- Член од
- 21 септември 2016
- Мислења
- 831
- Поени од реакции
- 1.136
Не знам што е толку тешко да се признае грешката, генерализација секогаш се прави врз основа на мнозинство ја не се сомневам дека ти не си исклучок и дека ги почитуваш мерките али мнозинството се покажа какво е и таа одредена група е позната по тоа што го прошири вирусот и треба да го прифатиш тоа и за Македонциве владеат многу лоши дефиниции па не се лутам баш напротив се согласувам и како сега на секој еден треба да му се правдам и објаснувам еј ама ја сум исклучок ја не сум таква за моја несреќа сум се родила тука и мора да ја трпам секоја квалификација што е направена врз основа на мнозинство.Со сета почит али владее една Исламофобија и те како истакната на форумот.Значи да се поврзе верата со ситуацијата со короната е но комент.И јас сум муслиман и постев цел месец и славев Бајрам во најтесното семејство и во џамија немам стапнато од кога е короната али без разлика на се осуден сум само поради фактот дека сум "муслиман" и фала богу не сум заразен ни јас а ни моето семејство.
Сега некој ке пише ифтарските собиранки итн итн и пак ке се повторам по незнам кој пат дека тоа не е причината за ширењето.Еве реално сега пак очекувам само ако не наместат нешто да се зголеми бројот на заразени поради партиските собиранки кај сите а не само кај муслиманите или другите.
Пример друг ке дадам имам пријатели кој се декларираат муслимани кој В од вера не почитуваат,ниту постат ниту слават Бајрам а се заразени.Едноставно зошто не ги почитуваат мерките.Се собираат друштво по домови,дворови седенки курци палци и се заразиле пола од нив и рашириле насекаде.Ама не дека седеле по ифтари или славеле што ти знам Бајрам туку поради собиранки кога не треба и терање инат Корона не постои.И сега тие луѓе да ги ставиш во ист кош со мене или сличните на мене не е фер и не е коректно.Значи треба да разберете од муслиманска и албанска гледна точка ви кажувам дека ифтарите и Бајрам е само плус во ситуацијата.И без тоа ке се случеше истото во тоа бидете апсолутно сигурни.И пред ифтари се собирале и после Курбан Бајрам пак ке се собираат.Еве сега се собираа ради изборите и ке се заразат поради тоа и што да правиме сега кој е крив?Муслиманите??
Едноставно има поголем дел на луѓето не ја сфаќаат ситуацијата сериозно.Корона не постои,ова е се местенка (5Г,Бил Гејтс итн итн) Еве на работа од 20 вработени само јас со маска седам од 1 ден на работа и ја немам извадено во фирма а колегите мои ни маска ни бутур немаат гајле си се шетаат во кола по 5 души.Јас сум единствен муслиман (албанец) а сите други македонци.И што правиме сега.Они се добри јас не чинам нели.