Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Никој не е имун на вирусов...

да не си љубител на сладолед случајно и на ладни газирани напитоци ??
Не..воопшто.....сладолед еднаш-два пати годишно...оваа година ниту еднаш. Газирано не....природни сокови или вода.

Зошто преку фондот не одиш за бесплатно тестирање?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Термин имало за 12 дена....не можев да чекам толку долго.

inaku za site shto se prasuvaat kako popularnite licnosti se lecat za 4-5 dena a obicniot gragjinin znae da zaglavi pozitiven i po 60 dena, setete se deka za niv ima i krvna plazma, i hemodijaliza, ozoniranje, pa i ako se od zapadot i Remdesivir.

Setete se na princ Charls, objavija deka e bolen vo Petok, Ponedelnicki vekje bese negativen :zver:

Zan Mitrev Klinin prakticno vekje go imaat lekot za Covid 19, toa e hemofiltracija na krvta. Za samo 15000 evrici so 10 dneven prestoj vo bolnicata i 2-3 hemofiltracii na krvta te pravat i pozdrav odkolku shto vekje si bil. Samo toa ne vazi za obicniot rabotnik.

Одамна немаше постирано податоци од Шведска, па еве да видеме до каде и е умирањето.
vzE0KERDQbK0E8ues61grw.png

Како што гледате после априлскиот пик, состојбата во јуни е стабилизирана и натаму ако не се случи мутација на вирусот за очекување е смртноста да оди благо под просекот.

Пак го претрупав графикот, ама ги вклучив сите години, за да видете онаа што го гледам јас.
XtdYa9OLS-Sb7zD2i2amnQ.png

Состојбата и кај нас можеби изгледа WOW ама не е нешто посебно многу, кај и да е ќе се среди.

Само што си дојдов дома....вонредното тестирање го започнаа во 18:30, имаше доста луѓе (вкупно за попладнево сме биле 74 лица) од сите возрасти и разни градови од МК, према таблиците од цела Македонија....највеќе Скопје.
Тестирањата ги вршат на посебен паркинг (десно од рампата за влез) сите бевме во растојание и секако со маски, и еден по еден на брис......внатре не се влегува се е преку една монтажна барака и преку прозор...на првиот прозор податоци и пари...на другиот земаат брис.
Непријатно е малце брисот од нос....многу длабоко влегува со стапчето во ноздравите...имав чуство дека во мозок ми брцка, од грло како и обичен брис. Резултатот ќе го имам најдоцна за 48 часа по маил и телефон.
Другари држете ми среќа!

Последно уредено:
Само што си дојдов дома....вонредното тестирање го започнаа во 18:30, имаше доста луѓе (вкупно за попладнево сме биле 74 лица) од сите возрасти и разни градови од МК. Непријатно е малце брисот од нос....многу длабоко влегува со стапчето во ноздравите...имав чуство дека во мозок ми брцка, од грло како и обичен брис. Резултаот ќе си го добијам надоцна за 48 часа по маил и телефон. Другари држете ми среќа!
Не се паничи де, не е крај на свет, и да си позитивен чудо големо, размислувај позитивно, со лесно.

Само што си дојдов дома....вонредното тестирање го започнаа во 18:30, имаше доста луѓе (вкупно за попладнево сме биле 74 лица) од сите возрасти и разни градови од МК. Непријатно е малце брисот од нос....многу длабоко влегува со стапчето во ноздравите...имав чуство дека во мозок ми брцка, од грло како и обичен брис. Резултатот ќе си го добијам надоцна за 48 часа по маил и телефон. Другари држете ми среќа!

ne sakam da te poducuvam, sigurno imas prezemeno sekakvi merki ama cisto ova prifati go kako sovet, dokolku imas betadine 1% plakni se edno 4-5 pati u den.
i rokaj cink, dokolku imas. 50-70 mg ti e maximalna safe doza.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom