Сладоледџија
Ванила & Чоколадо
- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 14.458
- Поени од реакции
- 11.916
uste 21 glasacko mesto ostanuva neprebroeno.. a tie mozat za 5 min da gi prebrojat ama ajde..
Sds ne se kazneti, tie sto ne glasaa za niv denes a glasaa minatiot pat, tie togas glasaa protiv VMRO a denes ostanaa doma.Dokolku se napravi sporedba parlamentarni izbori 11.12.2016 i parlamentarni izbori 15.07.2020 jasno e deka značitelno pomalku glasovi imaat osvoeno i SDSM i VMRO-DPMNE, taka da ne samo DPMNE, tuku i SDSM se kazneti na ovie izbori za nivnite loši politiki poslednive tri godini so osvoeni pomal broj na glasovi, odnosno pomal broj na pratenički mandati od prethodnite parlamentarni izbori, a veke slednite parlamentarni izbori redovni ili predvremeni i definitivno ke odat vo kanta !
Погрешно, тие што тогаш гласаа за СДСМ во најголем дел денес гласаа за Левица. Едно е да си либерален, друго е да трпиш некој да ти се сере на идентитет. Секако и голем дел од Вмро отидоа во Левица, пошто Вмро==Сдсм.Sds ne se kazneti, tie sto ne glasaa za niv denes a glasaa minatiot pat, tie togas glasaa protiv VMRO a denes ostanaa doma.
Za slednite izbori ne e ni vazno dali ke odat vo kanta.
Da, moze del da otidoa glasaa vo levica, del apstiniraa, vo sekoj slucaj tie ne bea glasovi na sds, zatoa I rekov, sds ne se kazneti.Погрешно, тие што тогаш гласаа за СДСМ во најголем дел денес гласаа за Левица. Едно е да си либерален, друго е да трпиш некој да ти се сере на идентитет. Секако и голем дел од Вмро отидоа во Левица, пошто Вмро==Сдсм.
Казнети се и тоа добро, тие гласови од Сдсм што отишле во Левица + да не заборавиме дека Сдсм се со Беса во коалиција, па 40к-50к од гласовите се од Беса, односно отприлика 4-5 пратеници. На тие избори гласовите од Дуи отидоа кај Сдсм, сега пак се вратија кај Дуи, значи и од Албанците се казнети. Фиаско ми е мене ова, иако очекував искрено многу поголема казна.Da, moze del da otidoa glasaa vo levica, del apstiniraa, vo sekoj slucaj tie ne bea glasovi na sds, zatoa I rekov, sds ne se kazneti.
bea izbrkani zasto sakaa da vlezat so SDS, kako sto pavle so sarena vlegoa, prodadoa gazot..Па и Апасиев само плаче нешто.Левица ќе имаа многу подобар резултат али и они се поделија на 20 фракции.Оние кои ја основаа оваа партија беа избркани од неа баш од Апасиев.На овие избори се докажа дека народот го боли кур и за име и за идентитет и за двојазичност и за се.Секој си гледа лична корист и тоа е тоа
Пази да не се ококори.Секој си гледа лична корист и тоа е тоа
Да не ги избркаше, немаше да постојат ко партија. Ќе се пикнеа лидерите у некое министерство, гласачите нивни ќе бојкотираа зашо Заев не можат да го гласаат у никој случај.Па и Апасиев само плаче нешто.Левица ќе имаа многу подобар резултат али и они се поделија на 20 фракции.Оние кои ја основаа оваа партија беа избркани од неа баш од Апасиев.На овие избори се докажа дека народот го боли кур и за име и за идентитет и за двојазичност и за се.Секој си гледа лична корист и тоа е тоа
Narodot I te kako go boli, zatoa rekov deka VMRO e kazneti zs prifati mirna kapitulacija I predavstvo, od severno komunjarive I taka nikoj nisto ne ocekuvase, VMRO ne ja zasluzi podrskata.Па и Апасиев само плаче нешто.Левица ќе имаа многу подобар резултат али и они се поделија на 20 фракции.Оние кои ја основаа оваа партија беа избркани од неа баш од Апасиев.На овие избори се докажа дека народот го боли кур и за име и за идентитет и за двојазичност и за се.Секој си гледа лична корист и тоа е тоа
Се виде на протестите дали го боли некого или не.Ако беше ќе знаеш дека имаше само 300 луѓе,оние вистинските без повик од партија.Дпмне никогаш не биле послаби,луѓе кои ги познавам лично и беа заколнати вмровци и се чукаа у гради денес гласаа за Сдсм затоа што им имаа ветувано многу работи и буквално се продадоа за париNarodot I te kako go boli, zatoa rekov deka VMRO e kazneti zs prifati mirna kapitulacija I predavstvo, od severno komunjarive I taka nikoj nisto ne ocekuvase, VMRO ne ja zasluzi podrskata.
Od aspekt kako izigra VMRO taka ispaga, zatoa rekov ako pruzea otpor vo smisla da iznesea narod na ulica, ne samo 300 vistinski ke se priklucea uste mnogu drugi vistinski I denes glasanjeto ke imase drug tek ama vaka tolku e, I mnogu dobija.Се виде на протестите дали го боли некого или не.Ако беше ќе знаеш дека имаше само 300 луѓе,оние вистинските без повик од партија.Дпмне никогаш не биле послаби,луѓе кои ги познавам лично и беа заколнати вмровци и се чукаа у гради денес гласаа за Сдсм затоа што им имаа ветувано многу работи и буквално се продадоа за пари