TSLA
Ќе пука или ќе оди на 2к? Инаку немам ама искрено би влегол ако дропне на 700.
Влегов во NKLA на 52 ама лонг пошто сега е само шпекулативна но со можност да ескплодира за година дена кога ќе излезе камионот.
Хмм, ќе извадат лош квартал сега, и ќе вложат кеш за фабрикиве ама инвеститориве не се даваат, да тешко да видиме 700, штета имав можност да ја земам кога беше 300700 ne ja gledame i ja bi ama nema... Osven ako ne pukne treta svetska... mada i togas kje sitkaat flame thrower !!
Se poglasni se spekulaciite deka kje se napravi split...
Po mene nkl malku porizicna e, daleku nesporedliva so tsla...
Хмм, ќе извадат лош квартал сега, и ќе вложат кеш за фабрикиве ама инвеститориве не се даваат, да тешко да видиме 700, штета имав можност да ја земам кога беше 300
Пред околу 10 дена почнав да учам за инвестирање.Читам портали,гледам видеа каде што објаснуваат за stocks,trading,investing,index funds etc.Ја прочитав неодамна Rich Dad Poor Dad.Би било паметно како следна книга да ја читам The intelligent investor од Graham ? Ќе се пореметам,незнам од кај да почнам попрво..seekingalpha има генерално инфо
ја користам често marketscreener.com
има добри показатели а можеш и техничка анализа да си викнеш (ако ти се плаќа)
мислам дека essays of warren buffet се супер за читање генерално.
The intelligent investor од Graham ја сметаат за некој тип на библија...
ако сте технички личности можете да видите technical analysis of the financial markets од J.Murphy и the logical trader од Fisher.
Најважно е да ги разгледаш опциите кој постојат околу инвестирањето. Види што највеке би ти одговарало тебе и донеси одлука во што и како ке ги инвестираш средствата. Потоа фокусирај се само на тоа, научи го и усоврши го до максимум па тек после тоа почни полека да инвестираш..Пред околу 10 дена почнав да учам за инвестирање.Читам портали,гледам видеа каде што објаснуваат за stocks,trading,investing,index funds etc.Ја прочитав неодамна Rich Dad Poor Dad.Би било паметно како следна книга да ја читам The intelligent investor од Graham ? Ќе се пореметам,незнам од кај да почнам попрво..
AlxnSto mislite za ROSCHE akcijata ,za kupuvanje vo ovoj period ?Ili mozebi GILEAD,JOHSON-JOHNSON.Voopsto koja od biotech kompanija e najpovolna za sega ?