Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283
Уште 5 Филипчевци да дојдат сега џабе е, раширена е короната до толку што сега ништо неможи да ја контролира, само да се надеваме дека ќе има што помалку смртни слуваеви.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.403
Поени од реакции
10.337
Уште 5 Филипчевци да дојдат сега џабе е, раширена е короната до толку што сега ништо неможи да ја контролира, само да се надеваме дека ќе има што помалку смртни слуваеви.
Па и тие 5 ако бидат како овој сероња што го имаме, неспособен трчи лажго, нормално дека неможе да се контролира коронава...но, за да нема зголемен број на смртни случаи нека спрема болници, нека запослува медицински кадар, нека обезбеди лекови и др...а он го дрви газот, племе му негово:mad::mad:

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904
Како кажа Кон... Секој што ќе го видите во Белград, е можен преносител. Чекам колку време ќе им треба кај нас да го кажат ова.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
978
Поени од реакции
1.607
60 нови у Штип? Од кај сеа ова?
najverojatno istoto sto bese i vo Sveti Nikole, pravat masovni skrininzi po fabrikite za konfekcija poso e kaj kaj po pameten poteg a i poeftino e, pa izleguvaat golemi brojki. Imase statija deka srekja pa 70 ili 80% od zarazenite vo Sveti Nikole ne projavuvaat simptomi, no e dobro shto so vreme se izoliraat za da ne prenesuvaat ponatamu.

kako i da e dali ogranicuvanje, dali masoven skrining - mora da ima poso ovaka e tragicno, pistat ambulanti na sekoi 5 minuti.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
Како кажа Кон... Секој што ќе го видите во Белград, е можен преносител. Чекам колку време ќе им треба кај нас да го кажат ова.
Кај нас се толку безобразни ни тоа нема да ни го кажат.Нема веќе пресови,короната е ставена во 10 план,сега се најбитни комбинациите за влада и фотеља да им е..м се по список.Како испадна за еден ден чак 60 во Штип.Премногу е тоа.Никој не дава повеќе инфо,дали се конфекции,дали се заразени само пд фабрики или и по дома.Дали се повеќето со симптоми или асиптоматски.Да ти ебам транспаретноста неспособни говеда.Оздравени само 70 а со оглед како помина времето требаше да имаме по минимум и 100 оздравени.Или нема контролни тестови за нив.Тотално разочаран.Сега за недела дена чекај по 300 случаи од партиските прослави.И ке излезат ке кажат дека се е под контрола.Нема поголема навреда од тоа будали што не прават.

Член од
10 декември 2015
Мислења
68
Поени од реакции
205
Ciao tutti !
Vie sto veruvate vo covid
- izbegnuvajte cesto odenje vo market , ne odete vo mali marketi , kupuvajte vo golemite
- site nosete maski
- ne koristete javen prevoz

Ne gi pravete greskite sto nie gi pravevme pred lockdown , ne se sobirajte , ne odete kade sto ima guzva
Vo Milano imavme da kupime samo obicni hirurski maski , zena mi siese dodaten sloj na niv od platno. Ako nemate ni vie podobri pravete kako sto pravevme nie.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Eve go Shtip nekoj den pred izbori :oleee:
Еве го Чаир со мирна прослава, плус ти го вреѓаат херојот Филипче „гадните Шпoнци“ (ова со твои зборови, парафразирам). Или не ти е веќе херој откако кажа дека нема потреба од дополнителни рестрикции?

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
978
Поени од реакции
1.607
Еве го Чаир со мирна прослава, плус ти го вреѓаат херојот Филипче „гадните Шпoнци“ (ова со твои зборови, парафразирам). Или не ти е веќе херој откако кажа дека нема потреба од дополнителни рестрикции?

i sho mi komparirash sea, sho treba da mi znaci? Kao opravdanje deka se iznasobrale uckite pa vo red e i vo Shtip? Koj ve nauci be deka edno sranje opravduva drugo? Koj vi kurac?

Mi e gajle za shipcite neka praat shto sakaat, gledam da nemam kontakt so niv a i srekja pa se poznavaat po toa suratite pa se polesni za izbegnuvanje.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Ne, isprdoci ste ti i site onie (nevernici) so smajlinjata na povici za karantin i restrikcii. Ili ste ukakani ili si dremete/rabotite od doma i stapot ne ve boli, bez kontakt so realnosta, ili ste (svesno) nesvesni deka zdravstvoto ke kolabira za maksimum dve nedeli ako brojkite prodolzat, a ke prodolzat.
Значи штом ќе продолжат, треба дополнителни рестрикции, таму каде што е најризично. Дали некој од надлежните има дадено било каква конкретна препорака за вакво нешто? Многу е просто прашањево, беше просто и во претходните постови, ама еве за тебе ќе се потрудам уште попросто да биде. Или одговори го или не се ни труди да продолжиш да бладаш со твоите патетични релативизирања.

Плус, ти очигледно тешко ги разбираш работите некако, штом викаш дека за 2 недели ќе колабира здравствениот систем, а растот ќе продолжел во тој интервал, па тогаш треба да го рачунаме здравствениот систем за колабиран веќе. Или мислиш дека ако од денес нема веќе никакви собири, толку ќе биде, ќе се прекине растот и готово, сме ја средиле работата. Доволно е да ги видиш Италијанците на пример, кои успешно ги спроведоа мерките, ама им требаше месеци за да го видат на дело тоа. Да ти го имам мозокот на еден ден, да одморам малце...

А што е најтрагично, дури и т.н. мерки што ги имаме моментално, не се мерки, туку препораки, се е на жими мајка оставено, како и за се друго во општествово. Кај нас за ова требаше да се мисли на време, пред да им се пушти на учкарите да направат хаос и пред да се отвори се како ништо да не било, се со цел да се спреми колку толку теренот за изборите, а капак на се моментално се лигавењата на шташските кретеништа пред 2 дена.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom