- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.028
Тие избриши ги од умот, едноставно како да не постојат. Сепак ќе се согласиш дека поголемиот дел од работничката класа размислува како тебе, јас барем имам таков став за Скопјаните кои сум ги запознавал, дали да е таксист, дали дистрибутер на роба, или пак некој рандом кој сум го сретнал во воз, луѓе од Скопје кои доаѓале да јадат во сендвичарата каде работев па и еве овде на форумот. Главниот проблем е во тоа што немаме политичар кој ќе застане позади овој став, зошто засега тоа не им одговараше. Затоа и луѓето дигнаа раце и препуштија се да поминува толку лесно. Зошто на секоја изградба на џамија во Словенија се фрлаат свински глави, се цртаат недолични и навредливи графити кон верниците, се рушат темели а ние ги рачунаме нив за педерчиња. Сето тоа е подржано од властите и нивните политичари, зошто знаат дека подоцна ќе имаат проблеми.Не е проблемот ниту во љоковите,ниту во политичарите.Проблемот е во модерните и прогресивни Македонци кои љоковите ги ословуваат како Албанци,ги учат децата дека љубовта не знае за граници и немаат проблем што се изградила џамија у Нерези зашто на тоа место наводно уште пред 200 години имало џамија.Оние што кога рика оџата и татне цело Скопје ти викаат дека и камбаните од црквите тропаат ако веќе така сме гледале на работите
На никој рандом Албанец(поготово ако е Дуи) не му е проблем да реагира така зошто знае дека има човек у полиција шо ќе го извади, знае дека позади него стојаат Бекир Асани и Артан Груби па дури и ако истиот убие некој. Ние додека ја имавме демек патриотската партија на власт наместо да го решиме ова прашање како што кажав извршија предаство врз Скопје, овие сега мислам нема потреба да ги коментирам. Ете сега излегува нова шанса(ако може така да се мисли) со Левица, човекот иако стана пратеник, иако знае дека они се власта, вчера им се спротистави јавно на телевизија и го кажа она што го мислиме ние за целата таа приказна со рамковниот и неговите бесконечни рамки, што за мене преставува вистинско освежување и мрднување од точката за ова прашање. Останува будно да се следи ситуацијата и да се реагира кога ќе треба, дури и по цена на излегување на улица.