- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.028
Не велам дека не е така, но нека не ти биде репер просечниот Македонец, кој оди во пошта и го краде пенкалото и после пцуе по политичарите како ја украдоа државата.Nie Makedoncite sme poznati po toj mentalitet deka site drugi ni se krivi, deka site ni mislat loso i sl. A ustvari 90% od sranjava se posledica na nasi domasni losi odluki, vo prv plan za politicarite sto ne vodat.
Кажав и погоре, никакво влијание не може да влијае од надвор ако ние пред два дена го изгласавме Апасиев со 800.000 гласови. Пак е се до самите нас но според мене останува и фактот дека странците не ни мислат добро. За нив овие територии се колонии, полиња за вежбање, место каде што се носи радиокативен отпад, се тестираат бомби со осиромашен ураним, се извезува работна сила, се носат "инвестиции" за ефтина работна рака, се асимилираат младите луѓе кои нешто вредат во било која сфера од науката итн.
Или пак тргни по еден прост пример.Во многу голем дел од рестораните за брза храна овде работат Македоннци и Албанци од Македонија. Сите ние се овде од истата причина. Замисли да е Македонија добро место за живеење, знаеш ли колку работници ќе узгубат они, колку затворени ресторани се тоа, колку повеќе ќе се намали профитот на овие фирми. Според мене така фунционираат работите, наместо рамноправноста која ни ја прикажуваат, се знае дека добар дел од земјите во ЕУ се вазали на Брисел и пред се Германија.