Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.944
Поени од реакции
8.843
Добро ајде кажи еден подобар бек во Италија од Квадрадо и лев бек од Сандро...ама онака со аргументи а не паушални муабети...значи јас сметам дека ниту еден не му е ни блиску на Квадрадо по квалитет во секој можен фудбалски спектар......исто и Јувентус како екипа.
Ако ги тргнеме на страна летечите бекови на Аталанта кои повеќе се крила и во 4ка позади би се изгубиле би рекол дека Коларов има подобра сезона од Алекс Сандро. Има 7 гола и 5 асистенции Коларов, додека Алекс Сандро има 1 гол и 4 асистенции. Да кажеш дека бразилецот е подобар во одбрана, тешко и тоа, во најмала рака дискутабилно :)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.388
Поени од реакции
19.847
Госенс од Аталанта за мене е најдобар бек,ама како шо пиша членот над мене тие играат повеќе во средина со таа формација ама небитно, крилести бек шо вика Џонката.
Исто така и Тео има добра сезона во Милан, плус прва сезона му е, да се среди во дефанзива и ќе биди топ бек.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.981
Поени од реакции
116.677
Ако ги тргнеме на страна летечите бекови на Аталанта кои повеќе се крила и во 4ка позади би се изгубиле би рекол дека Коларов има подобра сезона од Алекс Сандро. Има 7 гола и 5 асистенции Коларов, додека Алекс Сандро има 1 гол и 4 асистенции. Да кажеш дека бразилецот е подобар во одбрана, тешко и тоа, во најмала рака дискутабилно :)
Не дека статистиката увек мора да значи нешто, пошо ако глеаме така тогаш Кандрева и Јанг се Марадона и Пеле, али у твојов пример точно е тоа. Доста потценет играч е Коларов, гледам сега и како штопер игра во тројката позади иакп природно е лев бек.
Автоматски споено мислење:

Госенс од Аталанта за мене е најдобар бек,ама како шо пиша членот над мене тие играат повеќе во средина со таа формација ама небитно, крилести бек шо вика Џонката.
Исто така и Тео има добра сезона во Милан, плус прва сезона му е, да се среди во дефанзива и ќе биди топ бек.
Епа ај ако не да не го броиме како фудбалер пошо е крилест бек.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Квадрадо е океј, ама Сандро е мн слаб годинава. Мање више статистики, ко да нема мотив за игра многу ноншалантно се понаша на терен. Вчера пак извиси за голот на Несторовски. Можда и заморот си го прави своето, без резервен лев бек играме цела година (Де Шиљо повреден цело време, а и кога не е не го рачунам).

Член од
5 март 2018
Мислења
17.388
Поени од реакции
19.847
Не дека статистиката увек мора да значи нешто, пошо ако глеаме така тогаш Кандрева и Јанг се Марадона и Пеле, али у твојов пример точно е тоа. Доста потценет играч е Коларов, гледам сега и како штопер игра во тројката позади иакп природно е лев бек.

Па затоа реков за мене тој е најдобар бек :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.944
Поени од реакции
8.843

Како штопер има една голема маана, слаб е во воздушни дуели.. и јас не сум по статистиката, а Кандрева и Јанг играат офанзивни бекови во 5ка у одбрана и нормално е да имаат такви бројки, кој ти знае како би изгледале во 4ка назад..

Еве Спинацола во 4ка неможеше да се спои, сега во 5ка, одма почна пробиви да прави, голови и асистенции да дава

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.756
Поени од реакции
8.852
Сезона/статистика до квалитет има разлика.....значи гледаме стрикно фудбалско знаење, брзина, години,експлозивност,техника,визија....на Јувентус му се два левели понапред спрема сите останати

Тео и Госенс се добри но едно е да играш во екипи ебз амбиции, а друго е кога се бориш за сите титули и кога притисокот е до врв...посебно на Госенс му е полабаво бидејќи од Аталанта никој нема очекувања.

Првичната поента ми е дека овие резултати на Јувентус не се реални и во глобала ќе имаа многу повеќе бодови доколку имаше некоја екипа да ги брка и да му диши зад вратот....дури толку ве залажуваат и мислите дека Лион кои 6 месеци не играат професионален фудбал ќе ги испаднеле.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.388
Поени од реакции
19.847
Сезона/статистика до квалитет има разлика.....значи гледаме стрикно фудбалско знаење, брзина, години,експлозивност,техника,визија....на Јувентус му се два левели понапред спрема сите останати

Тео и Госенс се добри но едно е да играш во екипи ебз амбиции, а друго е кога се бориш за сите титули и кога притисокот е до врв...посебно на Госенс му е полабаво бидејќи од Аталанта никој нема очекувања.

Првичната поента ми е дека овие резултати на Јувентус не се реални и во глобала ќе имаа многу повеќе бодови доколку имаше некоја екипа да ги брка и да му диши зад вратот....дури толку ве залажуваат и мислите дека Лион кои 6 месеци не играат професионален фудбал ќе ги испаднеле.
Е сега ај дека игра во Аталанта да му ја занемариме сезоната.
Како тоа немаат амбиции, на 6 бода се до Јувентус, и во ЛШ 1/4 финале ќе играат и имаат шанса да пројдат понатаму.
Инаку јас не мислам дека Лион ќе ги пројде Јувентус, ама Реал/Сити ќе ги размонтира дури речат оп

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Имам две прашања, кој е по правилата да каже.

Прво, дали ако Рома освои ЛЕ и се пласира во ЛШ го завзема местото на 4то пласираниот во Калчото или одат 5 екипи??

Или доколку Рома игра финале и го изгуби истото против тим кој веќе преку првенството обезбедил ЛШ, дали како финалисти ќе го добијат местото??

Имам и трето прашање :D
Што се случува ако финалето го играат два клуба кои преку првенствата имаат обезбедено ЛШ:icon_mrgr:
Нит ќе игра финале нит ќе освои. Наједноставно кажано, да не се мачиш со калкулации. :D

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628

Jaс ти зборам за сезонава а не општо како фудбалери. Сандро е ужас сезонава очаен фудбал игра. А Квардадо е онака meh. Ептен далеку се и по игра и статистички сезонава да бидат богови за било кој.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.981
Поени од реакции
116.677
Само ја мислам дека не требаше пенал да се свири, а црвен да добие Биља?

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.688
Поени од реакции
7.364
Ja se iznenadiv sto mu dade zolt, pecen bese za crven.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom