Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Сега го погледав малце видеото...гледам никој ништо не спомнува по медиумите ама не е малце срамота онака уличарски да се изрази на 1.14 од видеото?
https://www.youtube.com/watch?v=j-sbjD_sBh4
Малку е наивно да се дефинира „срамота“ со сликовитиот пример на Апасиев, кој патем беше сосема соодветен и на место. Еве овде настапот не е уличарски. За разлика од некои, тој знае и „културно“, ама зависи каде, кога и зошто :).

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Колку што јас се сеќавам во 45-та одеа наши учители во Пиринскиот дел ,а во цела Бугарија беше црвената армија.Нашите бегалци од Егејот ги прифатија Русијте и Коминтерната која целосно беше под руска контрола ги призна македонскиот народ.Таквите како тебе" ништо не им фали" само ги имаат побркано лончињата.Русија е империја и суперсила а на Македонија.Ние треба да се потрудиме и да ги потргнеме тие што се пред нас (а тоа се великобугарите и великосрбите)за да не види Руската Империја,да ни помогне зошто имаме проблем на нашиот опстанок.
Нема Русија проблем со идентитетот и опстанокот туку ние и сами не можеме да се избориме со тоа.Ни треба помош.
Се извинувам за тоа што сум надвор од тема.
Да не те разочарувам ама Стаљин си играше нати го дај ми го со животите на македонските партизани за потоа тотално да ја забрани помошта од СРМ кон Грција и да ги остави да ги гаѓаат како пилци. Стаљин е исто така исклучително виновен што Пиринска Македонија ја добија бугарите. 70-80 години претходно царскиот режим ја создаде санстефнаска Бугарија и русите ја создадоа бугарската егзархија, со сета логистика за да се шират во Македонија. Во модерно доба е нешто слично, да не те разочарам пак ама со прст не мрнаа русите кога ни требаше оружје во 2001. Украинците испаднаа многу поголеми пријатели во тој период, додека русите си ќутеа. Ептен многу вака недоречности има.

Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Нема човек што не сака да стане богат. Тоа е универзална човечка особина.
Не се сите мотивирани само да се збогати. Некој нешто има и направено, тука и таму, сега и некогаш.
Да земеш некоја енциклопедија и прочиташ статија за некого таму, обично е заради тоа што тие имаат нешто променето во позитивен правец, некои за своето племе а некои за цел свет. Додуше има и луѓе кои се и екстремно негативни. Но нема многу места во историјата за луѓе кои се што направиле е користеле државен буџет како лична касица прасица. Никој нема да се сеќава долго за ниеден мк политичар во последните 30 години, освен можеби во презирот, како актери на едно долго распаѓање.
Затоа е добро што Апасиев е суетен. Нему повеќе му се лачат ендорфини од тоа што многу ќе го тапкаат во грб, браво Димче, што убаво им плесна, од градење репутација дека не е корумпиран. Ако уште направи нешто со таа слава да промени во државата, супер. Ќе имаме и ние коначно некој достоен за енциклопедиа. Ако не, ок, боже мој, уште еден од многите..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Да не те разочарувам ама Стаљин си играше нати го дај ми го со животите на македонските партизани за потоа тотално да ја забрани помошта од СРМ кон Грција и да ги остави да ги гаѓаат како пилци. Стаљин е исто така исклучително виновен што Пиринска Македонија ја добија бугарите. 70-80 години претходно царскиот режим ја создаде санстефнаска Бугарија и русите ја создадоа бугарската егзархија, со сета логистика за да се шират во Македонија. Во модерно доба е нешто слично, да не те разочарам пак ама со прст не мрнаа русите кога ни требаше оружје во 2001. Украинците испаднаа многу поголеми пријатели во тој период, додека русите си ќутеа. Ептен многу вака недоречности има.
За ова последново, баш и не е така.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
За ова последново, баш и не е така.
Како е? Кој ни продава оружје и зошто истото не доаѓа од исток или од север? Ептен сумливо е дека федерализација/кантонизација е всушност источен проект, а посебно зашто на генералштабот при првите битки на калето му била понудена ,,помош,, од 20.000 бугарски војници. Ми изгледа на дежа ву. Можда и не, кој знае.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Како е? Кој ни продава оружје и зошто истото не доаѓа од исток или од север? Ептен сумливо е дека федерализација/кантонизација е всушност источен проект, а посебно зашто на генералштабот при првите битки на калето му била понудена ,,помош,, од 20.000 бугарски војници. Ми изгледа на дежа ву. Можда и не, кој знае.
Грубо кажано, тоа беше проруска Украина преку која добивавме руско оружје. Не е тоа оваа Украина денес.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Исто, гледам процес на демонизирање од страна на неговите ултра симпатизери, другари, кон оние што внимателно пратат што се дешава и гледаат малку со доза на скепса кон дел од неговите ветувања. Мислам дека таков тип на фанатизам воопшто не им е потребен.
Океј може вака конкретни примери?
Јас само гледам дека се демонизираат куртони од Твитер кои замараат дека замарал овој со просекот, пишуваат дегенски досетки и слично.
А тие реално се за демонизирање.
И овој да не гледа со доза на скепса и внимателно прати што се дешава? :D

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
882
Поени од реакции
1.411
Вчера интервјуто со Апасиев многу го бендисав. Посебно ме поткупи национализмо шо го спроведува, ама сепак е левичарски. Не се согласувам so левичарската идеологија, зато шо сум на другата страна на оската. Најверојатно Левица се единствените шо можа од страна на опозиција в собрание, конечно да смена нешто (освен ако не се продадат во иднина ама че видиме). Досега појако интервју не сум гледал, а се надевам дека на овај „новинариов“ че му ги удра клоците во иднина, оти се гледа дека батето е од тие врти питулиците само за да остани на работна позиција. Вакви ни требаат интервјуа, јаки дебати, лујџе со мадиња, а не квази-патриоти, лубриканти, сендвичи, кондоми, на коишто то шо че му кажа од партија то го кажуваат.

Штета шо кај нас никогаш немало салам десничарска партија, ниту пак салам десничар, инаку многу би биле поинтересни стварите ако постоеше Десничарска партија и таа влзезеше во собрание заедно со Левица.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Владиниве мегафони пуштени на најјако. Ако за два пратеника има олку квичење, закани по живот и репресија, којзнае што ќе биде кога ќе влезат во Собрание со десетина пратеници.

S

ski

Гостин
Одлично интервју,делот со одговорот на прашањето за Кипар ме изненади како искрено си кажа"не знам, немам доволно информации за Кипар":love:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Одлично интервју,делот со одговорот на прашањето за Кипар ме изненади како искрено си кажа"не знам, немам доволно информации за Кипар":love:
голем кур оти рекол дека нема информации за Кипар

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Владиниве мегафони пуштени на најјако. Ако за два пратеника има олку квичење, закани по живот и репресија, којзнае што ќе биде кога ќе влезат во Собрание со десетина пратеници.

Сем малоумни, нема друг соодветен коментар за насловите. Од интервјуто на Апасиев можеш минимум 10 точки да извлечеш и сите тие медиумски да се експлоатираат во негативна конотација на начин шо би влијаел кај секој со троа памет. Ова е веќе дијареа, нема врска со статија или новинарство.

Kajgana Shop

На врв Bottom