Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Корекција на цената ќе има. Тоа требаше да се случи од 1 јули, заради вирусот се одложи. Каква ќе биде корекцијата, ќе видиме. Во секој случај не ќе оди надолу.Мене нема да ме изненади да испадни Fake News
Малкумина би го посакувале ова. Не им одговара на оние што работат.Licno mene poveke mi odgovara dnevnata evtinata odkolu noknata evtinata tarifa
Jas koga bi odlucuval ako mora da se ukine evtinata tarifa bi ja ukinal samo noknata a dnevnata evtinata tarifa bi ja ostavil.
Не знам како ќе оди тоа со либерализацијата. На ист далновод сме поврзани, како може јас да користам еден оператор, ти друг?Ајде кога веќе дискутираме за поскапување/поефтинување на елек. енергија. Мое мислење е додека има регулаторна комисија нема да има драстични поскапувања (според мене максимум 5-6%) бидејќи се знае дека регулаторна =~ на таа гарнитура што е на власт.
Така да со евентуално енормно поскапување ќе има реперкусии и на власта на следните наредни избори.
Она што исто така е неизбежно е дека ќе мора кога тогаш да има либерализација и на енергетскиот пазар за физички потрошувачи, и тогаш (според мене) нема да има регулаторна да ја одредува цената туку секој оператор кој што ќе има лиценца ќе си има свои цени (можеби регулаторна ќе ја одредува максималната цена?!) е тогаш е можно да има драстично поскапување 10-15-20%, но би имало различни пакети и секој корисник ќе си зема од тој оператор кај којшто мисли дека ќе му биде најдобро/најисплатливо.
Секаде ти е исто. И мене од Gree ми рекоа дека монтажата е 70€, а ми наплатија 80.Наместив клима од клими.мк Хаер 5,5ка за монтажа бевме договорени 4000 ден.Денеска после монтирањето ми велат дека демек згрешиле и ми наплатија 5000.Не е проблемот во тие 1000 ден. ме нервира што лажат за да те придобијат и после кој те ебе.Вака само ствараат одбивност, со нив е завршена приказната, бев во план да ставам уште 2 клими ама ме изгубија како муштерија.
Многу лесно може. Не е важно како си врзан. Тоа е дистрибутер. Важно е кој ја произвел енергијата за тебе и ја дал во мрежата. Не мора да е одвоено, се што треба е да знаеме ти колку си потрошил од броилото - се друго е веќе решено. Кај правни лица ова функционира од лани. Во просек цените се околу 30% поефтини од тоа што беа, за тие што си избраа соодветни тарифи. За пекари и слично и до 50% поефтино испаѓа зошто трошат оф пик струја.Не знам како ќе оди тоа со либерализацијата. На ист далновод сме поврзани, како може јас да користам еден оператор, ти друг?
Секаде ти е исто. И мене од Gree ми рекоа дека монтажата е 70€, а ми наплатија 80.
Да, веќе Дени одговори, ама според броилото, колку КВ ќе си потрошиш толку ќе платиш ти на Х јас на У оператор. Се останато, ќе си го регулираат мегусебно со ЕВН/МЕПСО итн итн.Не знам како ќе оди тоа со либерализацијата. На ист далновод сме поврзани, како може јас да користам еден оператор, ти друг?
Секаде ти е исто. И мене од Gree ми рекоа дека монтажата е 70€, а ми наплатија 80.
I da ima liberalizacija na strujata za Fizicki lica pak Evn ke bide glavna za nov priklucok defekti na dalekovodi defekti pred broilo trafostanici za toa pak ke si bide glavna Evn i da odis na liberalizacija broiloto pak ke bide na EvnМногу лесно може. Не е важно како си врзан. Тоа е дистрибутер. Важно е кој ја произвел енергијата за тебе и ја дал во мрежата. Не мора да е одвоено, се што треба е да знаеме ти колку си потрошил од броилото - се друго е веќе решено. Кај правни лица ова функционира од лани. Во просек цените се околу 30% поефтини од тоа што беа, за тие што си избраа соодветни тарифи. За пекари и слично и до 50% поефтино испаѓа зошто трошат оф пик струја.
Си има решение и веќе се користи.
Ти можеш (сериозно) од Иран да купиш струја и да ти стигне до дома. Не значи дека електронот патува од Иран, туку дека иран испорачал во мрежата толку и толку киловати, а ти си потрошил толку и толку. Останатото се дистрибутивни трошоци за мрежата.
Za zal cenata na montazata na inverter klima uredi e sekade pokacena 4.200 den e za 3.5kw a 5.000 den e za 5.5kw. SEKADEНаместив клима од клими.мк Хаер 5,5ка за монтажа бевме договорени 4000 ден.Денеска после монтирањето ми велат дека демек згрешиле и ми наплатија 5000.Не е проблемот во тие 1000 ден. ме нервира што лажат за да те придобијат и после кој те ебе.Вака само ствараат одбивност, со нив е завршена приказната, бев во план да ставам уште 2 клими ама ме изгубија како муштерија.
Ne me razbiras i da ima liberalizacija na strujata za Fizicki lica pak Evn ke ja odrzuva mrezata trafostanicite defektite pred broiloto za nov priklucok ( nov korisnik ) pak ke treba Evn da stavi broiloИ? Дистрибутер ќе си биде тој со мрежата.
Во ред е се, пред 1 недела кога се договаравме можеа да кажат дека е 5,6 илјади немаше проблем.Мене ме нервира селската финта дека згрешила диспеџерката.Можев да не му ги давам тие 1000 + ама ќе бев поголем сељак од нив.Вака нека му кисни, затоа објавив тука нека читаат луѓето каков однос имаат фирмите со потрошувачите.Za zal cenata na montazata na inverter klima uredi e sekade pokacena 4.200 den e za 3.5kw a 5.000 den e za 5.5kw. SEKADE
Автоматски споено мислење:
Bidejki nasive Mk prodavaci se izgubeni vo vremeto i prostorot kupuvacite treba nekolku pati da prasaat koja e cenata na bilo koj produkt od Bela Tehnika vklucuvajki i montaza na klima.Во ред е се, пред 1 недела кога се договаравме можеа да кажат дека е 5,6 илјади немаше проблем.Мене ме нервира селската финта дека згрешила диспеџерката.Можев да не му ги давам тие 1000 + ама ќе бев поголем сељак од нив.Вака нека му кисни, затоа објавив тука нека читаат луѓето каков однос имаат фирмите со потрошувачите.
Do lani cenite bea 60€ za 12ka i 80€ za 18ka odnosno nekoi naplajkaa 4000so5000mkd. A ovaa godina kako e ne znam koronata site gi mava vo glava,a idiotski e sto si se dogovoril 4000 a ti naplatile 5000,ne.si trebalo da davas +1000ka,taa sto te ubedila insto tija prodala klimata taa da si ja platela razlikatata od 1000ka.Наместив клима од клими.мк Хаер 5,5ка за монтажа бевме договорени 4000 ден.Денеска после монтирањето ми велат дека демек згрешиле и ми наплатија 5000.Не е проблемот во тие 1000 ден. ме нервира што лажат за да те придобијат и после кој те ебе.Вака само ствараат одбивност, со нив е завршена приказната, бев во план да ставам уште 2 клими ама ме изгубија како муштерија.