Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Понтиј Пилат, како што еднаш напиша Ниче, е еден од најпозитивните ликови во таа ужасна книга. Ништо него не можело да го натера некоја еврејска кавга да ја земе за озбилно.
Прашање на "вкус" е, и со истиот си се родил....претпоставката е дека исходот нема влијание на тебе. Прашање е колку е тоа така и во неговиот случај и во нашиот. Иначе ок е индиферентноста, се до моментот кога влијае на настаните потоа.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Здраво Владимир, повели во Ченто на гости некој ден, ќе ти кажам каде да расшетуваш секоја вечер, ама да седиш до покасно, не накај 9 дома да си одиш. Веруваме сите овде дека нема влакно од главата да ти фали, иако теоретски си ќелав па се ова иде во вода, али изреката е таа. Поздрав и имајте убав ден.
Здраво Стефан. Ќе ја искористам оваа покана во некоја друга прилика, нека паднат горештините прво.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
A од кој град од Македонија си ти? Сериозно прашувам.
Автоматски споено мислење:

Понтиј Пилат, како што еднаш напиша Ниче, е еден од најпозитивните ликови во таа ужасна книга. Ништо него не можело да го натера некоја еврејска кавга да ја земе за озбилно.
Не е битно од кој град сум јас, јас не живеам во Македонија но сакам да се вратам, но иднината и работите кои мислам дека ќе се случат и се случуваат се кои ме предомислуваат.Затоа и се обидувам нешто да променам(иако реално ништо не може да се направи, освен ете да се дава гласот на партии како Левица)

Каде и да живееш кога состојбата во главниот град на државата е таква каква што е знај дека на сите ќе ни следи истата иднина, не може ако во Скопје се тепани Македонци да не го интересира некој од источна или јужна Македонија, и обратно, колективноста носи подобар живот во секоја смисла, додека како единка ќе останеш онаму каде што си почнал, можеби и ќе загубиш многу работи, баш како и Македонија што изгуби се од 91 па наваму.

M

Macedon1um

Гостин
Здраво Владимир, повели во Ченто на гости некој ден, ќе ти кажам каде да расшетуваш секоја вечер, ама да седиш до покасно, не накај 9 дома да си одиш. Веруваме сите овде дека нема влакно од главата да ти фали, иако теоретски си ќелав па се ова иде во вода, али изреката е таа. Поздрав и имајте убав ден.
Ќе се снајде не го потценувај, ќе го видиш после второ рашетување како со локални крими батки оди во кладилница да бркаат местенки од 3та етиопска лига

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Не е битно од кој град сум јас, јас не живеам во Македонија но сакам да се вратам, но иднината и работите кои мислам дека ќе се случат и се случуваат се кои ме предомислуваат.Затоа и се обидувам нешто да променам(иако реално ништо не може да се направи, освен ете да се дава гласот на партии како Левица)

Каде и да живееш кога состојбата во главниот град на државата е таква каква што е знај дека на сите ќе ни следи истата иднина, не може ако во Скопје се тепани Македонци да не го интересира некој од источна или јужна Македонија, и обратно, колективноста носи подобар живот во секоја смисла, додека како единка ќе останеш онаму каде што си почнал, можеби и че загубиш многу работи, баш како и Македонија што изгуби се од 91 па наваму.
Значи не кажуваш од кој град си. Претпоставувам дека си некаде од источна Македонија, а Албанци имаш видено само на ТВ.
Автоматски споено мислење:

Ќе се снајде не го потценувај, ќе го видиш после второ рашетување како со локални крими батки оди во кладилница да бркаат местенки од 3та етиопска лига
Не, ќе чекам Мицкоски да ме одбрани. Или ќе му се јавам на Илко јунакот македонски.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Значи не кажуваш од кој град си. Претпоставувам дека си некаде од источна Македонија, а Албанци имаш видено само на ТВ.
Нема шо да ти објаснувам на тебе од кај сум и дали сум видел Албанци, ако си ме следел што пишувам овде ќе си прочитал дека сум ги сменил многу од моите ставови и за прашањето кон Албанците, и за омразата и национализмот, но тоа не е битно.
Сум видел Албанци и на утакмици кога сум ги пцуел, сум видел и Албанец со кого живеев скоро 8 месеци тука.Јас за разлика од тебе ги менувам ставовите кога гледам дека сум згрешил, но ја гледам целосната слика на ситуација и не можам да побегнам од реалноста, а реалноста е таква во Македонија, после овие избори и новите 4 години владеење на ДУИ да станеме баш како Србите на Косово, може дури и полошто зошто позади нив стој Србија, ова нас ни се случува внатре, не во дел кој ни е поделен или присвоен.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.888
Абе во Скопје има еден куп такви „сите сме исти, едно општество за сите“ ликови во Карпош, Тафталиџе, Аеродром, Кисела Вода. Ама никако тие ликови да се решат да си го запишат детето во ОУ Лирија, во ОУ Имри Елези или во ОУ Хасан Приштина. Чудна работа. Баш мислев сакаат да градат соживот, ете прилика да се покажат на дело.

Требало да градиме соживот со албанците, а нејќе да купи стан во Чаир за 750 евра квадрат, туку се бута во гарсоњера во Карпош по цена од 1,200 евра. Стварно чудна работа.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Абе во Скопје има еден куп такви „сите сме исти, едно општество за сите“ ликови во Карпош, Тафталиџе, Аеродром, Кисела Вода. Ама никако тие ликови да се решат да си го запишат детето во ОУ Лирија, во ОУ Имри Елези или во ОУ Хасан Приштина. Чудна работа. Баш мислев сакаат да градат соживот, ете прилика да се покажат на дело.
Јас не сум лик едно општество за сите. Воопшто не си разбрал што им кажувам на овие јунаците.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.888
Јас не сум лик едно општество за сите. Воопшто не си разбрал што им кажувам на овие јунаците.
Не се однесува на тебе, ама вакви лицемерни муабети како што ги опишав се многу чести во Скопје од луѓе кои не живеат со нив или не се возат во автобуси низ нивни населби.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Немпј бе Ставро, убаво се сеќавам што пишуваше пред неколку години, како имало албански фамилии од Битола кои биле ок, како Груевски го создава проблемот, како можело да има соживот со новата влада предводена од Заев.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Немпј бе Ставро, убаво се сеќавам што пишуваше пред неколку години, како имало албански фамилии од Битола кои биле ок, како Груевски го создава проблемот, како можело да има соживот со новата влада предводена од Заев.
Па има албански фамилии во Битола кои се сосем во ред. Всушност, секаде има албанси фамилии кои се во ред. Повеќето се. Никогаш не сум напишал дека Груевски го создаде проблемот со Албанците, тоа со Берик ме имаш помешано.

M

Macedon1um

Гостин
Дај просветли не нас простите што им кажуваш, да дадат отпор да се бранат оти немаат резервна татковина за зло време како тебе ?

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Дај просветли не нас простите што им кажуваш, да дадат отпор да се бранат оти немаат резервна татковина за зло време како тебе ?
Токму така, ако некој те нападне физички, треба да го удриш, не да доаѓаш на форумот и да цвикаш дека Али ни ја зеде државата. Скопјани кукаат дека Чаир и Ченто се албански. Да ве прашам, кој им ги продаваше становите и куќите на Албанци?

Скопјани или баба ми Темјана покојната?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
Фората може да е и прочитана но зошто не би поминала? Еве сега, нели е можно двајца или тројца пратеници од дпмне ,,да побараат,, оставка од Мицковски како одговорност за изгубените избори, Мицко да се налути и да ги ,,избрка,, од партијата и така се формира една независна група на пратеници која ке даде подршка на новата влада. Зошто не би поминало? Нека крека ДУИ, Села ке биде задоволен и без уцени ке си влезе во владата... На наредните избори може дпмне да се најде во истата ситуација па тогаш ке се одигра обратно, 2-3 пратеници од сдсм ке побараат оставка од лиделот заради изгубените избори...
ќе го прескокнеме фактот што на пример ова не го предложи 2017 истото важеше и тогаш и сега, истите услови, истите уцени...

Ова е нефункционално од причина што принципот на владеење на тие две партии е раздели па владеј, не е во нивниот суштински интерес да се обединуваат пред народот (иако во позадина се добро синхронизирани), пошто така ќе го обединат народот и си ја сечат гранката на којашто седат.

M

Macedon1um

Гостин
Токму така, ако некој те нападне физички, треба да го удриш, не да доаѓаш на форумот и да цвикаш дека Али ни ја зеде државата. Скопјани кукаат дека Чаир и Ченто се албански. Да ве прашам, кој им ги продаваше становите и куќите на Албанци?

Скопјани или баба ми Темјана покојната?
Тоа ако те нападне некој да му вратиш функционира ок во нормални средини, таму ако му вратиш следно ќе ти извади нож и ќе те забоде без око да му трепне. Талибански менталитет е во прашање таму, а и не би ги судел Македонците што продадоа куќи и станови таму оти државата на никој начин не ги заштити од балистичките банди кој го тероризираат. За справување со нив треба да си спремен да ги лежиш или полицијата да си ја врши работата за која е платена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom