Партнерот ми е од село, што да правам?

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
Ne e sramota da si selanec od selo, sramota e da si Seljak od grad ;) Ja izrasnav i vo grad i vo selo, i iako ziveam u grad momentalno, mi nedostiga da ziveam na selo. Selata ne se kako porano, denes se bas napredni, imas marketi, disko, kafici, mini prodavnici, tobako 24/7, duri i bazeni, hoteli, turizam...Taa priroda, sloboda, vozduh sto gi imas na selo, vo grad mozes da sanjas u stance od 45 kvadrata.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Ок е, затоа реков ако на некој му се работи.....мене ми се ужива и ми се спортува. Може у пензија...да чувам пчели и нешто да поработувам, кој знае.
Многу работа е, една трева ќе треба на неколку дена да ја косиш само....да не правиме муабет за друго. После работа 4 саати ќе си зафатен...ако не ти смета и ти причинува задоволство тогаш супер, тоа е за тебе :)
Буразерче, па ајде да ти најдеме една продуховљена секси селанка, па да основате едно еко хипи мало село, па да имаш време у пензионерки денови да се просветлуваш малце. Од ногу лежење и уживање ќе се протемнеш скроз.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Буразерче, па ајде да ти најдеме една продуховљена секси селанка, па да основате едно еко хипи мало село, па да имаш време у пензионерки денови да се просветлуваш малце. Од ногу лежење и уживање ќе се протемнеш скроз.
Нема овде таква...да си најдев одамна ќе основав едно хипи оф д грид село. :)
Слабо хипици буразеру....

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Иначе печалење од земја работење и чување животни е научна фантастика.
Зошто мислиш дека од животни не се заработува? Ако си сам, од ништо не се заработува, ама со луѓе и механизација веројатно има ќар: живинарска фарма, фарма со кози, крави, овци, еве и со магариња веќе има кај нас
п.с. Инаку јас си смислив план да си купам летово една козичка, да си јаде на полето што е зарастено, да го средиме после со помалку труд, и на крај да ја заколеме на есен, кога нема да бидам тука на планинава постојано :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Зошто мислиш дека од животни не се заработува? Ако си сам, од ништо не се заработува, ама со луѓе и механизација веројатно има ќар: живинарска фарма, фарма со кози, крави, овци, еве и со магариња веќе има кај нас
п.с. Инаку јас си смислив план да си купам летово една козичка, да си јаде на полето што е зарастено, да го средиме после со помалку труд, и на крај да ја заколеме на есен, кога нема да бидам тука на планинава постојано :D
Не ја чувај за тоа...не си прави грев на душата. Прво со стока да работиш е проклета работа. Ќе спечалиш нешто?
Нема поголемо лицемерие од тоа да чуваш стока и на крај да ја изедеш.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Не ја чувај за тоа...не си прави грев на душата. Прво со стока да работиш е проклета работа. Ќе спечалиш нешто?
Нема поголемо лицемерие од тоа да чуваш стока и на крај да ја изедеш.
Па нема јас да ја јадам, не би можела животно што го имам да го јадам после, и ако треба да заколам животно, од глад ќе умрам побрзо ... ќе се најде некој да го купи за месо ... туку зарастено е полето, овде никој не чува кози, ќе ги замолев да ги носат на пасење во тоа поле - веројатно идејава не ми е реална, не знам, ама не е за заработување

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па нема јас да ја јадам, не би можела животно што го имам да го јадам после, и ако треба да заколам животно, од глад ќе умрам побрзо ... ќе се најде некој да го купи за месо ... туку зарастено е полето, овде никој не чува кози, ќе ги замолев да ги носат на пасење во тоа поле - веројатно идејава не ми е реална, не знам, ама не е за заработување
Земи спој се со природата додека си таму....дај нешто ако можеш, нахрани некое животно.
Иначе коза е глупо животно ако ти е за мерак :)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Нема овде таква...да си најдев одамна ќе основав едно хипи оф д грид село. :)
Слабо хипици буразеру....
Па коа те викам ја на месинџер ти како директорка се мислеш, паника те фаќа. Јас имам обиди за хипи еко село.
Имам една баш продувљена пријателка која 100 % ќе ти парира. Туку питање е дали ти ќе и парираш. ;)

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.688
Поени од реакции
8.323
Ако сакате паметно животно тогаш коњ, свиња такво нешто ;) Од овца поглупо и од коза поинат тешко:D
Што се однесува до печалење од земјоделие и сточарство, тешко тоа. Кај нас во Овче Поле се вика од овци има ќар, ако имаш будала брат:toe: Во сите други есапи е ненормален труд, отсуство на комфор, едноставно ропство за мала заработувачка. Плус со ваква држава и клима, сигурна пропаст!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па коа те викам ја на месинџер ти како директорка се мислеш, паника те фаќа. Јас имам обиди за хипи еко село.
Имам една баш продувљена пријателка која 100 % ќе ти парира. Туку питање е дали ти ќе и парираш. ;)
Јас сум како водата буразеру...можам да се мењам ако треба. Од вчера до денеска сум комплет различен....плус не ми е мало курето :rolleyes:

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Јас сум како водата буразеру...можам да се мењам ако треба. Од вчера до денеска сум комплет различен....плус не ми е мало курето :rolleyes:
Теоретски љубав лепо звучи,
Малчице је друкшије у пракси,
Много тога још увек се учи.... ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Теоретски љубав лепо звучи,
Малчице је друкшије у пракси,
Много тога још увек се учи.... ;)
Барем за све ме бива, од земјоделие, електрика, машинство, браварија....да не редам. Има со две раце да направам се :D

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Барем за све ме бива, од земјоделие, електрика, машинство, браварија....да не редам. Има со две раце да направам се :D
А ја па мислев дека размножувањето без раци се праве.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Да бе, она сама све праве :facepalm:
Не ми се верува како не сфаќаш шта жели аутор да каже. :facepalm:
Боди со двете раците се прави. Така и ке си умре сам ем без женка со курацот до двете раци, ем протемнет.

Kajgana Shop

На врв Bottom