- Член од
- 11 јули 2008
- Мислења
- 4.788
- Поени од реакции
- 3.858
Ствар на толкување на сдс и наратив беше дека зборат за провизија али нигде не се кажува токму тој збор.Пак не одговори, имаше или немаше таква снимка?
Никакви емисии нема сега. Во време на Грујо беше Телма, си правеше анализи нарачани од штаб и влакно не им фалеше. Без проблем си работеа Либертас, Плус инфо, Тиме.мк никој ништо не им праеше. На инфомакс 100 пати му го бутаа сајтот, му ги притвараа вработените, а Митовски има кривични и условна казна од 6 месеци. Влакно вика не им фали, а заев сам најави дека ќе се борат со fake news - или у превод со све што не мисли ко него. А оние двајцата од Алфа нон стоп се жалат дека има атак врз алфа.Бомбите на Заев исто не ги даваа цели на вести, ги имаше само на јутјуб. Сега за бомбите против Заев се збори слободно, има и дебатни емисии околу тоа, па има и една апла опозициона телевизија (Алфа) која слободно си известува и прави анализи нарачани од штаб па влакно не им фали... Ова беше незамисливо во грујово време. Секој кој ќе се дрзнеше макар збор да каже против пастирот добиваше казна.
Имаше многу полоши работи за Грујо и тие околу него отколку барање провизија па никој не го задави, дури 400.000 и кусур гласаа за него. Ова со серверот и со короната ништо немаше да се деси. Латас и другите куртони ќе ја релативизираа работата до бесвест.
Тоа дека сега нема протести за разлика од тогаш нема врска со медиумите и повеќе зборува за неспособноста на денешната опозиција. Сега да има протести сигурен сум дека ништо посебно на никој нема да му се случи, ако протестите се мирни и цивилизирани. Барем сигурен сум никој нема да биде млатен како стока како студентите за време Грујо.
Колку од медиумите сега збоуваат за загаден воздух? Откако дојде на власт, таа тема исчезна. Никој више не зборува за тоа. Никој веќе не зборува за криминалите на Сашо, откако стана партнер со Вице. Никој не го прашува зошто го пушти убиецот на Нешковски? Никој не го прашува за вистината за смилковско или за младенов, јер он сам ветуваше дека ако дојдат на власт тоа све ке се дознае. Се е тоа заборавено, никој не ги отвара тие теми.
Јас сум протестирал против Грујо, исто како што шарена револуција протестираа, го руинираа пола град и влакно не им фалеше.