Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некој што студира на Компјутерско инженерство да го прашам нешто околу смерот? Би ми било од голема корист:)

Дали има некој што студира на Компјутерско инженерство да го прашам нешто околу смерот? Би ми било од голема корист:)
Ич не помислувај да се запишуваш там, мој совет. Има физика прв семестар(само вај смер има), дндк ти е нешо као електроника/дигитални системи ако си бил електро средно, втор семестар има калкулус 2 и тоа ти са се интеграли. Подобро ти е сиис, пит или имб, ипак после дипломирање не е најбитен смеро него знаењето. И да ти напоменам пола и повише од колегите ќе се преместуват на друг смер, исто и ја, као некоја перспектива колку сакат да бидат на вај смер :)

Ич не помислувај да се запишуваш там, мој совет. Има физика прв семестар(само вај смер има), дндк ти е нешо као електроника/дигитални системи ако си бил електро средно, втор семестар има калкулус 2 и тоа ти са се интеграли. Подобро ти е сиис, пит или имб, ипак после дипломирање не е најбитен смеро него знаењето. И да ти напоменам пола и повише од колегите ќе се преместуват на друг смер, исто и ја, као некоја перспектива колку сакат да бидат на вај смер :)
Бегај подалеку и од сиис ако неќеш да се замараш со математики , ајде калкулус и дискретна се туркаат некако.Веројатност on the other hand...

Бегај подалеку и од сиис ако неќеш да се замараш со математики , ајде калкулус и дискретна се туркаат некако.Веројатност on the other hand...
Абе математика не ми е проблем, ама програмирањево ми е тапа и затоа гледам некој смер кај што нема многу програмирање:):)

Абе математика не ми е проблем, ама програмирањево ми е тапа и затоа гледам некој смер кај што нема многу програмирање:):)
Сегде ти е исто со програмирање, нема бегање

Можи некој да кажи какво е полагањето по предметот ЕКОИНФОРМАТИКА и дали има некоја база со прашања?
и дали има прашања од аудиториските вежби за R

Зошто би се запишал на ФИНКИ, ако не сакаш програмирање?

Зошто би се запишал на ФИНКИ, ако не сакаш програмирање?
Брат не дека не сакам:) Туку сум послаб во тоа затоа што професорката у средно три чисти немаше да предаде затоа:(

Мојот Батко прв бртучед мој и неговите 2 братучеди живееја во село јорумлери, Имињата се Игор Стојановски батко ми, Иван и Филип Стојановски браќата сите тројца имаат завршено на Природно математички финки сеа батко ми е во шветска и зема плата некаде околу 15.000 €ura! Така да во ит секторот има пари ама кај нас ситуацијата е таква каква што е Таппааа!

Брат не дека не сакам:) Туку сум послаб во тоа затоа што професорката у средно три чисти немаше да предаде затоа:(
Програмирање е повеќе начин на размислување. Колку повеќе логички проблеми/задачи решиш, толку полесно ќе ги решиш идните проблеми/задачи.
Тоа што не си учел во средно нека не биде причина да не сакаш повеќе програмирање на факултет.
За сите предмети има збирка решени задачи, ќе вежбаш ќе ја сфатиш логиката на задачите и полесно ќе ти биде.

На факултет по предметите со програмирање почнувате од нула, па ќе можеш да се уходаш. Точно е дека тие што имале добра основа од средно ќе поминат полесно, но со доволно напор ќе можеш да бидеш и ти во тек.

Сите истите предмети за програмирање ги имаат.

На факултет по предметите со програмирање почнувате од нула, па ќе можеш да се уходаш. Точно е дека тие што имале добра основа од средно ќе поминат полесно, но со доволно напор ќе можеш да бидеш и ти во тек.
Да не имаш случајно збирка,задачи да фатам да решавам нешто. Ако имаш пушти ми ги во порака:);)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom