Serie A 2019/2020

• Креатор на темата Креатор на темата Splendora
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
lol mi davas linkovi od mediumi i gotovo, taka mora da e, abe cela utakmica ja izgleav so mi zboris sea gluposti, istite tie mediumi go ocenija lautaro bolje od lukaku, isto i na barela mu dadoa dobra ocenka. Nisto od toa ne bese tocno spored mene.
Meh partija izigra kulusevski, nisto posebno, majmun go prael godin a ne vleze u sansa za gol, a e ofanziven igrac, ne kreirase sansa za gol, a e ofanziven igrac, a mediumite mi pisuvaat naslovi so gigante migante pa nekoj sto ne gleal stvarno takov vpecatok ke dobie. Ok e juve go potpisa, mora da e gigante, uredu e.

Nikoj ne ti vika deka e los igrac, ama so inter izigra prosecen mec, toa deka e 20 godini nikakov izgovor ne e denes, toa ti se vise godini kade igraci se ponasaat bolje i od nekoi sto se u svojot prajm a vazat za zvezdi u fudbalot. Baska sto Inter bea losi so Parma, narocito nazad, mnogu prostor ostavaa, i ovoj pak u 90 minuti nisto posebno ne kreirase. Ne ti vodam inat sea deka potpisal za juve, si iam kazano stav za nego i negoviot potencijal na vremeto, ama ne mora sea da se hajpa po sekoja cena, da ne bese igrac na juve naredna sezona i mesto kulusevski da stoese primer Hetemaj, nikoj nisto nemase da kaze za vakvata izigrana partija, ni gigante ni migante.
Друже, ти гледаш на факинг ТВ, нормално тие што даваат оценки се на стадион и ја пратат цела ситуација.. Ти гледаш само на камера каде што се движи топката, а останатото не го глеаш... Затоа тие се релевантни а ти не си ..

Последно уредено:
Друже, ти гледаш на факинг ТВ, нормално тие што даваат оценки се на стадион и ја пратат цела ситуација.. Ти гледаш само на камера каде што се движи топката, а останатото не го глеаш... Затоа тие се релевантни а ти не си ..
Другар, тв не тв Десно Крило се гледа како игра со топка и позиционирање. Не може он 5 пати да го помине годин и да не напраи ништо. Интер имаше Ужас одбрана тој меч. Особено Годин потфрли. Доста пишував за тоа што и како е грешката на конте за таа утакмица. Мноооогу простор имаше Кулушевски а ништо не покажа. 1 шут имаше во цела утакмица и дали 1 шанса креирана. а доста пати го „помина“ годин пошто имало ТОН простор од таа десна страна. Бираги ништо не затвори, Гаљардини нигде го немаше а Годин има брзина на желка. Добри неколку дриблинзи напраи ама на тоа остана. Доста потфрли.

Другар, тв не тв Десно Крило се гледа како игра со топка и позиционирање. Не може он 5 пати да го помине годин и да не напраи ништо. Интер имаше Ужас одбрана тој меч. Особено Годин потфрли. Доста пишував за тоа што и како е грешката на конте за таа утакмица. Мноооогу простор имаше Кулушевски а ништо не покажа. 1 шут имаше во цела утакмица и дали 1 шанса креирана. а доста пати го „помина“ годин пошто имало ТОН простор од таа десна страна. Бираги ништо не затвори, Гаљардини нигде го немаше а Годин има брзина на желка. Добри неколку дриблинзи напраи ама на тоа остана. Доста потфрли.
Kulusevski ne e vinoven sto inter potfrlil vo odbrana. Toj napravi da izgledat taka.

