Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.659
- Поени од реакции
- 88.494
Што прашање?Dosta interesno prasanje mu postavija na Ognen Janevski vo zivo, od koe mu trebaa 20 minuti da defokusira i da izbegne da go odgovori.
Што прашање?Dosta interesno prasanje mu postavija na Ognen Janevski vo zivo, od koe mu trebaa 20 minuti da defokusira i da izbegne da go odgovori.
Исто и кај вас у месниот проаѓаОва кај вас во месниот само може да помине.
Си ми нашол жена?Не ме лажеа ништо, тоа што ми го рекоа за жена ти е све чиста вистина, проверив.
Баш тие "слободоумните" се со главата у песок и живеат во розевиот свет што го замислуваат. И баш поради нивните "ај бе што има везе" и "на запад не се замараат со политика никој не знае која партија е на власт" муабети доаѓаме до овој степен.Дали бил роден во Кондово, Тирана или Лондон, бил овчар, политичар, музичар, фудбалер, научник, 7 години или 77, машко, женско, една идеја имаат и една цел, тоа реално ги прави силни, кој што сака нека каже. Многу држави можат да учат само од нив.
Кај нас мнозинство се вакви либерали или како и да се нарекуваат, ко Рикица, али овај барем зеде призна дека се чувствува како паднат од марс, ко да живеел во подрум. Мене тоа ме изненади, некој од "слободоумните" да смени страна, да признае нешто, интересно, досега невидено.
Дефакто е пораз зашо тоа што беше понудено на референдум се оствари. Зашто не искочи да гласа за НЕ? Да не им даде никаква шанса, ни правна ни свети правна, него остави да можат да изманипулираат? Тоа за мене е најголем негов пораз па ти како сакаш врти ја работата. Ужасен политичар, куртон, пиунче, мртовец, изгуби од вториот најлош политичар во историјата на Македонија, е тоа ти е дефиницијата за Мицкоски. Може ако сака најдобар енергетичар во свет да биде ама како политичар е нула, компир, дно.На референдум не гласаше, исто ко што не гласаа 1.200.000 други. Каков пораз?
Види ги фактите, не измислувај
Од другите тези што ти ги кажав, глеам дека само за оваа имаш забелешка, што значи за другите се согласуваш. Ок.Дефакто е пораз зашо тоа што беше понудено на референдум се оствари. Зашто не искочи да гласа за НЕ? Да не им даде никаква шанса, ни правна ни свети правна, него остави да можат да изманипулираат? Тоа за мене е најголем негов пораз па ти како сакаш врти ја работата. Ужасен политичар, куртон, пиунче, мртовец, изгуби од вториот најлош политичар во историјата на Македонија, е тоа ти е дефиницијата за Мицкоски. Може ако сака најдобар енергетичар во свет да биде ама како политичар е нула, компир, дно.
Тоа околу поразите не го коментирам, ирелевантно е, ама ова за референдумот ти е многу наивно и погрешно размислување.Дефакто е пораз зашо тоа што беше понудено на референдум се оствари. Зашто не искочи да гласа за НЕ?
Да, ти ја најдов.Си ми нашол жена?![]()
Ова тежок кикс ти еДефакто е пораз зашо тоа што беше понудено на референдум се оствари. Зашто не искочи да гласа за НЕ? Да не им даде никаква шанса, ни правна ни свети правна, него остави да можат да изманипулираат?
И ја и брат ми добивме од тоа НЛБ картиците па пак бевме да гласаме за ЛевицаВмро ништо не постигнал пошо ги загубија изборите а очекуваа победа со 5 до 10 пратеници разлика што е рамно на фијаско. Народот инаку напредува, во време на Грујо за сендвич се продаваа, сега за 1000 до 3000 денари како што си нагласил.
Мислиш на историска Македонија. Ние немаме иредентистички мапи, тоа со "обединета Македонија" е историски факт шо треба да ти е добро познат. Не е фикција, измишљотина, ко на соседиве егоманијачките пориви кога си ги преведуваат на географски карти.Мразам национализам, екстремизам, експанзионизам. Без разлика дали се работи за голема Македонија
Брат ја знам што беше поентата, муабетот ми е дека црепот не презема ништо откако Заев незаконски и против волјата на народот реши да го промени името. Што направи Мицкоски? Па у ваков случај искачаат 100 000 на протести бе, ќе земеш секој ден притисок едно друго, а овој куров ми, збор не изусти. Згора на тоа го кинеа на секој можен политички дуел со прашања околу името кои вешто ги избегнуваше. Абе формирај став и држи се до тоа, а не да ќутиш како путе.Ова тежок кикс ти е
Да повикаше на гласање НЕ, прво никад немаше да ги убеди сите против промена на името да излезат да гласаат НЕ, второ можеше слободно после референдумот да и стави клуч на партијата.
Со полнење у последни 2 саати кај браќава, успеаа да стигнат до 610 илјади за, да не зборам што ќе се случеше да полнеа цел ден.
700 илјади за идеа без никаков проблем, размисли кога би излегле плус 700 илјади против
Ќе важевме за народ кој сам си го смени името, вака барем ќе се тешиме дека политичарите ко и обично не по*бале.