Јас никаде сум немал проблеми со вратари. Се додека се понашаш ти со нив фино и коректно никој нема да ти направи проблем. 5 минути да почекам не се проблем. На никого не му се. Иако знаат дека ме чека некој со повисока функција од нив, мене не ми е проблем да застнам и да почекам па кога ќе ме видат да ме пуштат. И да им кажам фала. И ако нема гужва да застанам да направам моабет како се што прават. Сум ги гледал по сите дискотеки како они работат. Во секоја дискотека секоја вечер има по 3-4 тепачки минимум. Само мали. Затоа вратарите се тамо, за никој да не примети дека има тепачка, да ги извадат фаците надвор и да ги избркаат. Ако продолжат пак да прават проблеми викаат полиција и фаците јадат ќутек.
Е сеа, ја сум гледал и како вратари прават проблем да девојки, пијани влегуваат и ги бутаат и продолжуваат со носот во воздух. Епа и он е човек со гордост бе. Нормално дека нема да те пушти. Нормално дека и уште 3 пати ако му направиш проблем ќе ти плесне шамар.
Нормално е и ако јас отидам се понашам ко газда затоа што го знам газдата ќе ме ебава 10 минути и нема да ме пушта. А ако отидам и му кажам, те молам ме чекаат ако може да не пуштиш ќе рече почекај малце, ќе пушти 4-5 души и после сме ние на ред.
Исто нормално е ако отидеш со суканица, раперски панталони до земја, капуљача на глава дека во дајмонд нема да те пуштат. Затоа што такви луѓе не идат во дајмонд. Ако се облечеш пристојно ќе си влезеш. Така?