Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да кажи во врска со полагањето по интернет технологии, и која е базата

КАКООООО ДА ПОЛОЖАМ ТЕОРИЈА АОК???????????????
Има снимени предавања, има учебник, база, плус сигурно кружат прашања сликани од групите каде што се полагаше без камери.

Има снимени предавања, има учебник, база, плус сигурно кружат прашања сликани од групите каде што се полагаше без камери.
Учев од предавањата, малку од презентациите и пак не беше доволно.. Ама и потешко е сега вака... Базата ја имам, ама прашањата од базата се бајаги полесни него сеа што ни ги даваат.

Учев од предавањата, малку од презентациите и пак не беше доволно.. Ама и потешко е сега вака... Базата ја имам, ама прашањата од базата се бајаги полесни него сеа што ни ги даваат.
Истото било од секогаш, загреј си го столчето повеќе ако имаш проблем и ќе си завршиш работа.

Истото било од секогаш, загреј си го столчето повеќе ако имаш проблем и ќе си завршиш работа.
Како што кажав, многу е сменет материјалот за полагањево од дома. Потешко + и низ теоријава даваат задачи, но во секој случај во право си, треба да се 'загрее столчето' :)

Na koj smer da odam ako me interesira data science I machine learning?

Na koj smer da odam ako me interesira data science I machine learning?
На сите смерови можеш да зимаш изборни што се предава тоа. Само ќе ти кажам дека областа не е баш лесна, ќе видиш понатаму ако се запишеш :)

Здраво. Средно, гимназија сум. Искрено, го сакам програмирањето и математиката, па сакав да прашам кој од смеровите е најпрограмерски и најматематичарски :LOL::LOL::LOL:?

Nekoj iskusen da mi kaze razlika vo smerovite PIT i SIIS, osven matematikata dali ima nesto drugo sto e razlicno, i dali kje mi e potrebna za programiranje

Здраво. Средно, гимназија сум. Искрено, го сакам програмирањето и математиката, па сакав да прашам кој од смеровите е најпрограмерски и најматематичарски :LOL::LOL::LOL:?
Програмирање ти е исто сегде, а математика највише имаш на компјутерски науки
Nekoj iskusen da mi kaze razlika vo smerovite PIT i SIIS, osven matematikata dali ima nesto drugo sto e razlicno, i dali kje mi e potrebna za programiranje
Па тоа ти е највише разликата, другите задолжителни предмети ти се скоро сите исто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom