Јас сум дури и поскромен, за почеток. Нека си пукаат со калашникови во Ваксинце, нека дилаат бело во Крушопек, нека ебат курви во Велешта, нека не плаќаат ни струја, ни вода ни данок, нека се пуши не цигари него хашиш во нивни чајџилници, нека не идат на работа и нека земаат плата. Дури и со максимален напор и идеални услови, два мандата се малку за да направиш законите да важат за нив. Во услови во кои секој 1.2 нивен поседува незаконско оружје, на црно е приклучен на струја, не знае што е имотен лист, прима арапски и турски пари за промовирање на вахабизам и приклучување кон ИСИС, нема фискална, организира борби на кучиња или дила 'ероин, во такви околности кога 80+% се криминалци на еден или друг начин, решавање на правниот проблем со шпoнците е преголем залак.
За почеток се што барам е само педофилот да падне од власт. И не само заради тоа што пристрасно и субјективно сакам да рикне. Шиптaрите се менталитет како орките и дотраките, дива неписмена орда која го признава само законот на силата и авторитативен крал. А добро знаеш, кај дотраките кралот ако еднаш падне од коњ, не заслужува веќе да биде крал. Сакам орките да видат очигледна слабост кај Заурон. Ако добро сум ги проценил тоа ќе ги окуражи малце да сфатат дека кралот може и не им е толку семоќен. Како на пример после парламентарните кога ДПМНЕ победи, а не формираше влада, па после тоа катастрофално изгуби на локалните. Села би ојачал уште, а од аспект на позиција на моќ послаби би биле шиптaрските позиции кога имаат две изедначени партии, отколку една силна која може да бара и условува што сака. Дополнително, подобро нека ми ја цица крвта душман кој не е муслиман, или кој може формално и да се декларира така, а реално кур не го боли. Како припадник на најстариот занает Села утре ако му одговара може да ја користи и таа реторика и карта, ама засега покажува индиферетност кон исламот и се фокусира строго на национализам. Нешто како радникот наш. Порадо би си имал работа со радникот.
Поради ова, ако не му попуштат на гомнарот за шиптaр премиер и го стават во опозиција, нека си турат сите патни трошоци колку Силвана Бонева и Мира Дизел заедно. Море не, по еден хеликоптер нека си купат на државна сметка. Од оваа позиција, со овие услови, колку и максимално да ги презирам и тие и тие, не можам да имам нереални очекувања. Не јахта, не глисер, не чамче со весла, дури ни дрвен сплав. Една ебана гума за пливање нека фрлат во морето гомна. Ама џабе е, ни тоа нема да се случи.