Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.788
Поени од реакции
3.858
Пак не одговори, имаше или немаше таква снимка?
Ствар на толкување на сдс и наратив беше дека зборат за провизија али нигде не се кажува токму тој збор.
Бомбите на Заев исто не ги даваа цели на вести, ги имаше само на јутјуб. Сега за бомбите против Заев се збори слободно, има и дебатни емисии околу тоа, па има и една апла опозициона телевизија (Алфа) која слободно си известува и прави анализи нарачани од штаб па влакно не им фали... Ова беше незамисливо во грујово време. Секој кој ќе се дрзнеше макар збор да каже против пастирот добиваше казна.

Имаше многу полоши работи за Грујо и тие околу него отколку барање провизија па никој не го задави, дури 400.000 и кусур гласаа за него. Ова со серверот и со короната ништо немаше да се деси. Латас и другите куртони ќе ја релативизираа работата до бесвест.

Тоа дека сега нема протести за разлика од тогаш нема врска со медиумите и повеќе зборува за неспособноста на денешната опозиција. Сега да има протести сигурен сум дека ништо посебно на никој нема да му се случи, ако протестите се мирни и цивилизирани. Барем сигурен сум никој нема да биде млатен како стока како студентите за време Грујо.
Никакви емисии нема сега. Во време на Грујо беше Телма, си правеше анализи нарачани од штаб и влакно не им фалеше. Без проблем си работеа Либертас, Плус инфо, Тиме.мк никој ништо не им праеше. На инфомакс 100 пати му го бутаа сајтот, му ги притвараа вработените, а Митовски има кривични и условна казна од 6 месеци. Влакно вика не им фали, а заев сам најави дека ќе се борат со fake news - или у превод со све што не мисли ко него. А оние двајцата од Алфа нон стоп се жалат дека има атак врз алфа.

Колку од медиумите сега збоуваат за загаден воздух? Откако дојде на власт, таа тема исчезна. Никој више не зборува за тоа. Никој веќе не зборува за криминалите на Сашо, откако стана партнер со Вице. Никој не го прашува зошто го пушти убиецот на Нешковски? Никој не го прашува за вистината за смилковско или за младенов, јер он сам ветуваше дека ако дојдат на власт тоа све ке се дознае. Се е тоа заборавено, никој не ги отвара тие теми.
Јас сум протестирал против Грујо, исто како што шарена револуција протестираа, го руинираа пола град и влакно не им фалеше.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Морам да пишам на темава пак.

Се извинувам, не бев во право. Згрешив што дадов суд базиран на сопствено искуство, без да се обидам да гледам на поширока мапа. Не ме премисли ова со Дуа Липа, и онака отсекад сум ја сметал за кобила, и тоа што го напраи е еквивалентно на македонската дијаспора што се пали на античко минато. Нејсе. Туку, ме премислија реакциите на луѓе од „другата страна“ кои сум ги сметал за еднакви на мене, кои не ги сметав за до тој степен заостанати и мислев дека ја надминале таа општествена фаза. Луѓе кои се образовале, научиле нешто, прошетале, виделе, се стекнале со некои нови понапредни идеи и размислувања.

Не е дека сум шокиран или премногу изненаден, али реакцијава ме извади од розевите наочари што ги носев. Мразам национализам, екстремизам, експанзионизам. Без разлика дали се работи за голема Македонија, голема Албанија, голема Грција, голема Бугарија, голема Србија и тн. Овие идеи ги има сегде низ овие држави. Меѓутоа концентрирање и фиксација со неа колку што ја има кај Албанците, нема никаде. Нивната е сериозна, планска и активна и јавно поддржувана, без никаков срам. Нашава пример дури поише како меме е станата. Порано мислев дека, знаеш, јесда мнозинство се сепак таквите кај нив, ама ваљда се наоѓаат колку-толку асални луѓе што разбираат дека тоа што го прават е too much и дека баш тој кадар набрзо ќе преовлади кај нив. Али не мислев дека тие неколку се еден-двајца од 1,000 (дали и толку). Мислев дека се поише ебате. Чим тој кадар и таа група у којашто највише се надевав прва рипна да го поддржи ова, тури му курот. Нема никаков простор за соживот и соработка тука. Ќе се разбереме кога ќе научат и кога ќе се надградат социолошки. У меѓувреме не е наша работа да трпиме, да ги чекаме и да ги буткаме, на наша штета.

И не е само ДУИ терористичката партија како што мислев. Сите од таа страна сакаат да ни ебат матер, тешко нас ако им дозволиме, ич нема да не штедат. Останувам и на тоа дека сме глуп народ што дозволуваме вакви ствари, али овојпат и сам себе ќе се ставам у таа група на глупи луѓе, пошто сум глуп, глуп и наивен. Али една ствар не ми се смени у мислењето, а тоа е дека треба да им се ебе матер у пичка на партииве и политичариве што дозволуваа и уште дозволуваат све ова да се дешава за да имаат своја корист на краткорочен план.

Peace.
F... off dude не глуми butthurt, па му бил шокирачки постот на Дуа Липа.
Мислам, не ми глумите либерали, исто срање сме целиот балкан, читајте ги коментите во тој пост и ќе разбирате, уште пострашно е што апсолутно мнозинство тука викате дека Косово је Србија а истовремено глумите повредени од таа мапа, која патем е во спортски контекст и политички не би требало ништо да значи.
Многу лесно е да се впери прст кај другата страна и да обвинувате, ама ниту еднаш, веќе 8 години сум во форумов, ниту еднаш еден член не читав да каже нешто за односот на вашите држави кон албанците, што е пострашно уверени сте дека немале лош однос.
Причини за поделби и омрази има насекаде.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Територијални претензии,мапи на големи држави и на крај,верувале или не жртви испаднале.Де потсетете ме за која нација станува збор.Уште фали да слушнеме дека Дуа Липа ја врбувале Српските тајни служби :pos:

Последно уредено:

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.387
Поени од реакции
3.594
F... off dude не глуми butthurt, па му бил шокирачки постот на Дуа Липа.
Мислам, не ми глумите либерали, исто срање сме целиот балкан, читајте ги коментите во тој пост и ќе разбирате, уште пострашно е што апсолутно мнозинство тука викате дека Косово је Србија а истовремено глумите повредени од таа мапа, која патем е во спортски контекст и политички не би требало ништо да значи.
Многу лесно е да се впери прст кај другата страна и да обвинувате, ама ниту еднаш, веќе 8 години сум во форумов, ниту еднаш еден член не читав да каже нешто за односот на вашите држави кон албанците, што е пострашно уверени сте дека немале лош однос.
Причини за поделби и омрази има насекаде.
Puno, bevme vo vojna do pred 20 godini i cuvstvuvame teror odtogash vo site mesta kade sto ima albanci. Strav, ne omraza.
Da ne sakas po glava da ve galime?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.915
Поени од реакции
40.859
Попрво би разговарал со магаре, него да разговарам со тој (не сакам да го навредувам, мислам дека има некоја фалинка) човек. :)
Па му фали, член е на сдсм.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Е Стојанче ти е жив доказ дека жена како што може да те промени никој не може. Пукаат на тебе, те рануваат, едвај преживуваш и после ги правиш сите тие срања и тоа не за пари кои нешто ќе ти сменат(иако нема цена за тоа) туку за две работни места кои многу лесно можеше да ги изгуби оред една недела.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.518
Поени од реакции
9.373
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.416
Поени од реакции
4.323
Слушам висока цена имале пратениците од дпмне. Изгледа оти се тазе.... Но кога имаш пари а робата ти треба, не прашуваш за цена, викаш мери ми 5 парчиња и спакувај ми ги за во собрание.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
...уште пострашно е што апсолутно мнозинство тука викате дека Косово је Србија...
Па, официјално, според резолуцијата на ОН (мислам број 1244) Косово е дел од Србија. Независноста е еднострана.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Слушам висока цена имале пратениците од дпмне. Изгледа оти се тазе.... Но кога имаш пари а робата ти треба, не прашуваш за цена, викаш мери ми 5 парчиња и спакувај ми ги за во собрание.
А многу пари имате а?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
За курви и виски стално се наоѓа.
Не да не ве мислам тогаш.

А знаеш порано вазалите кога немало што да даваат повеќе, ги давале жените и ќерките, вие се продадовте за 3 и пол години, така да за наредни избори мислете му ја.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom