- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.920
- Поени од реакции
- 41.886
Роојбос, цимет, каранфилче.и што има во тој? само за божиќ се пие?
Поради бојата што ја има е наречен Божиќен чај.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Роојбос, цимет, каранфилче.и што има во тој? само за божиќ се пие?
Зимски чај е, мислам дека како Christmas tea се продава. Афричко потекло има. Има и Алкалоид мислам во кесички, а го има во Ла Ча на булевар ЈНА и во Веро центар. Многу ароматичен и вкусен чај.Знае некој каде (и дали воопшто) може да се купи Rooibos чај кај нас? Ја заслушав песната Pink Rabbits на The Naitonal, то коктел било кој се прај со овај чај, па си реков ако не е оган скапо и ако се најди, да го пробам.
Фала! Сега гледам дека имаат и e-shop, ќе нарачам пошто со коронава немам можност да одам за Скопје некое време.Го има во LaCha/LaSoy во Веро, не е скап. Препорачувам органски Роибос, без додатоци за да го осетиш вкусот/аромата на билката, а го имаш и блендови со други херби.
Ако мислиш на тој оригиналниот турски чај што е црн чај и што го викаат Ризе чај, и мене ме интересира. Го имам видено во Рамстор ама е прилично скап.За оние што пијат турски чај: кој чај го купувате и каде?
Не сум сигурен. До скоро имав цејлонски чај, беше одличен. За жал, го забиравив брендот. Купив друг, не може да се спореди со првиот. Затоа прашувам.Ако мислиш на тој оригиналниот турски чај што е црн чај и што го викаат Ризе чај, и мене ме интересира. Го имам видено во Рамстор ама е прилично скап.
на пазарДали некој знае каде можам да најдам Камилица, но да не е во филтери?
Побарав во LaCha, но немаат. Тој од GoodNature е пола прав пола Камилица.
органски така?Caj od brusnica (refus) od good nature. Zovriam edno gezve na 100 C i klavam edna supena lazica, pa go pokrivam. Go ostavam da odstoi 5-8 min. I go serviram.