Замисли дека монтирам клими
ај да не бркаш у еуровент Sansira е подобра од Suzumi.
Нрзнам шо не ти е јасно околу каросеријата на внатрешната, кога еден Vivax исти модел со иста јачина се продава по различна цена и тоа за околу 100тина евра, има доста примери икај други производители.
Еве на пример Sansira има амтибактериски филтри кој се произведуваат во Јапоноја, Mitsubishi ln имаат филтри кој се научна фантастика за кинеските производители, екскулзивецот на Gree Amber има филтри ко мрежа за риби фаќање , а ако ја споредиш пластиката на Staylish и Soya, вторава изгледа ко да е купена од Jambo..затоа тие работи не ви се важни..кај Japan се се плаќа
Иначе да имам две ftxf-a и деновиве ќе ја обесат и Мира10
и мислам дека и 3те сим ги платил по прикладни цени ништо специјално и луксузно...ко да имам 2-3 сарари по дома па ќе се сликам
Прво таа Сенсира што ти лигле си ја купил ја прв сум ја препорачал овде на форумов уште пред да се појави ина Еуровент и на Даикин МК, зашто во тој момент ЛАНИ беше најдобра понуда да фрлиш 60к за 40м2 и вредеше да се почека да излезе.
Првиот што ја купи... лиглето од Кичео се тегнеше со пораки со мене со месеци се дури не излезе Еуровентот и кога ја зема напиша.... дека ете сеа имало Еуровент и затоа ја купил (а ја кај сум?)....значи што 3 месеца претходно ме гњавеше нема везе...а и пред 3 месеци закључивме дека таа е таа за парите, дека немора да фрли 140.000ден...ама он пази чекал Еуровент неверувал у мене...и после ме пљукаше.
Ја не сум ја мерел со Ломо Еко таа Сенсира да бидеме на чисто...за да разберат луѓево кој овде продава муда за бубрези.
Чоекот сакаше да фрли 140.000ден за клима у старт и сум можел да го излажам земија добра е....ама не сум го направил тоа и можам да го документирам.
Ја продавам Грее а не Даикин...и точно знам што продавам и дека не се тоа муда за бубрези...ама сепак сум му го препорачал Даикин и само тој модел од 5.5кw, другите се тиња, и пола од тие што ја купива таа 5.5ка ми се помочаа одпосле дека сум бил продавач, замисли сеа и Даикин продавам и уште нечинам....така да следниот што ке ме праша за препорака нека ме заобиколи.
Сеа u monetov би препорачал нешто друго наместо тој Даикин што реално е и подобра опција....најди го ако знаеш кој е, времињата се менуваат и таа Сенсира нема да трае долго. Ке почекам уште некој такви незахвалници да се залетаат па ке им кажам каде згрешиле
А ти спомуваш некој Vivax голтар модел....toj модел на vivax sigurno ima nekoja Шифра/Model ние овде не купуваме бурек па месо или сирење па свеедно е. Се бара точна шифра на модел за да се спореди, што одма кажува колку си искрен.
Па ке ти кажам без влакно на јазик....Vivax може да јаде говна сега, нема Еуровент како Грее и се многу слаби модели (џабе ги спомна)...тешко дека ке ги монтираш на ангро од нив како до вчера.
Амбер да го ставаш у уста со Вивакс треба да си токму тоа...Монтер на кој Амберот ке му биде тежок, па ке бара пошироки држачи па ке ти биде полесно за исте паре да намонтираш еден Вивакс од 28кг на поефтини и пократки држачи место Амбер од 45кг што бара држачи како за 5ка....ти мислиш од Свирипичино сум па не ги знам работите ? Ехеее....имам монтер од Даикин што е избркан...премпотентно курле, мангуп прва лига кој цуцлата ја става ван правило за монтажа за да ушпара ПОЛА МЕТАР на конденз црево(5ден) ..., копук невиден, ни тркало на точак не би му дал да намести.
Арно ви напиша Батеријата....климата е полупроизвод, и кога ке ја намонтира некој како Саше-Кодус, како Лазаревски - КикиТерм, како ЗокиПедро од KulSistemi што безброј пати ми има местено клими, е само тогаш климата ке стане производ. Дечките имаат и знаење и Опрема за монтажа и нивната работа вреди дупло, монтираат за сите марки/brendovi тука да се разбереме, нигде не се вработени туку се соработници фирми и на Тишиба, и на Даикин и на Грее. Ризикуваат живот со монтажи на високко, иако за тоа теба да се плати скеле или дигалка според сите норми на ЕУ кој важат и во Хрватска и Србија...бушење бетон со круна не влага у цената за монтажа иако има и такви пациенти што покушаваат да се провлечат за ефтино.