Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Ако секој ги почитуваше мерките сега веќе немаше да постои вирусот. Се е до менталитет и дисциплина пред една недела имавме повеќе заразени од Германија ние 150 они 100 имаа тогаш и тоа они 80 мил ние 2 мил. Ама во Германија луѓето не носат маска на отворено туку само во затворен простор како и што треба и ги почитуваат мерките 99% од нив. Не е толку комплицирано маска во затворен простор и да не се прават поголеми групирања(10+) ама не мораше на ифтар да се собираат они да го враќаат ковидот од мртвите кај нас.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Јас прашав: што корист имаше народот од мерките....
Имаше корист или немаше корист, многу едноставно прашање, не ме интересира дали филипче или наќе потфрлиле.
Ако немал народот корист, дали повторно ако воведат полициски час, ќе го прифатиш, ако имал корист, зашто не се продолжи со мерките...

Твоето ниту е научно докажано, ниту подлежи на некое досегашно искуство, а и врска немаш од здравје и економија, затоа поштеди ми го времето. Знам после 2-3 прашање ќе те снема како и некои доктори на форумов што немаа одговори, зашто нивната теорија не е применлива кај сите во пракса.

@Бачето има ли од овој Михаил нешто на Англиски или можеби Српски (тие преведуваат често руски видеа) !!!

B

Beginner

Гостин
Јас прашав: што корист имаше народот од мерките....
Имаше корист или немаше корист, многу едноставно прашање, не ме интересира дали филипче или наќе потфрлиле.
Ако немал народот корист, дали повторно ако воведат полициски час, ќе го прифатиш, ако имал корист, зашто не се продолжи со мерките...

Твоето ниту е научно докажано, ниту подлежи на некое досегашно искуство, а и врска немаш од здравје и економија, затоа поштеди ми го времето. Знам после 2-3 прашање ќе те снема како и некои доктори на форумов што немаа одговори, зашто нивната теорија не е применлива кај сите во пракса.

@Бачето има ли од овој Михаил нешто на Англиски или можеби Српски (тие преведуваат често руски видеа) !!!
Имаше незнам како не те интересира тоа што Наќе и Филипче потфрлија баш на крајта кога тоа е најбитниот дел да не потфрлеа сега во Македонија ќе немаше заразени од ковид или може по 5-10 на ден ќе беа.
И да па твоето со рандом ликови од јутуб и на Бачето руските видеа ептен се научно докажени.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Имаше незнам како не те интересира тоа што Наќе и Филипче потфрлија баш на крајта кога тоа е најбитниот дел да не потфрлеа сега во Македонија ќе немаше заразени од ковид или може по 5-10 на ден ќе беа.
И да па твоето со рандом ликови од јутуб и на Бачето руските видеа ептен се научно докажени.
Значи нареден период доколку воведат исти мерки, нема да имаш проблем со тоа?

Кои мои се рандом ликови, Фаучи за тебе е рандом лик, тие Германците се рандом ликови, тие Американците се рандом ликови ??

B

Beginner

Гостин
Би имал и би бил против оти периодот за да нема веќе заразени овде помина сега ни остана шведскиот модел и гледаме до сега како тера.

B

Beginner

Гостин

Кои мои се рандом ликови, Фаучи за тебе е рандом лик, тие Германците се рандом ликови, тие Американците се рандом ликови ??
Најди каде Фаучи вика дека карантинот не помогнал ништо. Јас знам дека има изјавено премногу да бидеме затворени неможе тоа ама дека карантинот ништо не помогнал незнам.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Би имал и би бил против оти периодот за да нема веќе заразени овде помина сега ни остана шведскиот модел и гледаме до сега како тера.

Позитивно изненаден од твојов одговор. Дури не знам што понатака :confused: , нема причина за контрирање :(

Ај ќе видиме следна сезона на грип, што ни припремаат, вакво затварање на светот, никогаш досега немало.

Што добија политичарите: моќ, пари, контрола, сеење страв, со уништување на приватниот сектор, добива јавниот т.е. социјализмот уште повеќе се зајакнува и како што самите си најавуваат рестартирање на досегашниот систем.

Најди каде Фаучи вика дека карантинот не помогнал ништо. Јас знам дека има изјавено премногу да бидеме затворени неможе тоа ама дека карантинот ништо не помогнал незнам.

Фаучи си има на писмено дека смртноста е помала од 2% и ако се земе во предвид цело население тогаш е помала од 0.1% (мудар си е тој, за секој случај си го штити газот).
За толкави проценти, НЕМА оправдување за ваквите мерките.
Има уште еден куп научници докажани во својата струка, кои исто кажуваа, некои прашуваа има ли некој целосно изолирано вирус (не ми текна мене ова, сум го прочитал), за да можат да го изучат и да дојдат до заклучоци.

Немајте гајле, допрва следат човечки жртви и зголемен % на разболени. Вие само пцујте ги Швеѓаните, народот, а политичарите слепо следете ги.

Препорака, уште сега искористето го знаењето на @Psyside и сличните, боље спречити, него лечити. :D

B

Beginner

Гостин
Позитивно изненаден од твојов одговор. Дури не знам што понатака :confused: , нема причина за контрирање :(

Ај ќе видиме следна сезона на грип, што ни припремаат, вакво затварање на светот, никогаш досега немало.