Kulusevski ne e vinoven sto inter potfrlil vo odbrana. Toj napravi da izgledat taka.
Муабетот е што не го искористи тоа потфрлање на Интер. На толку празен простор и толку поминувања на годин, што не беа дриблинзи реално туку поминувања само, он не успеа да креира повеќе од 2 шанси добри. Од кој 1 беше Шут во гол којшто Ханда го фати лесно. Имаше неколку шута непрецизни што беа ок ама ништо конкретно а цела десна страна му беше слободна само за него. Баш ради тоа потфрлање на Бираги и Гаљардини. Да беше некој по добар крилен напаѓач Корнелиус ко што е 2 метра висок имаше барем 3 топки на глава да му намести. Или некоја добра за Жервињо ќе наместеше. Се виде дека Де Вриж не може 1 на 1 да го чува Корнелиус, парче ќе ги направеа. Особено ко што беше жервињо разигран. Да не забораиме Жервињо е 30 и нешо години и најголем успех му е што успеа да потпише за Арсенал, а таму беше флоп невиден. А реално во утакмицата со интер Жервињо беше најдобар поединец од страна на парма. Си газеше дечкото, партал ја напраи одбраната. :)

Лацио пак прелаз ке си излези :свиркам:
Автоматски споено мислење:

Битно на Барса им скинаа два битни бода за по два дена да јадат тапан од мртвата Мајорка

Jas koa go gledam doma juve gi analiziram igracite i se nerviram drn mrn sto e logicno si go pratam timot, megjutoa koa gi gledav u zivo 2016 uvidov koj kakov igrac e ( bar taa tekma).. drugo e na stadion gi gledas kaj se dvizat so praat, toa sto ne moze kamerata vo celost da go fati. Toa sto mu replicirav na syn ne bese konkretno za kulusevski, tuku on gi degradira mediumite to est novinari ili tie so praat analizi koi sigurno bile na stadion i gledaat sve.. zatoa relov poise se oni relevantni otkolku sto syn ja ti i bilo koj ja glea utakmicata na TV..

Лацио пак прелаз ке си излези :свиркам:

Битно на Барса им скинаа два битни бода за по два дена да јадат тапан од мртвата Мајорка
Мислам дека Лацио освен ако не е местена ќе го изеде оваа. Едвај се спасија минатата. Не знам колку Среќата ќе ги сака... Ипак, го лупам 2ка остаток у живо па виш ми лак.

Jas koa go gledam doma juve gi analiziram igracite i se nerviram drn mrn sto e logicno si go pratam timot, megjutoa koa gi gledav u zivo 2016 uvidov koj kakov igrac e ( bar taa tekma).. drugo e na stadion gi gledas kaj se dvizat so praat, toa sto ne moze kamerata vo celost da go fati. Toa sto mu replicirav na syn ne bese konkretno za kulusevski, tuku on gi degradira mediumite to est novinari ili tie so praat analizi koi sigurno bile na stadion i gledaat sve.. zatoa relov poise se oni relevantni otkolku sto syn ja ti i bilo koj ja glea utakmicata na TV..
Во право си за тоа дека ние не гледаме се, но не заборавај дека ние гледаме и повторени снимки и зумирани убаво снимки итн. Камерата покажува каде е акцијата. За позиционирањето едино е подобро да се прати од стадион, пошто поубаво можеш да гледаш некој како се позиционира, ама коа е со топка во нозе играч тогаш камера и тв е боље сепак. По детално можеш да запратиш. Кулушевски поточно, пак ќе се фатам за него имаше добро позиционирање барем колку што можеше да се види, добро ја вадеше топката и стигаше до опасна зона, тоа што разочаруваше коа ќе стигне веќе таму со сите услови поволни што ги имаше е тоа е проблемот, тоа го збориме сите :)
Фан на Интер сум, немам зашто да го критикувам, мило ми е што не напраи ништо екстра. Но и како што спомна ти, сакам и ја да ги анализирам сите пропусти, лоши и добри моменти што ги имал мојот тим и противничкиот тој натпревар. :)

Vidi gi ovie Torino, kje treba so brza pomos da gi vadat po kraj na utakmicata.

3та текма по ред Лацио игра прелаз...
Игли Таре и Лотито катаљарда евра ќе направат [emoji4]

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Мислам дека Лацио освен ако не е местена ќе го изеде оваа. Едвај се спасија минатата. Не знам колку Среќата ќе ги сака... Ипак, го лупам 2ка остаток у живо па виш ми лак.

Во право си за тоа дека ние не гледаме се, но не заборавај дека ние гледаме и повторени снимки и зумирани убаво снимки итн. Камерата покажува каде е акцијата. За позиционирањето едино е подобро да се прати од стадион, пошто поубаво можеш да гледаш некој како се позиционира, ама коа е со топка во нозе играч тогаш камера и тв е боље сепак. По детално можеш да запратиш. Кулушевски поточно, пак ќе се фатам за него имаше добро позиционирање барем колку што можеше да се види, добро ја вадеше топката и стигаше до опасна зона, тоа што разочаруваше коа ќе стигне веќе таму со сите услови поволни што ги имаше е тоа е проблемот, тоа го збориме сите :)
Фан на Интер сум, немам зашто да го критикувам, мило ми е што не напраи ништо екстра. Но и како што спомна ти, сакам и ја да ги анализирам сите пропусти, лоши и добри моменти што ги имал мојот тим и противничкиот тој натпревар. :)
Ние гледаме повторени и зумирани снимки 3-4 пати во цела утакмица и тоа во траење од 30-40 секунди.. Не е тоа доволно, друго е 1 играч да го гледаш 90+ минути..

Луѓе, едноставно не сте во право со теорииве за Лацио, пошто не го следите редовно. Ги знам како дишат и точно ги предвидов сите резултати после резумирањето на сезонава, (имам и сведоци :icon_mrgr:).
Со Аталанта знаев дека ќе изгубиме, со Виола беше прилично напето, благодарение на инатот (и покрај шо не ни идеше) плус судиската грешка, извлековме гз. За денес на пример, сакав да пишам точно 7 минути пред утакмица (се сеќавам ѕирнав на саат беше 19:23) дека јадеме пенал у први 10 минути, ама ај си викам да не претеруем...
И после водството на Торино денес, бев убедена дека добијаме, пошто ги гледам кое им е „моџото“ на лацијалите, знам дека сигурно ќе напраиме пресврт и лабаво си глеам фудбал :ајнапиво: На страна што фалат мноооогу битни играчи, им требаше време 2 до 3 текми да се вратат у филм, се вратија, идеме сеа да газиме :ojeaa:

За вечерва, форца Џенова!

ЕДИТ: Стварно ми е жал што не доживувате каков мајстор е Милинковиќ-Савиќ.

Последно уредено:
Луѓе, едноставно не сте во право со теорииве за Лацио, пошто не го следите редовно. Верувајте, ги знам како дишат и точно ги предвидов сите резултати после резумирањето на сезонава, (имам и сведоци :icon_mrgr:).
Со Аталанта знаев дека ќе изгубиме, со Виола беше прилично напето, благодарение на инатот (и покрај шо не им иде) плус судиската грешка, извлековме гз. За денес на пример, сакав да пишам точно 7 минути пред утакмица (се сеќавам ѕирнав на саат беше 19:23) дека јадеме пенал у први 10 минути, ама ај си викам да не претеруем...
И после водството на Торино денес, бев убедена дека добијаме, пошто ги гледам кое им е „моџото“ на лацијалите, знам дека сигурно ќе напраиме пресврт и лабаво си глеам фудбал :ајнапиво: На страна што фалат мноооогу битни играчи, им требаше време 2 до 3 текми да се вратат у филм, се вратија, идеме сеа да газиме :ojeaa:

За вечерва, форца Џенова!
Вака ако игра Лацио против Милан ќе го јаде да знаеш.. Башка не изигра ништо специјално овие 2 текми, со Виола поклон пенал и вториот одбијанац, како и денес вториот одбијанац плус му смени правец топката на голманот пошто удри у Бремер дегенот кој немаше душа цркна уште у 55та...

Вака ако игра Лацио против Милан ќе го јаде да знаеш.. Башка не изигра ништо специјално овие 2 текми, со Виола поклон пенал и вториот одбијанац, како и денес вториот одбијанац плус му смени правец топката на голманот пошто удри у Бремер дегенот кој немаше душа цркна уште у 55та...
Значи ич не се секирај шо нема да напраи Милан на Олимпико, глеј да не го јадете третпат сезонава :kuracc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom