Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Сега бев во техномаркте
Неоото на око е 2.5кв
Бидејќи во споредба со другите 3.5кв внатрешната е помала,ептен се приметува.
Исто нео 3.5 кв поголема внатрешната,и внатрешната на една израелска фирма Тадариан е поголема.

Ајде сега извадете PDesing за климава Нео-Гри.
Ладење може да е 3.5 ама греење не би рекол да е 3.2кв
Eve energetska i product fiche
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Attachments

• IMG_20200702_223836.jpg
    IMG_20200702_223836.jpg
    3,3 MB · Прегледи: 54
  • IMG_20200703_170454.jpg
    IMG_20200703_170454.jpg
    3,3 MB · Прегледи: 51
Сега бев во техномаркте
Неоото на око е 2.5кв
Бидејќи во споредба со другите 3.5кв внатрешната е помала,ептен се приметува.
Исто нео 3.5 кв поголема внатрешната,и внатрешната на една израелска фирма Тадариан е поголема.

Ајде сега извадете PDesing за климава Нео-Гри.
Ладење може да е 3.5 ама греење не би рекол да е 3.2кв

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Eve ti Eurovent za Bora https://www.eurovent-certification....82354&product_type=48576&participant=12341083 (tretata strana) ... 17-18k Denari da receme realna cena! Malku poskap od Fairy 3.5kW OnOf (17K Den) da receme "kolku pari - tolku muzika" ....No nikako ne e realna cena 24.000!!!
I ne te razbiram IC koga velis pomala dimenzija... kako pomala koga nadvoresnata vo milimetar e so Lomo Eco so Bora (pogledni na stranskite sajtovi za Bora ovde ja nema).... vo tezinata isto, ma da Tehnomarket objavile bruto tez (34kgr)... site klimi (NEO Lomo Bora, Tosot Toyotomi (japonski brend se nudi vo Grcija) site 31kg!? Tadiran tocno taka toa e izraelski brend koj go nudi Tehnomarket, ama bas pod toa ime a ne pod NEO (barem do skoro)... ili nesto se izmenija rabotive!?

Последно уредено:
Klimata e top, ostavi gi plackovci e.
Imaat decava problem, ne vrvi prodazbata.
Vo Tehnomarket redici.... Koj poprv da kupi
Автоматски споено мислење:

A Tadiran e super brend, nema muabet.

Сите скопјани кои купивте инвертер во 2020 година, поднесувајте документи за субвенции.

Mislam deka subvenciite ke se potrosat brzo.

A Tadiran e super brend, nema muabet.
Segasnite tadiran inverter klimi vo Tehnomarket mislam se rebrendirani Gree Eve go dalecinskoto na Tadiran i Gree
Sporedba

Tadiran
41JjKPifYCL._AC_.jpg

Gree

ac-remotes-500x500.jpg

Еве гледај во Техномаркет до Нептун дури има гужва ;) :). Абе бот сите знаеме и зошто е тадиран донесен и знаеме што фори се тоа. OEM за мене е мачка во вреќа. Тоа го правеше Фонко пред 30 години кога пола форум не бил роден и милион проблеми со сервиси и делови која од каде што како, која серија била. Не проаѓа тој бизнис модел, освен кај Вивакс ама не се знае до кога.

Еве гледај во Техномаркет до Нептун дури има гужва ;) :). Абе бот сите знаеме и зошто е тадиран донесен и знаеме што фори се тоа. OEM за мене е мачка во вреќа. Тоа го правеше Фонко пред 30 години кога пола форум не бил роден и милион проблеми со сервиси и делови која од каде што како, која серија била. Не проаѓа тој бизнис модел, освен кај Вивакс ама не се знае до кога.
Ne ti drzi muabetov zatoa sto poveke od pola marki/brendovi se OEM odnosno ne proizveduvaat tuku se Rebrendirani
Se znae koj se fabriki za klima uredi
GREE,MIDEA,CHIGO,AUX,TCL, PANASONIC, TOSHIBA, MITSUBISHI, FUJITSU,LG, DAIKIN,HAIER OVIE SE FABRIKI ZA KLIMA UREDI DRUGO SE E OEM ODBOSNO REBRENDIRANO ! ! !

OMG, OMG, OMG... Тамара Котевска, Љубомир Стефанов и Атанас Георгиев (Honeyland) добиле покани за членство во AMPAS (Американската академија за филмска уметност и наука). :vozbud::vozbud::vozbud:
Атиџе не ја поканиле

Падната е страната на град скопје мислам линкот за аплицирање не работи?

Gluposti nevideni, paušalni ocenki, pretpostavuvam so nekoi zadni nameri.....
Baš naprotiv mojot HAIER sega na ladenje vo QUIET MODE vrti so 300-400W vo 40m2 misliš praktično kako da ne postoi, perkite svrteni skroz vertikalno (kako ladna zavesa za vlezna vrata) pa nema duvanje i promaja po sobata, osven direktno pod nea. Tolku e tivko i mirno prosto da ne poveruvaš. Nadvorešnata edinica e totalno nečujna, treba da se stavi raka na klimata za da se seti deka raboti, nadvorešniot ventilator vleguva vo nekoj tivok mod so epten mali vrteži, pravi malku promaja ne vleče se i sešto od strana, so eden zbor ne se ni primetuva deka raboti. Mene mi e stavena vo svetliot otvor na balkonot taka da mozam da i prijdam od sekoja strana.
Bidete sigurni deka ovoj model što go imam jas so HITACHI kompresor e tivok do besvest i ova od pogore se dezinformacii.
Da se razbereme klimata ne e bez mani, no tivkata rabota i e edna od najkvalitetnite strani....
Ne mi e jasno dali koga e vo quiet mode poveke stedi, neli e pobaven ventilatorot a so toa pobavno ja ladi prostorijata i potrebno e poveke vreme da trosi poveke energija...?

Ne mi e jasno dali koga e vo quiet mode poveke stedi, neli e pobaven ventilatorot a so toa pobavno ja ladi prostorijata i potrebno e poveke vreme da trosi poveke energija...?
Druze kako vo pravo da si do nekade koga klimata e vo quiet ili silent mod/ potrosuvackata se pokacuva.....e sega toa mislam za spalna/detskaa navecer DA, toj mod za dnevna slabo... em nema dase izladis/stoplis em trosi + energija*
Koj znae povejke neka spodeli ...jas toa sum.go zaprimetil....

Druze kako vo pravo da si do nekade koga klimata e vo quiet ili silent mod/ potrosuvackata se pokacuva.....e sega toa mislam za spalna/detskaa navecer DA, toj mod za dnevna slabo... em nema dase izladis/stoplis em trosi + energija*
Koj znae povejke neka spodeli ...jas toa sum.go zaprimetil....
Тоа само за кинезарија може да важи. Кога работи на еко мод работи на пола сила и потрошувачката од 500 пример паѓа на 250вати

Тоа само за кинезарија може да важи. Кога работи на еко мод работи на пола сила и потрошувачката од 500 пример паѓа на 250вати
A kako zakluci deka quiet mode odnos o edma crtka e isto so eco mod.bavno duvanje na perkata po tvoja logika e eco mod od osno klima na kec pustena e vo eco kod pustena bar taka te razbrav deka mislis...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom