Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.889
Според мене албанскиот фактор е многу overrated кога станува збор за изборите во 2016 и еве сега на овие за 2 недели. Зборам за гласачите.
Не верувам дека СДС доби повеќе од 30-40 илјади албански гласови на последните парламентарни.

Македонците гласаа против Грујо и компанија, а тоа може да се види по фактот дека ДПНЕ изгуби 30к гласови во споредба со 2014 и тоа дека имаше поголем одзив на гласачи во 2016 (4-5%). Голем број Македонски општини станаа сини на тие избори иако беа црвени претходно и плус разликата беше тесна меѓу двете партии во доста општини. Што не беше случај претходно.
Она "тивко мнозинство" ја направи разликата според мене.
Добро, зависи од околностите. Тие албански гласови им се најдоа во 2016 година инаку ќе изгубеа со 6+ пратеници разлика. За претседателските исто со нивна помош успеаја да победат.

Во ситуација кога резултатот е тесен, тој контингент од 20-30 илјади албански гласови ќе биде доволен да добијат неколку пратеници плус. Кога ќе се разложат гласовите по донтов модел за поделба на мандати, често разлика од стотина гласови значи пратеник плус. Така да со право СДСМ се нервозни зошто Дуи може да им ги земе тие многу битни гласови.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
И таков пост не можеш да најдеш. Единствено што реков е дека влезот на Македонија во НАТО е најголем надворешно политички успех на државата. И ДПМНЕ да го направеше тоа пак истото ќе го мислев.

Ти си примитивецот со твоите Зев е говно ДПМНЕ мора да победи оти се помалку лоши постови, затоа што толкав ти е капацитетот да гледаш поширока слика. Со ништо не придонесуваш кон дискусијата со твоите моронски папагалски постови. Никој не е ниту попаметен ниту поубеден кога ќе ги прочита.

Сега немој да ме тераш да ти го пишам она што ти го напишав во една друга тема. Едноставно заобиколи ме, труп си.
Ти ме цитираше, ако не ти се води дискусија не се мешај.....
Автоматски споено мислење:

Будистов го пуштил полтронството на најјако глеам, employee of the month у штаб :D
Знаеш ли што значи тој збор полтрон?
Ти ли беше тој Цеца што слушаше жити бога....не ми замеравај ако грешам, ама стварно те немам приметено баш по форумов.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.378
Поени од реакции
4.196
Саше Поликлинико ви стана репер за квалитетен новинар :pos::pos::pos:
Zborime za prasanjeto a ne za novinarot, toa e razlicno, ako treba nekoj da ti kaze oti od stabot ne te naucile nisto.

Што ви даваат да јадете и пиете не знам, вакви глупаци човек може да посака само да има у партија......ти и у шупак ќе се рокаш зајко да ти рече, нели?
Ne svakas deka ti licno si supak posran, Grujo I kompanija vi poebaa se zensko u familiite za da ve vrabotat kako cistaci I ucitelki I sega rojko edna ti zboruvas za supak... Razmisli so toa tikvata, ne frlaj kvalivikacii od rakav za luge sto ne gi znaes. So sdsm I zaev nemam ama bas nikakva vrska, nitu so bilo koi drugi partii. Ti go drvis 24/7 na forumov dudlajci mu go na Micko, raboti nesto vo zivotot ili samo cekas da se smeni blast pa za dudlanjeto da te vrabotat kako domain vo nekoe skolo?

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.493
Поени од реакции
87.405
Zborime za prasanjeto a ne za novinarot, toa e razlicno, ako treba nekoj da ti kaze oti od stabot ne te naucile nisto.
Бре, бре, бре не верував дека толку ниско паднавте... го браните Сашета и неговото прашање за размножување на Вепри, Прчови, Овни :pos: Па уште во штаб да одам да ме поднаучат... :pos: Еве сега во 2 на жешково ќе тркнам до најблискиот штаб на ДПМНЕ или Левица да ме подучат за бардот на македонското новинарство и неговите прашања кои се од исклучителна важност за иднината на земјата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.510
Ne svakas deka ti licno si supak posran, Grujo I kompanija vi poebaa se zensko u familiite za da ve vrabotat kako cistaci I ucitelki I sega rojko edna ti zboruvas za supak... Razmisli so toa tikvata, ne frlaj kvalivikacii od rakav za luge sto ne gi znaes. So sdsm I zaev nemam ama bas nikakva vrska, nitu so bilo koi drugi partii. Ti go drvis 24/7 na forumov dudlajci mu go na Micko, raboti nesto vo zivotot ili samo cekas da se smeni blast pa za dudlanjeto da te vrabotat kako domain vo nekoe skolo?
Iskreno koga kazuvase za dedoti kako tepal bugari i gi frlal vo endek soznam nekako pointeresen bese.

Турција е еден од најбитните стратешки сојузници во НАТО и е членка повеќе од 50 години во организацијата па се виде колку од помош им се најдоа во врска со прашањето за Курдите. На крај му организираа државен удар на Ердоган преку НАТО воени бази а САД активно соработува со курдите со вооружување и обуки. Штом една Турција не може да добие суштинска помош од НАТО кај е крајот за нас.

Ако американската дипломатија процени дека при решавање на Косовското прашање може да помогне некое задоволување на потребите на Албанците во Македонија како компромис за отстапките што ќе ги направат, НАТО членството никако нема да ни помогне кога ќе дојдат да ни ја набутаат федерализацијата во грло.
Cekaj sega malce, ti ne bese likot koj se krstese vo strancite. Strancite pa strancite i taka do beskraj. So sega, ne ti cinat strancite?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Поебаа они други, и тоа им беше најголемиот грев кој сум го кажал милион пати. Фирми со традиција, од кои голем дел и чесно си стигнале до тоа што го имаат. И некои поединци, ги има тука неколку...ги разбирам до негде.
Тоа не значи дека требаше да дозволиме да не продадат со се партали, а за штетите во економијата тек ќе се разговара.
Иначе работата ми е прчење кур....прво спијам два саати посабајле, па се занимавам на форумов па дома си одам. :)
Нити ми ја дал некој ни сум барал некогаш од некого работа, јас сум помагал за вработувања.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.378
Поени од реакции
4.196
Бре, бре, бре не верував дека толку ниско паднавте... го браните Сашета и неговото прашање за размножување на Вепри, Прчови, Овни :pos: Па уште во штаб да одам да ме поднаучат... :pos: Еве сега во 2 на жешково ќе тркнам до најблискиот штаб на ДПМНЕ или Левица да ме подучат за бардот на македонското новинарство и неговите прашања кои се од исклучителна важност за иднината на земјата.
Sase za tebe I tvojata kompanija e doktor. Dali Sase nesto izlaga? Ne. Rasela e bas toa, veterinar so takva specijalizacija, za vepri, bikovi.... I toa si e ok. E prasanjeto e dali toa obrazovanie ima dopirni tocki so trud I socijala I kako taa pravi ekspertizi za nesto sto ne e strucna, vprocem kako I eden kup drugi slucai kaj nas koga imame lekari vo zemjodelie, elektricari za ekonomisti... I so tuka ne ti e jasno od prasanjeto? Na strana koj go postavil.

Поебаа они други, и тоа им беше најголемиот грев кој сум го кажал милион пати. Фирми со традиција, од кои голем дел и чесно си стигнале до тоа што го имаат. И некои поединци, ги има тука неколку...ги разбирам до негде.
Тоа не значи дека требаше да дозволиме да не продадат со се партали, а за штетите во економијата тек ќе се разговара.
Иначе работата ми е прчење кур....прво спијам два саати посабајле, па се занимавам на форумов па дома си одам. :)
Нити ми ја дал некој ни сум барал некогаш од некого работа, јас сум помагал за вработувања.
Dobro za tebe, all da ti e, uzivaj I Ne fermaj ni micko ni zaev ni drugi ligusi, na volkot mu e debel vratot oti Sam si gi koli ovcite.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.378
Поени од реакции
4.196
Iskreno koga kazuvase za dedoti kako tepal bugari i gi frlal vo endek soznam nekako pointeresen bese.

Cekaj sega malce, ti ne bese likot koj se krstese vo strancite. Strancite pa strancite i taka do beskraj. So sega, ne ti cinat strancite?
Vlade ti icne si interesen, posted ne od tvoite ,, humor I satira,,. Neznam kako te trpi zenata....

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Dobro za tebe, all da ti e, uzivaj I Ne fermaj ni micko ni zaev ni drugi ligusi, na volkot mu e debel vratot oti Sam si gi koli ovcite.
Не можам да уживам додека ми ја уништуваат нацијата, ако треба и Луцифер би го избрал само да не биде оваа беда од луѓе што се сега на власт.
Да можат стварно да осетат до која мера сме изиграни јас мислам пола ако не јаче ќе полудат од самата помисла. Станува збор за егзистенционални прашања, нешта за кои нема преговарање.....уствари и Заев пред избори сам си кажа, жици и сл. ствари, ако се сеќаваат луѓето.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.510
Vlade ti icne si interesen, posted ne od tvoite ,, humor I satira,,. Neznam kako te trpi zenata....
Ne sum tuka jas za tebe da ti bidam interesen tuku da citam kako dedoti tepase bugari i gi frlase vo endekot taka da se smirisvat. To dodusa gi frlase pred dobrososedskiot dogovor so Bugarija, posle cinam gi zakopal si site pocesti kako so e red , posle duri mozel i cvekje im nosel, trevata ja kosel, krenal nekoj beleznik da se znae deka tuka pocivaat junaci i ti ostavil vo amanet ti vaka kako silen po karakter, cvrst i dosleden istoto da prodolzis da go pravis se do nekoj sleden dogovor.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сасета да го ставиш на тој факултет за множење прчови и овни нема да знае вратата да ја погоди, не па уште да се потсмева.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.510
Нема шанси да се објасниш. Не се пробувај. После 3 год владеење да ги брани некој, во најмала рака психијатрски случај е.
Ne e nisto ova, ti da imas prilika da gi slusnis vo zivo kako si relativiziraat, si baraat izgovori i opravduvanja. Da bevme ist narod tugj sram ke me jadese, ama posto severdjani nekako soznam ne si klavam na srce bas tolku.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom