jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.578
- Поени од реакции
- 27.426
Ок ај да видиме зошто... Прво зошто прислушкувањата... За да народот си рече, чим политичариве ги прислушкуваат што останува со нас... Пред 15тина години седев со еден човек кој беше доста параноичен и за да збориме бараше од мене да го оставам телефонот у кола. Тогаш ми беше смешно и го гледав како налудничав, од овој аспект...Ова беше смислен напад на државата од некој со многу познавање на работите, некој GM во шаховска терминологија.....јасно ми е како ден.
Прашањето кое се поставува логички за сите што мислат дека еден центар раководел све е следното:
Ако сите биле договорени ЗА КОЈ КУР сите прогони и филмови правење?
Прогоните зошто се??? За да на разочараното партиско членство во ДПМНЕ му се престави зошто ДПМНЕ не ја бранеше Македонија иако ги имаше сите информации за ова што се случува.
Зошто 27 Април, за да се закопа последната надеж на Македонскиот народ. Дури сомнително ми е и тепањето на Села (Стоп фактор, опасност од меѓуетничка ескалација), после 2 дена излезе од болница (јас сум растен у топаанско, а тоа не ми изгледа како тепан) ... Груевски тогаш можеше да повика народ, многупати рече што не чека... Значи знаеше за името, знаеше за платформата... Знаеше.. Но наместо да повика народ додека е све загреано, повика да се врати редот... И така еве дојдовме до муабетов
Зошто на Албанците им се дозволува да дивеат и тепаат и убиваат рандом деца... За да секогаш имаат адут у рака (мораме или војна). Нашите „бесни кучиња чувари“
Не дозволувај театарот да те прелаже... Ова важи и за лајачите исто, и они или се дел од системот и си имаат улога во тој систем или едноставно се наивни.
Не дека ќе смени нешто ова што го кажав... Мислам дека на овие избори ретко некој не знае за кого да гласа и дали ќе гласа... Некој за помало зло, некој за змијата и магарето, некој за мурто и курто, некој за вреќа брашно, некој за вработување, некој за инает од комшијата, некој за Европска Северна, ете има и искрени патриоти што мислат дека прават патриотско дело, дај боже да се во право .... И да не извади некој од оваа апатија... Ама тоа во моментов сметам дека тоа не е возможно... Треба да се купи време, да.. Меѓутоа мора да се размислува за алтернатива (притоа не мислам на трета опција). Тоа само по себе како последица секако ќе се појави. Што побрзо ја увидиме состојбата, тоа поарно за нас.