@RickyLFC9 апсолутно се сложувам дека никако не можеме да тргнеме напред со менување на власта на двете владеачки партии и вртење на истите снимки само во друга режија и понатаму, затоа и алудирам на тоа да се искочи да се гласа на изборите, бидејќи ми се сере од луѓе што се први да квичат како Вмро и Сдсм биле исто срање и лопови, а за време на избори седеле дома и чекале резултати дур си го чешале чмарот. Барем сега има трета опција колку што сакаш, океј е да мислиш дека сите се исто гомно бидејќи таков став те натерале да имаш политичките партии кои досега владееле на политичката сцена, ама едно да биде јасно, партиските ботови од Сдс и Дпмне ќе излезат на избори, не се грижам за нив, единствени кои нема да искочат се луѓето што се најголем процент и што можат да го свртат резултатот, а тие истите ќе бидат оние луѓе што пак ќе плачат дека тука е срање и дека сме затуцани.
Во врска со договорот , секако дека може да се поништи, не верувам дека тоа ќе се деси, бидејќи македонскиот народ не мислам дека е доволно зрел да се нафати за трета опција која би одела all in на поништување. Вмро со изјави “ќе мора да живееме со тоа што Сдс ни го наметна“ не ме убедува воопшто дека ќе го поништи, така да исто срање и по ова прашање се и Вмро и Сдсм. Е сега со евентуално поништување, можно е да има санкции, вето и курци палци, ама посекако и без тоа тука е тешка мизерија, кој му фаќа кликерот си се снаоѓа да спечали некој денар во it секторот за странска фирма, кој не или бугарски пасош и надвор или мизерна плата тука, кое име и да го имаме таква ќе е реалноста наша. Денот кога ќе влеземе во Еу, ќе е денот кога Еу ќе се распадне, а еве и да е за 20 години и Еу да не се распадне, ќе следува масовна џонка и иселување, така да апсолутно исто е влијанието на нашите мизерни животи. Тоа што може да се смени е да не го јадам срамот кога внук ми за 60 години ќе ми рече “ти ли живееше во време кога сами сте си го смениле името и сте се откажале од историјата, зошто ништо не превземавте“, ќе сакам да го погледнам во очи да му објаснувам како сум излегол на протести, како и Вмро и Сдсм му се посраа на народот и се испазарија со западот, ама јбг ќе не можам глава да кренам од срам.