Што добија политичарите: моќ, пари, контрола, сеење страв, со уништување на приватниот сектор, добива јавниот т.е. социјализмот уште повеќе се зајакнува и како што самите си најавуваат рестартирање на досегашниот систем.

Фаучи си има на писмено дека смртноста е помала од 2% и ако се земе во предвид цело население тогаш е помала од 0.1% (мудар си е тој, за секој случај си го штити газот).
За толкави проценти, НЕМА оправдување за ваквите мерките.
Има уште еден куп научници докажани во својата струка, кои исто кажуваа, некои прашуваа има ли некој целосно изолирано вирус (не ми текна мене ова, сум го прочитал), за да можат да го изучат и да дојдат до заклучоци.

Немајте гајле, допрва следат човечки жртви и зголемен % на разболени. Вие само пцујте ги Швеѓаните, народот, а политичарите слепо следете ги.

Препорака, уште сега искористето го знаењето на @Psyside и сличните, боље спречити, него лечити. :D
Добро за политичарите и да си во право иако некои од нив ќе изгубат многу гласови на избори заради тоа што затворија се. Ама смртноста во секоја држава е различна на светско ниво и да е 1% кај нас моментално е преголема. И да не се 247 туку 200 нека се од корона и место 1974 официјално нека се 3000 излечени. Тоа е пак 6% смртност на голема бројка заразени тоа е многу. Како што пишав зависат многу фактори за % на смртност во секоја држава различен. Имаше студии дека кај државите со загаден воздух и друга дека недостаток на витамин Д смртноста е поголема.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.772
За која кафана станува збор се знае ?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Или па дебели прсти....? :P
Дали сугерираше дека ликот има направено грешка во пост, и дека има пост што го нема проверено 20.000 пати пред да го пушти, и поправено од сите можни грешки? :cautious:

Невозможно дека е ненамерна грешка, би се кладел дека има одлично и издржано објаснување зошто текстот е напишан на таков јазик, кои за обичните смртници изгледа погрешно.

C

CoolIris

Гостин
Дали сугерираше дека ликот има направено грешка во пост, и дека има пост што го нема проверено 20.000 пати пред да го пушти, и поправено од сите можни грешки? :cautious:

Невозможно дека е ненамерна грешка, би се кладел дека има одлично и издржано објаснување зошто текстот е напишан на таков јазик, кои за обичните смртници изгледа погрешно.
Останува само да го чекаме издржаното објаснување, па ќе заклучиме. Здравје, утре ова време, ќе биде. :)

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Фала многу особено руското видео ме убеди само го отворив и доволно беше другото не читав.
Туку еве да прашам само што корист имаа владите низ целиот свет со 3 месечниот карантин. Освен што го собраа гневот на народот заради економијата и толку време седење дома. Па еве види во Америка што им направи тоа 2-3 месеца седење дома црнците полудеа. Многу веројатно и Трамп да изгуби на изборите заради ковидот. Америка е една од државите што најкасно затворија се. Трамп да можеше немаше ништо да затвори за да може да се пофали на изборите дека економијата им е најдобра во светот. По 200 пати е дискутирано на темата и пак истото па истото вие со Бафра и другите сте попаметни од сите други само дајте повеќе руски видеа да не убедите сите.
Алгоритамот е многу прост, рецимо Крали Марко, можел да избере да се бори јуначки со турците и најверојатно да загине, но избрал, да го стават локален шеф, газда, вазал, нема армија, но има пари од данок , харем, слуги...
Обама, Бајден, Макрон, Меркел... така се култивирани, одбрани дури дел не се осеќаат како вазали, таа деградациија на аристократијата порано, да речеме кај Луј 13-15 сега е кај новата елита особено после осумдесеттите. Дел со компромати, дел се глупи, дел слаби држави со уцена пример од МВФ, еден дел знаат и ја прифаќаат играта и си решаваат внатрешни проблеми. Да речеме во Русија дресирана и стресирана стока, полесно ќе гласа на референдум за смена на либерализмот и глобализмот, во Кина исто, не само овие со чадорите а педесетина важни градоначалници и партиски личности се сменети. Кај нас рецимо можеш да си овчар во Муртино или да те стават вазал, да ти тргне бизнисот на тебе на семејството, братучедите, да направиш цел клан, треба само да слушаш 100%, ако малку мрднеш ќе се појават разни записи, кепчерите на Илинденска, после Кале и не само таму по потреба има и мобилна екипа, работат од деведесеттите години. Иди пробај да не воведеш карантин.

Поентата на сето ова е какво посткапиталистичко општество ќе има, и ако по ваков начин се наметнува сево ова, јасно е колку убава иднина ни готви Covid кабалата.

За видеа сам ќе си најдеш.
Убава аналитика по КОБ-ДОТУ имаш на https://dentv.ru/ , https://mediamera.ru/all, овој Валери Пјакин е малку за по напредни, не случајно го гледаат по 100000 неделно https://fct-altai.ru/, др. Стив Печеник од ЦРУ пхисијатар на 4-5 американски председатели, ретко снима но дава многу интересни ствари за Трамп https://www.youtube.com/channel/UCTB0IZ3M3CnB9ocxYhUeMxQ

Ставам видео от Александар Дугин, советник на Путин

За жал многу малку ствари се преведуваат, и после многу време, но ако пуштиш автоматски превод , доста е лошо но може да се сфати поентата, сепак е близок јазик. За месец дена само од убави филмови стануваш доктор по Руски.

Kajgana Shop

На врв Bottom