СДСМ - Политичка партија

Дали ви се допаѓаат пратеничките листи со кои ќе настапува партијата на следниве избори?

• Да.

Гласови: 7 11,1%
  • Не.

Гласови: 42 66,7%
  • Можеле да стават и многу подобри кандидати.

Гласови: 14 22,2%

• Вкупно гласачи
    63
  • Гласањето е завршено на .

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Вика оваа партија не смее веќе да победи, ова е зло на Македонија.
Секоја чест за сите што ќе се тргнат од ова зло во буквална смисла.
Дада, строго да се гласа за било што освен СДС.

Се видов со еден роднина денес ме прашува за кого ќе гласаш... викам за никој.
Како бе за никој а бе јас сум у список (у Интегра глуми нешто) мора да гласаш за мене.
Викам не бе не одам.
Вика а бе ја ќе те влечам.

Тетин ми па вечерва, му кажуам за овој другиов и ми вика
„штоо како тоа нема да гласаш, мора да гласаш не смееме да им оставиме на вмровциве да тепаат“.

Ама се преокупирани луѓево со други да гласаат...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Дада, строго да се гласа за било што освен СДС.

Се видов со еден роднина денес ме прашува за кого ќе гласаш... викам за никој.
Како бе за никој а бе јас сум у список (у Интегра глуми нешто) мора да гласаш за мене.
Викам не бе не одам.
Вика а бе ја ќе те влечам.

Тетин ми па вечерва, му кажуам за овој другиов и ми вика
„штоо како тоа нема да гласаш, мора да гласаш не смееме да им оставиме на вмровциве да тепаат“.

Ама се преокупирани луѓево со други да гласаат...
Лошо опкружување имаш...добар си по математика. Не ти треба ништо друго у случајов, имаш три опции прерачунај резултат.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.915
Поени од реакции
2.961
Кое обложување, жити сѐ!? Ова е колумна од Ерол Ризаов, сдс-овски куропушач. :pos:

Боки 13 во судница рекол парите од рекетот да ги бараат кај Зоран и Вице Заеви, и демек тоа било обложување некакво. Што требаше друго да рече Боки, виде дека го пуштија по вода за да си го спасат газот Заев и компанија, и нормално дека ќе го каже нештото, нема што да изгуби повеќе.
Da, ama nadezta na Boki e vo Mickoski da moze da formira vlada, ovie mu lupnaa 9 godini a Mickoski moze da go pomiluva ili da mu namali, daval iskazi i protiv drugi funkcioneri na SDSM za vmesanost vo kriminal.
Poentata na postot mi bese deka Boki go ismevase clenstvoto na VMRO gi pravese nebanjati, seljaci, smrdlivi... a sega ova isto VMRO mu e edinstvena nadez vo zivotot :D

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Da, ama nadezta na Boki e vo Mickoski da moze da formira vlada, ovie mu lupnaa 9 godini a Mickoski moze da go pomiluva ili da mu namali, daval iskazi i protiv drugi funkcioneri na SDSM za vmesanost vo kriminal.
Poentata na postot mi bese deka Boki go ismevase clenstvoto na VMRO gi pravese nebanjati, seljaci, smrdlivi... a sega ova isto VMRO mu e edinstvena nadez vo zivotot :D
Нема никаква надеж за Боки. Единствена надеж му беше актуелнава власт, до последно се надеваше дека ќе го извлечат некако.

Боки беше прокси рекетар преку кој Заев и компанија рекетираа и уценуваа бизнисмени и обвинети од СЈО. Кога виде дека го пуштија по вода за да си го спасат газот, тој се сврте против нив, со цел да ги повлечи и нив со него.

Сѐ ова што го гледаме од Боки, се очајнички обиди и е еден вид одмазда против нив, бидејќи го изневерија и го пуштија по вода. Ако гори тој, да горат и тие со него.

Ако се надева на милостина од тие што ги рекетирал, уценувал и вреѓал, тогаш среќно. :D

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
883
Поени од реакции
1.411
Еве ги почнаја да ѕвона. Ми се јавија мене и татко ми од општинска СДС, дали сме имале 1 минута за разговор краток и дали че сме гласале. Нит имам време нит сакам. Али искрено прв пат да ми се јавиа обично за некои глупи анкети се јавуваат. Порано со политанки, наливи, тетратки, маици, смоки идеа од врата на врата сега по телефон овие последни години.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.915
Поени од реакции
2.961
Нема никаква надеж за Боки. Единствена надеж му беше актуелнава власт, до последно се надеваше дека ќе го извлечат некако.

Боки беше прокси рекетар преку кој Заев и компанија рекетираа и уценуваа бизнисмени и обвинети од СЈО. Кога виде дека го пуштија по вода за да си го спасат газот, тој се сврте против нив, со цел да ги повлечи и нив со него.

Сѐ ова што го гледаме од Боки, се очајнички обиди и е еден вид одмазда против нив, бидејќи го изневерија и го пуштија по вода. Ако гори тој, да горат и тие со него.

Ако се надева на милостина од тие што ги рекетирал, уценувал и вреѓал, тогаш среќно. :D
Pa toj bas od tie se nadeva na milostina, edinstvena nadez mu e Mickoski da stane premier..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.486
ако сака малата риба да живее....мора на рибарот да му кажи каде се кријат големите риби

така било секогаш и секаде, а ако рибарот наместо големи риби најде мрморци.....се знае-малата риба оди во тава

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Заев се извини на „шарените“: Се случуваат грешки по долго седење во кафеана

По два часа седење во кафеана и слободен разговор се случуваат грешки“, е одговорот на Зоран Заев во врска со последната аудио снимка што излезе во јавноста во која се слуша како вели дека „ќе соберел и шарено и шуто и рогато“, а притоа користел и вулгарен речник. Признавање на сторената грешка и корекција дојде и од него лично за време на денешната претпладневна прес-конференција пред македонското Собрание по повод предавањето на нацрт преговарачката рамка на усогласување и одобрување на финалната верзија во Советот на ЕУ.

„По два часа и 17 минути седење во кафеана на слободен разговор се случуваат грешки. Сум знаел секогаш да се коригирам и овој пат се коригирам. Ниту сум го мислел тоа, а еве времето покажа дека не сум имал некои непријатности во работењето. Јас и јавно се извинив на Фејсбук. Објавив статус што достапен до сите, сигурно стигнал и до граѓаните кои учествуваа во Шарената револуција. Доказ за тоа каков навистина сум, се овие три години зад нас. Имавме одлична соработка, учевме од нив, голем дел од нив се активисти во граѓанските организации, но голем дел од учесниците во Шарената револуција се граѓани кои се неопределени во политичките партии. Имавме одлична соработка и изработивме заедно многу за нашата земја“, одговори Заев.
Ете извинето :icon_lol:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380

Вика оваа партија не смее веќе да победи, ова е зло на Македонија.
Секоја чест за сите што ќе се тргнат од ова зло во буквална смисла.
Za dzabe. Edno nesto mi ostavi pecatok kaj ljubitelite na SDS: Ednas komunjar sekogas komunjar. Za dzabe trubenje pred izbori ne glasam, ke glasam za VMRO, odenje po DUI...na kraj ko popcina prvi izlezeni i so se srce izglasano SDS. 300.000 posle vakvo ebenje da izvajs i sve jasno ke ti stane.

Kajgana Shop

На врв Bottom