TheTrooper
Психијатриски случај
- Член од
- 27 април 2009
- Мислења
- 6.833
- Поени од реакции
- 6.392
Немало дилови, не знам како не ви е јасно тоа. Освен рекла казала муабети нема ниту еден доказ за такви дилови. На крају крајева што би го држело Милошевиќ да го „одржи“ дилот 95та ако веќе 92ра ја добил Посавина? Џентлменски договор? Мржња према крајишниците? Која е таа глупост?Значи пак доаѓае дека имало дилови помеѓу Туѓман, Милошвиќ и Алија... како тоа Милошевиќ да нема никаква реакција за олуја или пак Туѓман за Пасовина или пак Алија за Р.Српска која и ден денеска им е трн во око?
Автоматски споено мислење:
Слушај го сведочењето на капетан Драган кој беше пуштен од Хаг, Краина не е падната додека Милошевиќ ги подржувал и воено и политички, дури и лудачата Мира Марковиќ почнува медиумска кампања со тоа „дражи ми је маѓар из војводине, него србин из краине“, Капетан Драган објаснува дека додека имал помош од Србијаа одлично се држеле и ја аконтролирале целата територија.
Капетан Драган е е обичен шарлатан, продавач на магла кој кога и да отворел уста не знаеш што е лага што е вистина. Па ни за во затворот што го лежеше тропаше глупости, му се смееа другите затвореници и чувари за приказните што ги измислувал.
Во РСК стигаат луѓе, муниција и опрема до самиот крај. РСК се работи во координација со Белград и РС. Паднаа за 4 дена затоа што им беше спремна акција за која се работеше 2 години пред тоа. Лето 95, Зима 94, Скок 1-2, Масленица итн. сите беа со цел да се стави Крајина во полукружување. Олуја е финалето само. Од декември 91ва РСК континуирано губи територија на сите потези.
Сите главни патишта беа пресечени и освен неколку планински патеки немаа никаква врска со РС затоа што со претходни акции им беа скинати тие.
Која шанса ја имаше Крајина? Ти покажав распоред на сили на сите фронтови. Од каде ќе им дојдеше помош од Белград? Од патишта што ги нема, треба да ја поминеш цела РС, неколку километарски коридор кај Брчко што е под опсада и на крај преку Динара со буквално 2 патеки со 1 лента. Ти за 5 дена не можеш бригада да мобилизираш, а не па да организираш офанзива против броен и искусен противник што те чека укопан.
- YouTube
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.
www.youtube.com
Затоа што Хрватска сметаше на помош дека ќе им дојде планот за Олуја беше да не треае подолго од 8 дена и на крај испадна да трае 4-5 дена.
Oni ga nisu branili, jer po svim izveštajima koje smo dobili od policajaca, građana i ostalih, čim je prestala artiljerijska priprema u sedam uveče, oni su naredili - bežaniju! Prema tome, tu nije bilo nikakvog otpora niti je bilo borbenog dodira sa hrvatskim snagama. (...) - Tamo je palo naređenje da svi izađu iz Krajine istog dana, čak bez stvorenog kontakta sa hrvatskom vojskom na najvećem delu fronta. Da smo istog tog dana napravili idiotsku glupost da im pomognemo, ko bi to stigao do Knina do večeri da im pomogne?! Pa, tamo ne bi moglo da se stigne od njihovih kolona kojima su zakrčili sve putove u bežaniji zajedno sa stanovništvom. (...) Pitanje je ko je, zaista, doneo odluku da krajiško rukovodstvo napusti Krajinu? Takva odluka, kada su imali sve uslove da se brane, izazvala je egzodus. Sada to treba da bude razlog da Jugoslavija jurne tamo da brani te teritorije, sa kojih su oni utekli kao zečevi?!