Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ич не помислувај да се запишуваш там, мој совет. Има физика прв семестар(само вај смер има), дндк ти е нешо као електроника/дигитални системи ако си бил електро средно, втор семестар има калкулус 2 и тоа ти са се интеграли. Подобро ти е сиис, пит или имб, ипак после дипломирање не е најбитен смеро него знаењето. И да ти напоменам пола и повише од колегите ќе се преместуват на друг смер, исто и ја, као некоја перспектива колку сакат да бидат на вај смерДали има некој што студира на Компјутерско инженерство да го прашам нешто околу смерот? Би ми било од голема корист![]()
Бегај подалеку и од сиис ако неќеш да се замараш со математики , ајде калкулус и дискретна се туркаат некако.Веројатност on the other hand...Ич не помислувај да се запишуваш там, мој совет. Има физика прв семестар(само вај смер има), дндк ти е нешо као електроника/дигитални системи ако си бил електро средно, втор семестар има калкулус 2 и тоа ти са се интеграли. Подобро ти е сиис, пит или имб, ипак после дипломирање не е најбитен смеро него знаењето. И да ти напоменам пола и повише од колегите ќе се преместуват на друг смер, исто и ја, као некоја перспектива колку сакат да бидат на вај смер![]()
Не знам, неможам да најдам.КНИО има база со прашања?
Ич не помислувај да се запишуваш там, мој совет. Има физика прв семестар(само вај смер има), дндк ти е нешо као електроника/дигитални системи ако си бил електро средно, втор семестар има калкулус 2 и тоа ти са се интеграли. Подобро ти е сиис, пит или имб, ипак после дипломирање не е најбитен смеро него знаењето. И да ти напоменам пола и повише од колегите ќе се преместуват на друг смер, исто и ја, као некоја перспектива колку сакат да бидат на вај смер![]()
Абе математика не ми е проблем, ама програмирањево ми е тапа и затоа гледам некој смер кај што нема многу програмирањеБегај подалеку и од сиис ако неќеш да се замараш со математики , ајде калкулус и дискретна се туркаат некако.Веројатност on the other hand...
Сегде ти е исто со програмирање, нема бегањеАбе математика не ми е проблем, ама програмирањево ми е тапа и затоа гледам некој смер кај што нема многу програмирање![]()
Зошто би се запишал на ФИНКИ, ако не сакаш програмирање?Абе математика не ми е проблем, ама програмирањево ми е тапа и затоа гледам некој смер кај што нема многу програмирање![]()
Брат не дека не сакамЗошто би се запишал на ФИНКИ, ако не сакаш програмирање?
Програмирање е повеќе начин на размислување. Колку повеќе логички проблеми/задачи решиш, толку полесно ќе ги решиш идните проблеми/задачи.Брат не дека не сакамТуку сум послаб во тоа затоа што професорката у средно три чисти немаше да предаде затоа
![]()
На факултет по предметите со програмирање почнувате од нула, па ќе можеш да се уходаш. Точно е дека тие што имале добра основа од средно ќе поминат полесно, но со доволно напор ќе можеш да бидеш и ти во тек.Брат не дека не сакамТуку сум послаб во тоа затоа што професорката у средно три чисти немаше да предаде затоа
![]()
Сите истите предмети за програмирање ги имаат.Абе математика не ми е проблем, ама програмирањево ми е тапа и затоа гледам некој смер кај што нема многу програмирање![]()
Да не имаш случајно збирка,задачи да фатам да решавам нешто. Ако имаш пушти ми ги во поракаНа факултет по предметите со програмирање почнувате од нула, па ќе можеш да се уходаш. Точно е дека тие што имале добра основа од средно ќе поминат полесно, но со доволно напор ќе можеш да бидеш и ти во тек.