Добро ајде кажи еден подобар бек во Италија од Квадрадо и лев бек од Сандро...ама онака со аргументи а не паушални муабети...значи јас сметам дека ниту еден не му е ни блиску на Квадрадо по квалитет во секој можен фудбалски спектар......исто и Јувентус како екипа.
Ако ги тргнеме на страна летечите бекови на Аталанта кои повеќе се крила и во 4ка позади би се изгубиле би рекол дека Коларов има подобра сезона од Алекс Сандро. Има 7 гола и 5 асистенции Коларов, додека Алекс Сандро има 1 гол и 4 асистенции. Да кажеш дека бразилецот е подобар во одбрана, тешко и тоа, во најмала рака дискутабилно
Госенс од Аталанта за мене е најдобар бек,ама како шо пиша членот над мене тие играат повеќе во средина со таа формација ама небитно, крилести бек шо вика Џонката.
Исто така и Тео има добра сезона во Милан, плус прва сезона му е, да се среди во дефанзива и ќе биди топ бек.
Ако ги тргнеме на страна летечите бекови на Аталанта кои повеќе се крила и во 4ка позади би се изгубиле би рекол дека Коларов има подобра сезона од Алекс Сандро. Има 7 гола и 5 асистенции Коларов, додека Алекс Сандро има 1 гол и 4 асистенции. Да кажеш дека бразилецот е подобар во одбрана, тешко и тоа, во најмала рака дискутабилно
Не дека статистиката увек мора да значи нешто, пошо ако глеаме така тогаш Кандрева и Јанг се Марадона и Пеле, али у твојов пример точно е тоа. Доста потценет играч е Коларов, гледам сега и како штопер игра во тројката позади иакп природно е лев бек.
Госенс од Аталанта за мене е најдобар бек,ама како шо пиша членот над мене тие играат повеќе во средина со таа формација ама небитно, крилести бек шо вика Џонката.
Исто така и Тео има добра сезона во Милан, плус прва сезона му е, да се среди во дефанзива и ќе биди топ бек.
Квадрадо е океј, ама Сандро е мн слаб годинава. Мање више статистики, ко да нема мотив за игра многу ноншалантно се понаша на терен. Вчера пак извиси за голот на Несторовски. Можда и заморот си го прави своето, без резервен лев бек играме цела година (Де Шиљо повреден цело време, а и кога не е не го рачунам).
Не дека статистиката увек мора да значи нешто, пошо ако глеаме така тогаш Кандрева и Јанг се Марадона и Пеле, али у твојов пример точно е тоа. Доста потценет играч е Коларов, гледам сега и како штопер игра во тројката позади иакп природно е лев бек.
Автоматски споено мислење:
Епа ај ако не да не го броиме како фудбалер пошо е крилест бек.
Епа ај ако не да не го броиме како фудбалер пошо е крилест бек.
Како штопер има една голема маана, слаб е во воздушни дуели.. и јас не сум по статистиката, а Кандрева и Јанг играат офанзивни бекови во 5ка у одбрана и нормално е да имаат такви бројки, кој ти знае како би изгледале во 4ка назад..
Еве Спинацола во 4ка неможеше да се спои, сега во 5ка, одма почна пробиви да прави, голови и асистенции да дава
Сезона/статистика до квалитет има разлика.....значи гледаме стрикно фудбалско знаење, брзина, години,експлозивност,техника,визија....на Јувентус му се два левели понапред спрема сите останати
Тео и Госенс се добри но едно е да играш во екипи ебз амбиции, а друго е кога се бориш за сите титули и кога притисокот е до врв...посебно на Госенс му е полабаво бидејќи од Аталанта никој нема очекувања.
Првичната поента ми е дека овие резултати на Јувентус не се реални и во глобала ќе имаа многу повеќе бодови доколку имаше некоја екипа да ги брка и да му диши зад вратот....дури толку ве залажуваат и мислите дека Лион кои 6 месеци не играат професионален фудбал ќе ги испаднеле.
Сезона/статистика до квалитет има разлика.....значи гледаме стрикно фудбалско знаење, брзина, години,експлозивност,техника,визија....на Јувентус му се два левели понапред спрема сите останати
Тео и Госенс се добри но едно е да играш во екипи ебз амбиции, а друго е кога се бориш за сите титули и кога притисокот е до врв...посебно на Госенс му е полабаво бидејќи од Аталанта никој нема очекувања.
Првичната поента ми е дека овие резултати на Јувентус не се реални и во глобала ќе имаа многу повеќе бодови доколку имаше некоја екипа да ги брка и да му диши зад вратот....дури толку ве залажуваат и мислите дека Лион кои 6 месеци не играат професионален фудбал ќе ги испаднеле.
Е сега ај дека игра во Аталанта да му ја занемариме сезоната.
Како тоа немаат амбиции, на 6 бода се до Јувентус, и во ЛШ 1/4 финале ќе играат и имаат шанса да пројдат понатаму.
Инаку јас не мислам дека Лион ќе ги пројде Јувентус, ама Реал/Сити ќе ги размонтира дури речат оп
Jaс ти зборам за сезонава а не општо како фудбалери. Сандро е ужас сезонава очаен фудбал игра. А Квардадо е онака meh. Ептен далеку се и по игра и статистички сезонава да бидат богови за било кој.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.