Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ова беше смислен напад на државата од некој со многу познавање на работите, некој GM во шаховска терминологија.....јасно ми е како ден.
Прашањето кое се поставува логички за сите што мислат дека еден центар раководел све е следното:
Ако сите биле договорени ЗА КОЈ КУР сите прогони и филмови правење?
Ок ај да видиме зошто... Прво зошто прислушкувањата... За да народот си рече, чим политичариве ги прислушкуваат што останува со нас... Пред 15тина години седев со еден човек кој беше доста параноичен и за да збориме бараше од мене да го оставам телефонот у кола. Тогаш ми беше смешно и го гледав како налудничав, од овој аспект...

Прогоните зошто се??? За да на разочараното партиско членство во ДПМНЕ му се престави зошто ДПМНЕ не ја бранеше Македонија иако ги имаше сите информации за ова што се случува.

Зошто 27 Април, за да се закопа последната надеж на Македонскиот народ. Дури сомнително ми е и тепањето на Села (Стоп фактор, опасност од меѓуетничка ескалација), после 2 дена излезе од болница (јас сум растен у топаанско, а тоа не ми изгледа како тепан) ... Груевски тогаш можеше да повика народ, многупати рече што не чека... Значи знаеше за името, знаеше за платформата... Знаеше.. Но наместо да повика народ додека е све загреано, повика да се врати редот... И така еве дојдовме до муабетов

Зошто на Албанците им се дозволува да дивеат и тепаат и убиваат рандом деца... За да секогаш имаат адут у рака (мораме или војна). Нашите „бесни кучиња чувари“

Не дозволувај театарот да те прелаже... Ова важи и за лајачите исто, и они или се дел од системот и си имаат улога во тој систем или едноставно се наивни.

Не дека ќе смени нешто ова што го кажав... Мислам дека на овие избори ретко некој не знае за кого да гласа и дали ќе гласа... Некој за помало зло, некој за змијата и магарето, некој за мурто и курто, некој за вреќа брашно, некој за вработување, некој за инает од комшијата, некој за Европска Северна, ете има и искрени патриоти што мислат дека прават патриотско дело, дај боже да се во право .... И да не извади некој од оваа апатија... Ама тоа во моментов сметам дека тоа не е возможно... Треба да се купи време, да.. Меѓутоа мора да се размислува за алтернатива (притоа не мислам на трета опција). Тоа само по себе како последица секако ќе се појави. Што побрзо ја увидиме состојбата, тоа поарно за нас.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Објаснив неколку пати до сега, ај уште еднаш, и така не ми се спие. Партијата сакаа да ја прогласат за терористичка организација, блокиран(замрзнат) имот...денар скапан од нигде.
Овие сестринскиве партии се спремаа да го стават ВМРО на црна листа.....т.е. да го тргнат од ЕПП.
Читај го ова->
Судски процеси, закани, сигурно и уцени кои сигурно ќе излезат на виделина после 15 ако е се како треба.
Прислушкувања на сите кои биле против мењање устав...го слушнавте Палчо.
Прогласени за терористи повеќето беа активисти на ВМРО во претходно наместена работа на 27ми, со тоа гушење на било какви национални чувства кај народот.
Киднапирање буквално на сите медиуми.....мислам ни инфомакс не функционираше како треба. Кое резултираше со ТОТАЛНА апатија, конфузија и дефетизам кај народот.

Нема лаги и превари у моиве муабети, ни имам што да лажам ни на некого да му се правдам...ме заболе курот искрено. Ова го правам во насока да се стопира овој распад на системов....така се погоди дека сум член на ВМРО. Не планирав да бидам толку активен, во моменти кога све тонеше ме замолија фактички да се вклучам поактивно во процесиве.....можам да кажам дека ми било задоволство, и покрај тоа што знам какво мислење можеби стварам за мене заради целава моја појава на темиве. Искрено ме заболе таквото.....најмалку што можам да направам е да објаснам како стојат работите.

Ова беше смислен напад на државата од некој со многу познавање на работите, некој GM во шаховска терминологија.....јасно ми е како ден.
Прашањето кое се поставува логички за сите што мислат дека еден центар раководел све е следното:
Ако сите биле договорени ЗА КОЈ КУР сите прогони и филмови правење?
Не беа чисти бе боди, затоа ги прислушкувале, местеа тендери, нарачуваа судски процеси, нарачуваа рекети и затоа имаа со што да ги држат во раце. Тие што беа прогласени за терористи на 27 со чест на исклучоци кои навистина влегоа од патриотска побуда, се платеници и багабонти кои и мајката ќе си ја продадат за пари.
Тоа што ти се имаш вклучено е твоја работа, што и како ти ветиле дека ќе добиеш пак само ти си знаеш.

