Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Не е проблемот ниту во љоковите,ниту во политичарите.Проблемот е во модерните и прогресивни Македонци кои љоковите ги ословуваат како Албанци,ги учат децата дека љубовта не знае за граници и немаат проблем што се изградила џамија у Нерези зашто на тоа место наводно уште пред 200 години имало џамија.Оние што кога рика оџата и татне цело Скопје ти викаат дека и камбаните од црквите тропаат ако веќе така сме гледале на работите
Тие избриши ги од умот, едноставно како да не постојат. Сепак ќе се согласиш дека поголемиот дел од работничката класа размислува како тебе, јас барем имам таков став за Скопјаните кои сум ги запознавал, дали да е таксист, дали дистрибутер на роба, или пак некој рандом кој сум го сретнал во воз, луѓе од Скопје кои доаѓале да јадат во сендвичарата каде работев па и еве овде на форумот. Главниот проблем е во тоа што немаме политичар кој ќе застане позади овој став, зошто засега тоа не им одговараше. Затоа и луѓето дигнаа раце и препуштија се да поминува толку лесно. Зошто на секоја изградба на џамија во Словенија се фрлаат свински глави, се цртаат недолични и навредливи графити кон верниците, се рушат темели а ние ги рачунаме нив за педерчиња. Сето тоа е подржано од властите и нивните политичари, зошто знаат дека подоцна ќе имаат проблеми.

На никој рандом Албанец(поготово ако е Дуи) не му е проблем да реагира така зошто знае дека има човек у полиција шо ќе го извади, знае дека позади него стојаат Бекир Асани и Артан Груби па дури и ако истиот убие некој. Ние додека ја имавме демек патриотската партија на власт наместо да го решиме ова прашање како што кажав извршија предаство врз Скопје, овие сега мислам нема потреба да ги коментирам. Ете сега излегува нова шанса(ако може така да се мисли) со Левица, човекот иако стана пратеник, иако знае дека они се власта, вчера им се спротистави јавно на телевизија и го кажа она што го мислиме ние за целата таа приказна со рамковниот и неговите бесконечни рамки, што за мене преставува вистинско освежување и мрднување од точката за ова прашање. Останува будно да се следи ситуацијата и да се реагира кога ќе треба, дури и по цена на излегување на улица.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Сум шамарал Албанци и порано и сега.
У војска пак ги терав вециња да мијат. Си пиев ракија у павиљонот додека они на алах му се молеа, али мораа прво да прашаат да се молат. Ние би сакале да се помолиме ќе ве замолиме за тишина. После 10-15 си легнуваа. Имаа респект кон нас, и ние према нив. Кога настана војната, штрафта фатија.
Ова испаѓа како кога ти дојдат гости дома и почнат да урлаат да кршат ако домаќинот не ги искара или исфрли надвор, они ќе си урлаат.
Порано ние младите не им дававме да скокаат. Сега вие си ќутите. Абре у сред автобус пун со Албанци идеше накај радишани, ко викнав тишина бре шо е ова. Дојдоа два тројца да се расправаат, ќе ве исфрлам сите од автобус ако не седнете им реков. Се смирија.
Значи они и не прават лошо, туку ние им дозболуваме да ни се качат на глава. Со демократска полиција има Скопје да го урнат. Стап треба да заигра и тоа шо поскоро.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Проблемот е во модерните и прогресивни Македонци кои љоковите ги ословуваат како Албанци,ги учат децата дека љубовта не знае за граници и немаат проблем што се изградила џамија у Нерези зашто на тоа место наводно уште пред 200 години имало џамија.Оние што кога рика оџата и татне цело Скопје ти викаат дека и камбаните од црквите тропаат ако веќе така сме гледале на работите.Оние кои тврдат дека цел живот живееле у етнички мешани средини и никогаш немале проблем со Албанци.
А што треба да ги учат?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
А што треба да ги учат?
Дa нoсaт мaици сo хипи лoгo и нaтпис all we need is love,дa дoнирaaт средствa зa изгрaдбa нa џaмии,кoгa ке шетaaт нaвечер сo девoјкa у пaркoт у Ѓoрче и кoгa ке им префрлaaт oние хoрдите oд Сaрaј седнaти пo клупите сo нaмерa дa излупaaт некoј кaур,дa oдaт oд нaјблискaтa прoдaвницa дa им купaт лaднa кoкa кoлa и слaдoлед.Тaкa се грaди сoживoт,се дур не гo плaтaт сo живoт

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Дa нoсaт мaици сo хипи лoгo и нaтпис all we need is love,дa дoнирaaт средствa зa изгрaдбa нa џaмии,кoгa ке шетaaт нaвечер сo девoјкa у пaркoт у Ѓoрче и кoгa ке им префрлaaт oние хoрдите oд Сaрaј седнaти пo клупите сo нaмерa дa излупaaт некoј кaур,дa oдaт oд нaјблискaтa прoдaвницa дa им купaт лaднa кoкa кoлa и слaдoлед.Тaкa се грaди сoживoт,се дур не гo плaтaт сo живoт
А бе озбилно те прашувам што треба да им кажуваат? Дека се племе? Дека се небањати? Да не им се доближуваат?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
А бе озбилно те прашувам што треба да им кажуваат? Дека се племе? Дека се небањати? Да не им се доближуваат?
Ме претркaлa Дaрлинг сo oдгoвoрoт.Требa дa ги учaт дa ги бoјкoтирaaт,aли тoa не мoже дa се деси зaштo е спрoтивнo нa мoдерните и прoгресивни стaвoви кoи тие ги зaстaпувaaт

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Тие избриши ги од умот, едноставно како да не постојат. Сепак ќе се согласиш дека поголемиот дел од работничката класа размислува како тебе, јас барем имам таков став за Скопјаните кои сум ги запознавал, дали да е таксист, дали дистрибутер на роба, или пак некој рандом кој сум го сретнал во воз, луѓе од Скопје кои доаѓале да јадат во сендвичарата каде работев па и еве овде на форумот. Главниот проблем е во тоа што немаме политичар кој ќе застане позади овој став, зошто засега тоа не им одговараше. Затоа и луѓето дигнаа раце и препуштија се да поминува толку лесно. Зошто на секоја изградба на џамија во Словенија се фрлаат свински глави, се цртаат недолични и навредливи графити кон верниците, се рушат темели а ние ги рачунаме нив за педерчиња. Сето тоа е подржано од властите и нивните политичари, зошто знаат дека подоцна ќе имаат проблеми.

На никој рандом Албанец(поготово ако е Дуи) не му е проблем да реагира така зошто знае дека има човек у полиција шо ќе го извади, знае дека позади него стојаат Бекир Асани и Артан Груби па дури и ако истиот убие некој. Ние додека ја имавме демек патриотската партија на власт наместо да го решиме ова прашање како што кажав извршија предаство врз Скопје, овие сега мислам нема потреба да ги коментирам. Ете сега излегува нова шанса(ако може така да се мисли) со Левица, човекот иако стана пратеник, иако знае дека они се власта, вчера им се спротистави јавно на телевизија и го кажа она што го мислиме ние за целата таа приказна со рамковниот и неговите бесконечни рамки, што за мене преставува вистинско освежување и мрднување од точката за ова прашање. Останува будно да се следи ситуацијата и да се реагира кога ќе треба, дури и по цена на излегување на улица.
Една од причините поради која ги учат така децата ти е ова, ако ти наебеш во вукојебинава ќе окапиш во затвор или ќе ти го заебат цел живот, ако некој од нив ти направи нешто и го фатат ќе помине или во душевна болница или со 1 година затвор и пак ќе го прави истото посилен од претходно.
Никој не растел дете за поради некои вакви срања да го затворат апсаана.

Проблемот е во главата на државата, ако тие се спремни да си ја жртвуваат својата позиција (па ако треба и да гинат) и да им покажат среден прст на милите наши браќа и на нашите мили пријатели од НАТО, да реактивираат задолжителна редовна војска, полицијата да влегува и мава ќотек дури крепат во тие хордите што се курчат дека се некаква мафија низ Скопјево (па и во западна), влегување со специјалци во селата каде што сите знаеме дека се произведува и препродава дрога и оружје и чистење со куршум во чело на секој што ќе изрипа пред нив и јас ти гарантирам дека за 10 години тие ќе ги учат децата исто како што нашите сега, ќе се плашат да отепаат и бубачка не пак со ножеби да се шетаат низ центар.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Не е проблемот ниту во љоковите,ниту во политичарите.Проблемот е во модерните и прогресивни Македонци кои љоковите ги ословуваат како Албанци,ги учат децата дека љубовта не знае за граници и немаат проблем што се изградила џамија у Нерези зашто на тоа место наводно уште пред 200 години имало џамија.Оние што кога рика оџата и татне цело Скопје ти викаат дека и камбаните од црквите тропаат ако веќе така сме гледале на работите.Оние кои тврдат дека цел живот живееле у етнички мешани средини и никогаш немале проблем со Албанци.
Каде се всушност ваквите Македонци? Јас во Битола не познавам ниту еден таков. Не сум сретнал битолчанец што ги застапува овие ставови. Апсолутно не е проблемот во вакви измеслини ликови, туку проблемот е во македонскиот политички кампус кој не знае да постави црвени линии.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Какви линии какви бакрачи. Сее отворено на маса. - Познати фрази на Зоран Заеф.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.548
Поени од реакции
2.691
Каде се всушност ваквите Македонци? Јас во Битола не познавам ниту еден таков. Не сум сретнал битолчанец што ги застапува овие ставови. Апсолутно не е проблемот во вакви измеслини ликови, туку проблемот е во македонскиот политички кампус кој не знае да постави црвени линии.
Зборува луѓе што се воглавно средна до висока средна класа што живеат во Карпош или Центар т.е "поурбаните" скопски општини кои гласаат за СДС и ги релативизираат глупостите што ги правеле и се борат за соживот.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Немате вие у Битола прогресивна омладина која се бори за правичност кон аљбанци у општество.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Зборува луѓе што се воглавно средна до висока средна класа што живеат во Карпош или Центар т.е "поурбаните" скопски општини кои гласаат за СДС и ги релативизираат глупостите што ги правеле и се борат за соживот.
Нека е и така, макар што не е. Колкав е бројот на тие луге? И што дека гласаат за СДСМ? Не се сеќавате како на Кале Груби трчаше по врзаните Албанци и ги ослободуваше во времето на Груевски?
Автоматски споено мислење:

Немате вие у Битола прогресивна омладина која се бори за правичност кон аљбанци у општество.
Нема врска, си направивте стероетип на Македонец кој ќе биде виновен за состојбата со Албанците, а политичарите повторно се апсловирани од кривицата. Всушност се до некаде, затоа што истите тие Македонци нив ги гласаат за работни места. Едноставно се е погрешно и испревртено.

Последно уредено:

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Зошто не можам да напишам ш и п т а р?

Последно уредено:
Статус