Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Чекај сега, нели бланко чек секој ќе потпише, па зошто тогаш да им дадеме 61 пратеник?

ПС:Многу луѓе престанаа да ја слушаат химната од вакви како вас.
Од мене сигурно не...барем тоа треба да го знаеш до сега ако ти фаќа црпката.
Автоматски споено мислење:

Зло е што не гледаш зошто е зло да земеш тендер.
Замисли постои странска фирма негде, кај што само странска фирма може да собере "ѓубре(остаток)". Јас го сакам да речеме тоа ѓубре....ништо повеќе. Што можеби сега оди у депонија.
Чисто како пример.....каде е тука злото?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Од мене сигурно не...барем тоа треба да го знаеш до сега ако ти фаќа црпката.
Не, не, баш од такви како тебе.
Гарантирам дека ако дојде време во следниот период да стане актуелна тезата, со кого сакате Зибери(сдс или дпмне) да стане премиер дека ќе почнеш тука да ја подржуваи и браниш. Е затоа ќе имате се помалку пратеници и ќе бидете победувани од ропак како Заев.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Гарантирам дека ако дојде време во следниот период да стане актуелна тезата, со кого сакате Зибери премиер дека ќе почнеш тука да ја подржуваи и браниш. Е затоа ќе имате се помалку пратеници и ќе бидете победувани од ропак како Заев.
Не брат, нема да бранам....ама ќе ми биде можеби мило.

Само да ти објаснам на тебе и на сите. Во политика се размислува математички....што ќе добиеш а што ќе изгубиш, нема емоции. Проста математика е во прашање. Ви ги искалкулирав сите работи пред месец дена требаше само да проверите колку е точно.
Не е победено ВМРО од Заев, поразен е цел народ, затоа што потпаднал на пропаганда и перење мозок.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Гарантирам дека ако дојде време во следниот период да стане актуелна тезата, со кого сакате Зибери(сдс или дпмне) да стане премиер дека ќе почнеш тука да ја подржуваи и браниш. Е затоа ќе имате се помалку пратеници и ќе бидете победувани од ропак како Заев.
Ако им е гајле за македонците ќе има СДС и ВМРО коалиција и предвремени наредна година, но сите знаеме дека не им е гајле нас :)

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436

Само да ти објаснам на тебе и на сите. Во политика се размислува математички....што ќе добиеш а што ќе изгубиш, нема емоции. Проста математика е во прашање. Ви ги искалкулирав сите работи пред месец дена требаше само да проверите колку е точно.
Не е победено ВМРО од Заев, поразен е цел народ, затоа што потпаднал на пропаганда и перење мозок.
Штом ДПМНЕ изгуби, морало да биде пропаганда. Инаку, кога ДПМНЕ беше на власт, воопшто немаше пропаганда. Куртон медиумите, што би рекол бардот на македонското новинарство и доктор на науки Латас, презентираа само чисти факти, никаква пропаганда немаше.

Оди легни си, поспи малку, утре е нов ден. Ќе си ги средиш мислите.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028

Да, добро ми се познати тие математики, терај си бизниси со Али Ахмети 10 години, премолчувај ја албанизацијата на Скопје и глуми лажен патриотизам. Потоа замини си и кур не ме боли. Не знам каде го прочитав или слушнав овва(мислам дека тука некој го напиша) вмро ако требаше ќе станеше терористичка партија, ќе се криеа како илегалци, но не смееа да станат сојузници на сдс. А ти до утре можеш да продаваш магла тука, народ не верувава веќе, ве гласаат само луѓе како тебе од чист интерес.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.908
Поени од реакции
2.943
Штом ДПМНЕ изгуби, морало да биде пропаганда. Инаку, кога ДПМНЕ беше на власт, воопшто немаше пропаганда. Куртон медиумите, што би рекол бардот на македонското новинарство и доктор на науки Латас, презентираа само чисти факти, никаква пропаганда немаше.

Оди легни си, поспи малку, утре е нов ден. Ќе си ги средиш мислите.
DPMNE i propaganda?
Decko aj odmori malku, vo vremeto na VMRO cvetase Makedonija i se bese patriotski.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Што толку го зајадовте човекот. Ја следев темата Случувањата во Македонија од 2016. Ги нема брането ВМРО, како што некои членови жестоко ги напаѓаа. Сега на некои од тие членови не им пречи кога истотото го прават СДС(настрана што направија премногу голема штета на државата).

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Што толку го зајадовте човекот. Ја следев темата Случувањата во Македонија од 2016. Ги нема брането ВМРО, како што некои членови жестоко ги напаѓаа. Сега на некои од тие членови не им пречи кога истотото го прават СДС(настрана што направија премногу голема штета на државата).
Ги боли.....што сакаат да се ебат а да не им влезе. Животот е таков, мора тешки одлуки да се донасаат.....тогаш само чисто математичко размислување помага.....правиш есап што се вика. Они не се способни таа едноставна работа да ја согледаат и јас сум бил крив :LOL:
1% да се сите како мене ќе цвета светов.....немам заебано човек никад у живот. Ја ќе си отидам од планетава во ситуација кога сите ќе ми должат на мене, сите што ме знаат добро знаат дека тоа е мојата парола.
Пробав да им ја објаснам суровата реалност....ама обичните луѓе бегаат од фактите и вистината, ту мач е тоа за нив.
Еден поздрав.
1595201703308.jpeg

DPMNE i propaganda?
Decko aj odmori malku, vo vremeto na VMRO cvetase Makedonija i se bese patriotski.
За СДС ли гласаше...искрен биди, жити кариера?

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.908
Поени од реакции
2.943
Ги боли.....што сакаат да се ебат а да не им влезе. Животот е таков, мора тешки одлуки да се донасаат.....тогаш само чисто математичко размислување помага.....правиш есап што се вика. Они не се способни таа едноставна работа да ја согледаат и јас сум бил крив :LOL:
1% да се сите како мене ќе цвета светов.....немам заебано човек никад у живот. Ја ќе си отидам од планетава во ситуација кога сите ќе ми должат на мене, сите што ме знаат добро знаат дека тоа е мојата парола.
Пробав да им ја објаснам суровата реалност....ама обичните луѓе бегаат од фактите и вистината, ту мач е тоа за нив.
Еден поздрав.
Прегледај го приврзокот 259630

Za VMRO

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Да, добро ми се познати тие математики, терај си бизниси со Али Ахмети 10 години, премолчувај ја албанизацијата на Скопје и глуми лажен патриотизам. Потоа замини си и кур не ме боли. Не знам каде го прочитав или слушнав овва(мислам дека тука некој го напиша) вмро ако требаше ќе станеше терористичка партија, ќе се криеа како илегалци, но не смееа да станат сојузници на сдс. А ти до утре можеш да продаваш магла тука, народ не верувава веќе, ве гласаат само луѓе како тебе од чист интерес.
Tоа сакав сите да го направат, да гласаат од чист интерес....не како муви без глави. Затоа што ако не правиш така си правиш штета. Од интерес на македонската нација беше ВМРО да победи....може до утре сабајле да правиме муабет ако сакаш, тоа е тоа. Да победи и заедно со друга македонска партија да има 61 пр. Ова сега како што и пред некоја недела кажав е погубно за нацијата.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.464
Поени од реакции
18.470
Еден поздрав.
Прегледај го приврзокот 259630

Боди само заради тебе почна ДПМНЕ пак да ми се бендисува :)

Само вакви луѓе како тебе во ДПМНЕ мислам дека на прсти се бројат. Се шо познавам таму е од типот туѓо сакаме, свое не даваме.

Не знам @Middle Distance Runner за каква кадровска реформа зборуваше, ама во многу ограноци сеуште се главни оние типови што бараа 2000eur за вработување и на жените плус пичка. Јас од од луѓево што се за ВМРО што правев муабет затоа не сакаа да гласаат за партијата. Така да верувај многу од луѓето си го гледаа интересот, ја казнуваа партијата оти ги игнорираше и не гледаа можност дека со истите луѓе ќе бидат наградени.

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Боди само заради тебе почна ДПМНЕ пак да ми се бендисува :)

Само вакви луѓе како тебе во ДПМНЕ мислам дека на прсти се бројат. Се шо познавам таму е од типот туѓо сакаме, свое не даваме.
Знам какви лешинари има, ги гледам нон стоп како се лигават. Има еден тип на луѓе го имам приметено по филмчиња за WW I каде британски педерастични офицери ги тераат на јуриш у рововска битка војниците. Тоа ми е секогаш репер за најголемо дно кое може да го постигне еден човек. Партијата е како армија.....ќе речеш патриоти се раѓаат таму а уствари најголеми куропушачи се.
Таква е природата на реалноста, ќе најдеш нешто кај што најмалку треба да биде, а тоа обично се проповеда дека не е така и како шок влијае на луѓето кога ќе го видат. Кој би рекол дека у армија се најголемите педерчиња? Исто е по партиите....кој не поминал некое време нема појма. Не е реално да се надева човек на друго....а ако сака некој да смени нешто најбоље е да се приклучи и системов да проба да го подобри од внатре. Со муабети на форум тешко, иако е убава работа на некој начин.
Треба критична маса....можеби во ВМРО не е достигната, ама каде на друго место?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom