Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Се замолува Рики ФК Ливерпул да се тргне од темава/подфорумов. Се бламира со секој свој пост. Ко дете од 12 години да читам. Ко циган во супермаркет.

Со овај другиов од Битола, не мора да се објаснувате. Си ја заврши работата со избориве, че го снема сеа пак на неопределен период.
Како си ја завршив работата? Дали напишав барем еден афирмативен пост за било која партија? Или само си трескаш на невидено?

Член од
16 април 2014
Мислења
7.315
Поени од реакции
11.677
Ви текнува кој кловн беше ИРЕАЛ пред 4-5 год? Епа.. :D
Автоматски споено мислење:

Како си ја завршив работата? Дали напишав барем еден афирмативен пост за било која партија? Или само си трескаш на невидено?
Па те немаше 3-4 години, додека тие што ги подржуваше тогаш не распродаваа и уствари направија се што ти го исмеваше претходно, и го сметаше за невозможно. Се појавуваш точно во период пред избори? Зошто?
Сигурон нне се регистрира пошто си член на Левица или Вмро.
Ако не беше фанн на муртино, че беше активен ан форумот и минатите 3 години и че беше нешто налик на Берик, кој што и покрј тоа што има мал фанатизам кон СДС, почнна да се свестува и да ги хејта.
А горе долу истите ставови ги имаш како рандом шарен револуционер/сдсмовец. Не биле лоши Албанците, македонците сами криви биле бла бла.

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.378
Поени од реакции
4.193
ќе го прескокнеме фактот што на пример ова не го предложи 2017 истото важеше и тогаш и сега, истите услови, истите уцени...

Ова е нефункционално од причина што принципот на владеење на тие две партии е раздели па владеј, не е во нивниот суштински интерес да се обединуваат пред народот (иако во позадина се добро синхронизирани), пошто така ќе го обединат народот и си ја сечат гранката на којашто седат.
Не 2017, ваков дил требало да има уште од 2001 година, оти дуи ги искецаа и Хари и Бучко и Грујо и Заев. И без дил, ке го кецаат секој нареден. Не зборувам за обединување, не зборувам за помирување, антагонизам помеѓу позицијата и опозицијата мора да постои. Зборувам за една црвена линија, едно свето правило, како кога се случува машки ќотек зад кафаната, излегуваш, засукуваш ракавите и маваш ,,машки,, , единствено правило е ,,нема мавање по јајца,,. Е тој дил да биде баш тоа ,,нема мавање по јајца,,, можеме и пиштоли да извадеме и да се пукаме ама ,,нема мавање по јајца,,. Исто како да влезеш во сред крвава меѓусебна тепачка во некое ромско маало, за момент сите спротивставен роми ке се свртат против тебе и ке те решат а потоа ке продолжат со меѓусебната пресметка...

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.994
Поени од реакции
11.634

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.870

Стигнал абер од участокот во уќуматот :tapp:

Него за ова подолу кога истрага, канибализам е во прашање, и нема срце на крајот како статусот на Апасиев :tapp:

Автоматски споено мислење:

Обвинителство покренале предмет за Димче.

Дали ОЈО отвори предмет и за користењето на огнено оружје во средата вечерта? Нели, ако се работи по закон, нека се работи доследно.
Не можат таму, ќе има реприза од Диво Насеље на лице место ако мрднат.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Нема демократија, слобода, правда и економија нема глас на избори бе копуци, ова е мое лично мото и се однесува подеднакво и за СДСМ и за ДПМНЕ. Во текот на мојот живот сум гласал и за едните и за другите, но за прв пат пред два дена на изборите гласав за една од помалите партии од т.н. трет блок (не за оваа Апасиевска фејк Левица секако, туку за друга партија од третиот блок). На изборите изгуби и СДСМ која заедно со толку многу коалициски партнери меѓу кои и партијата Беса освоија помалку гласови односно помалку пратенички мандати од претходните избори и иако се победници на овие избори сепак ќе имаат проблематика во периодов кој претстои околу составувањето на влада. Но најголем губитник, по народски кажано најмногу го попуши на овие избори најголемата македонска опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ која со оглед на постапките на оваа власт последниве три години како опозиција требаше да освојат убедлива победа, но како викаат што ќе си посееш тоа и ќе си ожнееш. Да беа вистинска опозиција народот ќе го препознаеше тоа и масовно ќе ги гласаше/наградеше на изборите пред два дена, но со Жмицкосуење не се добиваат гласови на избори, ниту од своите, ниту па од неопределените граѓани, поука за другпат, за некои следни избори !

Член од
5 март 2018
Мислења
16.615
Поени од реакции
18.864
не зборви и ти сега како оваа од Бајро, држи се до дискусија, не правиме овде муабет само за гласање, оваа од Бајро го начна дека незадоволните Петко и Станко не се бунеле, работата е дали овие што немаат канализација и асфалт се задоволни и зошто не се бунат или убаво им е да им влегува на суво што би рекла битолчанкава.
Прво ако се враќаме на муабетот ти беше тој кој се смеша во дискусијата оти јас го цитирав членот погоре што напиша дека ние треба да се крениме како во Србија, на тоа јас му одговорив дека тоа кај нас ни на сон нема да се случи.
После ти ми го спомна Бучко, појма немам зошто, ако мислиш на тоа кога Бучко беше ишутиран во Струга кога се собраа 5000 души во 2004 година тоа нема везе со сегашната ситуација.

Ме праша дали тоа беше истиот народ, не,не беше,затоа што после 16 години тој народ е променет, ништо не е исто како тогаш, пола народ ни е иселен, кој ќе излези на протест пензионерите или оние кои лапаат тендери секоја година без разлика кој е на власт.

Друго, да те прашам, низ темите мислам дека те имам прочитано дека не живееш во Македонија, така те имам сфатено, можиш да ми одговориш дали сум грешка

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Тие што се спремни сами да ја превземат работата во свои раце гледам каде се, едниот доживотен затвор другиот го убија како одмазда. Решението не е сигурно во индивидуални потези, туку треба да го натераме системот (судството, полицијата) да си ја врши работата за која зимаат пари од буџетот од нашите пари.

Како ? Па за почеток да не гласаме за курто (сдсм) и мурто (дпмне) туку за трета опција која ќе сака да се докаже, да покаже дека може поинаку
Епилогот од таквите случаи е најдобар показател што се случува кога индивидуализмот, ќе се судри со колективизмот.
На секој со два грама мозок му е јасно дека тој колективен, племенски менталитет, на шипците им овозможува привилегии за какви ние може да сонуваме.
Они се повластена каста, исто како што биле и за време на турското ропство, и тоа го знаат, а знаат и зошто е тоа така, што уште повеќе им го зајакнува колективниот, племенски менталитет.

Кај нас се случува обратно, ние се помалку личиме на некаков колектив, и се повеќе го јадеме, а институциите се иста приказна. Институциите се партиски испостави, и кај нив се пресликува истото.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
За 20-30 години ќе почнат и во Источна да се населуваат, ама толку ви сечи.
Па зш да не кога цела провинција дојде в Скопје?
Обвинителство покренале предмет за Димче.

Дали ОЈО отвори предмет и за користењето на огнено оружје во средата вечерта? Нели, ако се работи по закон, нека се работи доследно.
Сега Апасиев ќе се вади со тоа моето, дека станува збор за купидонова стрела xD

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Се замолува Рики ФК Ливерпул да се тргне од темава/подфорумов. Се бламира со секој свој пост. Ко дете од 12 години да читам. Ко циган во супермаркет.

Со овај другиов од Битола, не мора да се објаснувате. Си ја заврши работата со избориве, че го снема сеа пак на неопределен период.
Еј немој да заплачеш само те молам. Знам дека солзи сами капат, ама прости ми.

И биди коректен, кажи ром наместо циган. Не е убаво..

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Па зш да не кога цела провинција дојде в Скопје?

Сега Апасиев ќе се вади со тоа моето, дека станува збор за купидонова стрела xD
Не, ќе им каже кој го рекол тоа во 10 век пред наша ера, во која книга ќе го најдат и на која страна :D

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.454
Поени од реакции
9.157
Друго, да те прашам, низ темите мислам дека те имам прочитано дека не живееш во Македонија, така те имам сфатено, можиш да ми одговориш дали сум грешка
глупачо една пола форум живее надвор од северна па коментира, пола швајцарска ви гласа таму, тоа не ти смета, јас ти сметам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom