдано ама да имам некоја разбирачка, со оглед какви се не племиња му се доселија.
Ама да отидам во друг град во мојата држава, две педи земја, шо со точак ќе ја прелеташ за ден, и некој таму да ми се прај на Француз, да ми покажува некаква си културолошка супериорност е во крајна инстанца ретардирано, кога ќе се земат предвид сите останати околности, особено фактот дека живееме во иста вукојебина на два саати оддалеченост со кола, и тоа возејќи по калдрма.