Значи според тебе важноста на постоењето на партијата ја ставија пред важноста на постоењето на државата?
Ако пропаст на партијата не е реверзибилен процес, плус промена на име на држава, потпишување на капитулантски договори со двата соседи, потпишување на платформа која ја прави државата двојазична, поставување на втор човек во државата екс терорист (Форина) не се доволни побуди да ставиш на коцка постоење на партијата и да излезеш со месеци на улица со протести цел свет да види што се случува, тогаш не знам за што би излегле. Исто и сестринските партии, ако не те поддржуваат во моментот кога тебе ти гори и си најзагрозен тури им пепел.

H

HoT _iCe

Гостин
Прво беше на памет, кој ги ебе избори, исти лопови и тија и тија, симни се Мурто да се качи Курто ама овј Апасиев ми е апла харизматичан лик, свиѓа ми се колко е спреман ораторски и има муда да каже некои работе, интересира ме како ќе се развива Левица али за овија избори дефинитивно ќе искачам да ги гласам, мислу дека се двоив од ресто срање политичари у нашу државу, како индивидуално, такој и групно, малце наивни су ги некои ставови ама разбирливо е сакав што повише неопределени људи како мене да придобиев.
Друго не сфаќавм, декларирав се како Левица а се борив за десничарски работе, или сам ја глуп?

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Друго не сфаќавм, декларирав се како Левица а се борив за десничарски работе, или сам ја глуп?
„Левица“ е репрезент на левицата во Македонија. Социјалдемократите се продолжена рака на олигарсите, мафијата и рекетарите. Тие немаат ништо заедничко со левата идеологија. Оттука, ние го пополнуваме и заземаме левиот простор, со наш автентичен дискурс произлезен од долгогодишниот политички стрит-активизам. Така, што, нема што да ситниме, туку само окрупнуваме. Станавме најбрзорастечка партија кај нас, токму поради искреноста, неподмитливоста и верувањето во каузата за која се бориме.

H

HoT _iCe

Гостин
„Левица“ е репрезент на левицата во Македонија. Социјалдемократите се продолжена рака на олигарсите, мафијата и рекетарите. Тие немаат ништо заедничко со левата идеологија. Оттука, ние го пополнуваме и заземаме левиот простор, со наш автентичен дискурс произлезен од долгогодишниот политички стрит-активизам. Така, што, нема што да ситниме, туку само окрупнуваме. Станавме најбрзорастечка партија кај нас, токму поради искреноста, неподмитливоста и верувањето во каузата за која се бориме.
Извини ама заобиѓи ме, не ме замарај сас едн куп зборови да ти читам и ништо да не кажеш, ебате досаду.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.601
Поени од реакции
13.967
Прво беше на памет, кој ги ебе избори, исти лопови и тија и тија, симни се Мурто да се качи Курто ама овј Апасиев ми е апла харизматичан лик, свиѓа ми се колко е спреман ораторски и има муда да каже некои работе, интересира ме како ќе се развива Левица али за овија избори дефинитивно ќе искачам да ги гласам, мислу дека се двоив од ресто срање политичари у нашу државу, како индивидуално, такој и групно, малце наивни су ги некои ставови ама разбирливо е сакав што повише неопределени људи како мене да придобиев.
Апасиев на ова одговара дека идентитетот да си го сочуваш не е десничарска работа, туку основно човеково право. Држи вода, а и асномците ја оформиле државата како левичари, што е исто точно. Е сега, како што пиша ти, сакаат да привлечат гласачи од сите врсти, а најмногу од десничарите. Таму најдоа празен простор, бидејќи ниедна од големиве партии не ги задоволува нивните барања и тука можат да црпат гласови.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Како на пример?
Зезаш? Стевче како градоначалник беше поим за корупција - злоупотреба на јавни набавки, незаконски легализации, незаконска приватизација на јавно земјиште... Да не зборам па дека е еден од најголемите сончогледи во политиката. Не би ме чудело еден ден да се врати во СДСМ. Вакви ликови во нормална држава одговараат пред закон и исчезнуваат од јавноста, не па да ги викаат во ТВ емисии.
Автоматски споено мислење:

И зш не успеаја СДС откако дојдоа на власт да го затворат?
Ем им избега од партија, створи своја, ем со таа своја коалицираше со ВМРО, ем просечен член на Кајгана еве знаел дека има многу прљави работи... како не успеаја да го затворат?
Е како де? Кај борбата со криминалот оваа влада потфрли најмногу. За тоа им замерувам највеќе. Кај судството работите не мрднаа ни милиметар.

H

HoT _iCe

Гостин
Апасиев на ова одговара дека идентитетот да си го сочуваш не е десничарска работа, туку основно човеково право. Држи вода, а и асномците ја оформиле државата како левичари, што е исто точно. Е сега, како што пиша ти, сакаат да привлечат гласачи од сите врсти, а најмногу од десничарите. Таму најдоа празен простор, бидејќи ниедна од големиве партии не ги задоволува нивните барања и тука можат да црпат гласови.
Е овој е веќ друго, фала ти.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Зезаш? Стевче како градоначалник беше поим за корупција - злоупотреба на јавни набавки, незаконски легализации,
Не те зезам. Наброи ми неколку примери на корупција, злоупотреби на јавни набавки итн

M

Macedon1um

Гостин
Не те зезам. Наброи ми неколку примери на корупција, злоупотреби на јавни набавки итн

Цела Општина ја сјеба во трката за профит, ама треба да дојде првен власт и јавен обвинител спремен да расчисти со ваквите како него.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887

Цела Општина ја сјеба во трката за профит, ама треба да дојде првен власт и јавен обвинител спремен да расчисти со ваквите како него.
Не ме засмејувај, политички монтирани процеси, ништо поткрепено со факти и докази. Ако некој сака да го затвори тоа е сдс, никој поише од нив. Доколку имаа сериозни индиции за кривично дело немаше да биде на слобода.
Исто како што претходно збореа за 70 стана, милиони евра на сметка итн

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618

Карпош, Аеродром, Кисела Вода, Чаир веќе со години се уништуваат. Зградни никнуваат ко кокичиња. Од тоа се финансираат општините и потпишуваат се за секој. Јакимовски им бодел очи и затоа само за него еве има да се пишува и збори. Урбаната мафија ќе си тера без разлика кој е на власт. 100 евра комуналии од квадрат е, you do the math. Најлошо од се е што со ваков криминал обичниот народ, жителот на таа општина највеќе страда.

А за левица ако збориме ко партија, единствена опција со сеуште чисти имиња и добра кампања. Ако освојат 5 пратеника би биле колку толку фактор. А и според мене за почеток би биле одлична опозиција... Апасиев е може најхаризматичниот лик појавен на политичката сцена после Ѓорѓиевски и Црвенковски...

M

Macedon1um

Гостин
Не ме засмејувај, политички монтирани процеси, ништо поткрепено со факти и докази. Ако некој сака да го затвори тоа е сдс, никој поише од нив. Доколку имаа сериозни индиции за кривично дело немаше да биде на слобода.
Исто како што претходно збореа за 70 стана, милиони евра на сметка итн
Секој политичар кога ќе дојде време да одговара се вади со “политички монтирани процеси“ а тоа што сдс сакал да го затвори Стевчо не сум баш сигурен, и во време на Грујо ниту еден од главните играчи на Бранко не беше затворен. На политичариве сегашни ама ич не им верувам, разни комбинаторики пазарења се случуваат за никој од нив да не лежи

Карпош, Аеродром, Кисела Вода, Чаир веќе со години се уништуваат. Зградни никнуваат ко кокичиња. Од тоа се финансираат општините и потпишуваат се за секој. Јакимовски им бодел очи и затоа само за него еве има да се пишува и збори. Урбаната мафија ќе си тера без разлика кој е на власт. 100 евра комуналии од квадрат е, you do the math. Најлошо од се е што со ваков криминал обичниот народ, жителот на таа општина највеќе страда.

А за левица ако збориме ко партија, единствена опција со сеуште чисти имиња и добра кампања. Ако освојат 5 пратеника би биле колку толку фактор. А и според мене за почеток би биле одлична опозиција... Апасиев е може најхаризматичниот лик појавен на политичката сцена после Ѓорѓиевски и Црвенковски...
Јасно ми е дека општините се финансираат од тие пари, ама за почеток барем да има некакви стандарди при градењето каде и како. Градежниците нека си продолжат со градење ама нека го шират плански градот, а не секој зелен простор во Скопјево да го узупираат со бетонска зграда за брз профит.

За Апасиев се согласувам, само да се надеваме дека нема да се шитне кај тајкуните како Љупчо за да стане богат бизнисмен на сметка на народот

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Секој политичар кога ќе дојде време да одговара се вади со “политички монтирани процеси“ а тоа што сдс сакал да го затвори Стевчо не сум баш сигурен, и во време на Грујо ниту еден од главните играчи на Бранко не беше затворен. На политичариве сегашни ама ич не им верувам, разни комбинаторики пазарења се случуваат за никој од нив да не лежи
Во време на Грујо беа затворени за тие што имаше докази. За тие што немаше докази за криминал не беа затворени.
Јас ти кажувам со факти и аргументи, ти ми кажуваш флоскули - "Ја не верувам никому". Oк не верувај, твој проблем.
Чим не е во затвор очигледно нема доволно докази. Тоа не само за него, важи за секој

Kajgana Shop

На врв Bottom