- Член од
- 23 мај 2019
- Мислења
- 4.477
- Поени од реакции
- 5.213
За очекување е народ и држава која го има Црпе за премиер да биде за потсмев, на моменти си искрен.Цела држава и цел народ е еден голем циркус, и сите се за потсмев и ремет.
За очекување е народ и држава која го има Црпе за премиер да биде за потсмев, на моменти си искрен.Цела држава и цел народ е еден голем циркус, и сите се за потсмев и ремет.
Генерализираш како и сите впрочем, прашањето беше што е тоа што Бачев би го дисквалифицирал затоа што бил едно врме со служба во СДБ, реков дека без нешто поконкретно тоа е валкана пропаганда и останувам при тоа. Секако дека и Мијлаче-Верушот бил шеф па и Бошкоски и многу други ама сите тие се политички фигури кои се таму инсталирани за да реализираат нечија агенда а не лица професионалци во таа служба. Според твоиво излегува дека сите твои сознанија ти се од медиумите или од партииските штабови а не од некој што долго работи во некоја безбедносна служба.
Не мислам дека мојот став за тоа за кого би гласал на изборите ќе има некакво влијание или пак некој го интересира, затоа и не пишувам, тоа прашање го сметам за невкусно а и според моите ставови сигурен сум дека секој знае за кого би гласал.
Ова нема врска со офци, патриоти, сендвичи, партиски полтрони и ред други етикети. Ова се факти што на секој еден треба да му бидат јасни.Тоа е тој муабет. Цел живот некој некого предал, некој е жртва, некој патриот. Нека се мафта раја у кафана со муабетиве дур ни ги крадат парите политичариве. Тепаа нашите на избори урааа.
Офчички.
Знам, верувам дека твојот избор е Северџистан ама ќе мора да прифатиш дека мнозинството Македонци (види резултати од референдумот) е името да биде Македонија!Многу грешна поставка е ова да го „вратиме“ името, ја не би сакал пак ФИРОМ да се викаме
Ме заболе мене кој е Црпе, кој е Жмицко, кој е паторот. Ви се имам изгубено више у партискиве патетични надимаци. Јас гледам дека 30 години две македонски партии и дузина ѓубриња од политичари го дупат народот, го веат со некакви велепатриотства и велепредавства, лажни ветувања, целосна злоупотреба на еден кутар народ со низок коефициент на интелигенција што се ложи на некакво припадништво, и вика „леле фала ти мајсторе“ коа истиве ќе му го начукаат у гз.За очекување е народ и држава која го има Црпе за премиер да биде за потсмев, на моменти си искрен.
Ова е толку глупава и погрешна констатација, со целосно извртена логика, што не е ни вредно да се троши време на објаснување и дебанкирање. Типично рамноземјашко површно резонирање.Колку што пишуваше таму Република Македонија, уште на три пати поише други места пишуваше ФИРОМ.
Дека нели договорите со Грција и Бугарија и сличните глупости кои се единствените работи (и тука ме боли кур за вмро, сдс, куров ми, сите сплотено си изиграа и конечно паднаа сите маски), кои се направија последниве 3 години, магично ќе ги решат сите проблеми во општествово и ако не ги спомнуваме веќе, ниеден политичар нема да украде ни денар. Не ми е јасно што е толку проблем да се каже дека нормално општество не потпишува такви глупоштини во 21 век. Дека нели гледаме како се работи на решавање на било какви суштински проблеми, а не губење време на патетични договори и преговори, измислени права за не знам какви заедници, па уште и офчички биле тие што ќе го искритикуваат истото. Ајде ако не да земеме сите за се да се согласиме, што има воопшто да постојат различни ставови за било што.Тоа е тој муабет. Цел живот некој некого предал, некој е жртва, некој патриот. Нека се мафта раја у кафана со муабетиве дур ни ги крадат парите политичариве. Тепаа нашите урааа.
Офчички.
Секако дека баш така ќе се стигне на највисоко ниво. Кога народот ќе поддржи создавање на институции кои ќе го лимитираат подјебавањето што ни го праат 30 години. Сигурно нема преку тоа што цел живот ќе слушаме ние „абе името, абе предавниците...“.Дека нели договорите со Грција и Бугарија и сличните глупости кои се единствените работи (и тука ме боли кур за вмро, сдс, куров ми, сите сплотено си изиграа и конечно паднаа сите маски), кои се направија последниве 3 години, магично ќе ги решат сите проблеми во општествово и ако не ги спомнуваме веќе, ниеден политичар нема да украде ни денар. Не ми е јасно што е толку проблем да се каже дека нормално општество не потпишува такви глупоштини во 21 век. Дека нели гледаме како се работи на решавање на било какви суштински проблеми, а не губење време на патетични договори и преговори, измислени права за не знам какви заедници, па уште и офчички биле тие што ќе го искритикуваат истото. Ајде ако не да земеме сите за се да се согласиме, што има воопшто да постојат различни ставови за било што.
Плус, класика е ова со крадењето, какво срање (неповрзано со финансии и економија) и да направи било кој во државава, одма се праи таа споредба, демек што те боли кур за било што, парите ни ги украдоа. Тоа е тој муабет и тоа резонирање, заедно со тоа дека се било циркуз и сите биле исти курац. Далеку ќе стигне општествово така, дај за ништо друго, освен за пари да правиме муабет, така имаат дојдено на највисокото ниво сите развиени држави.
Со Калимеро синдром. Сите него го мразат и прогонуваат. Вечна жртва. Комедии.Глуп, прост народ, напален на затуцани идеологии стари 2-3 века,
Какви нови прекрасни работи? Трамп претседател што се однесува ко разгалено дете со IQ на собна температура? Или неговата конкуренција од BLM идиоти и хистерични либтарди? Кога политичката битка се вжештува и секој глас станува битен, тогаш општествениот шлајм и неписмените добиваат на битност и кај нас, и во САД, и на Марс. Не е тоа исклучок за нас.Али океј, дај да ја пуштиме рајата нека се расправа у кафана за ова, да не мисли на побитни ствари што ни се дешаваат. Глуп, прост народ, напален на затуцани идеологии стари 2-3 века, дур цел свет тера напред и прифаќа нови, прекрасни работи. Црна балканска дупка.
Америка не е светот..Какви нови прекрасни работи? Трамп претседател што се однесува ко разгалено дете со IQ на собна температура? Или неговата конкуренција од BLM идиоти и хистерични либтарди? Кога политичката битка се вжештува и секој глас станува битен, тогаш општествениот шлајм и неписмените добиваат на битност и кај нас, и во САД, и на Марс. Не е тоа исклучок за нас.
Кого и да избереш не верувам дека е надвор од политичко-безбедносниот чадор што го има создадено САД. И тешко дека би го задржале тоа ниво на автономија и развој ако истиот не би постоел.Америка не е светот..
Како и да е, ова заплашувањето со „страшниот либерален запад“ може да успее само на оние што ги таргетирате кои немаат можност да искочат малце надвор и да видат колку поубаво може да се живее за да не се решат да побараат промени. Као опсесивна мајка што вика не иди надвор, лоши луѓе има.Кого и да избереш не верувам дека е надвор од политичко-безбедносниот чадор што го има создадено САД. И тешко дека би го задржале тоа ниво на автономија и развој ако истиот не би постоел.