Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.655
Оти ја снема короната
Ќе им го пратиме српчево ќе им каже дека се глупи и дека веруаа у све шо им се сервира.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
И пак на тема нема корона ...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
И поради тој случај треба заклучок да се донесе дека џабе маска се носи а? Имале појак имунитет у тој момент и не се заразиле,не може ради тоа заболени кои не ги знаеме да се шетаат без маски
Porano ili pokasno i toa ke dojdi. Ova da ne te plasam, toa vreme e dojdeno od istiot moment koga pocna pandemijata so ogled na toa deka ogromen procent ne ni znaat deka se pozitivni i deka merkite vo globala nikoj dosledno i bukvalno ne gi pocituva. So cesni isklucoci na tuk i tamu nekoj hipohondrici koj i pred ova epten si se pazeja da ne fatat nesto, bilo sto. Niv konecno zivotot im dobi smisla.
Автоматски споено мислење:

Оти ја снема короната
Za nekoja drzava da se proglasi za korona free i takva da ostani treba sama da se stavi vo karantin od ostatokot na svetot za vek i vekoj inaku djabe muabetot.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.013
Маска носам секаде каде што има народ.....живеам во кула и практично невозможно е кога се возиш во лифт да не влезе некој....поима немам дали е асимптоматски позитивен било кој. Од дома до кола маска на лице, во кола нормално ја вадам....во молови воопшто не одам....по пазари исто. Ова го правам од сам почеток на пандемијава. Правам се што е возможно да се заштитам јас и моето семејство.....па ако недај боже се заразиме да не ми биде криво....дека не сме воделе сметка.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Ќе видите колективен имунитет денес/утре кога ќе се наполнат инфективна и монтажната.
Па чим он сам си спомна, дека у наредните денови ќе има повеќе и потоа почна после да збори за колективен имунитет...
Автоматски споено мислење:

Маска носам секаде каде што има народ.....живеам во кула и практично невозможно е кога се возиш во лифт да не влезе некој....поима немам дали е асимптоматски позитивен било кој. Од дома до кола маска на лице, во кола нормално ја вадам....во молови воопшто не одам....по пазари исто. Ова го правам од сам почеток на пандемијава. Правам се што е возможно да се заштитам јас и моето семејство.....па ако недај боже се заразиме да не ми биде криво....дека не сме воделе сметка.
така е, твое е да направиш што можеш
у сите ситуации у животот до таму треба да се грижиш, натаму не е до тебе

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
Маска носам секаде каде што има народ.....живеам во кула и практично невозможно е кога се возиш во лифт да не влезе некој....поима немам дали е асимтоматски позитивен било кој. Од дома до кола маска на лице, во кола нормално ја вадам....во молови воопшто не одам....по пазари исто. Ова го правам од сам почеток на пандемијава. Правам се што е возможно да се заштитам јас и моето семејство.....па ако недај боже се заразиме да не ми биде криво....дека не сме воделе сметка.
Mene vaka na tvoe mesto ako bi se zarazil poke krivo ke mi bidi deka ete se sto ti rekle si pravel i pak si go zakacil virusot. Mene od druga strana pak voopsto nema ni cudno da mi padni, ne pak krivo posto ni oddaleku ne se pazam ko tebe. Jbg :toe:

Член од
30 април 2013
Мислења
356
Поени од реакции
207
Јас не почитувам никакви мерки и маска не носам. Кога ќе излезе вакцина и таа да е задолжителна нема да се боцкам никад и никад нема да се тестирам од корона

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Јас не почитувам никакви мерки и маска не носам. Кога ќе излезе вакцина и таа да е задолжителна нема да се боцкам никад и никад нема да се тестирам од корона
Ако ми веруваш,од прв пост на темава знаев дека си од браќата,и тоа не поради тоа што живееш во Чаир

Член од
30 април 2013
Мислења
356
Поени од реакции
207
Ако ми веруваш,од прв пост на темава знаев дека си од браќата,и тоа не поради тоа што живееш во Чаир
Од каде знаеш бе?

Корона не постои или може постои ама обичен грип е

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.422
Поени од реакции
9.068
ха ха тамам сакав истото да го пишам, си ме претекнал

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
И пак на тема нема корона ...
И до кога вака? Мислам сите ќе се согласиме дека светов отиде во курац и вака не може да се опстои поради многу причини...што е следно, знаејќи дека ете нема начин како да се оттарасиме од виросув, џабе и да се намали бројката на заразени, кога во секој момент може пак да избувме...пак ќе се вратиме на тоа дека повеќе луѓе ќе изумрат од други болести, сиромаштија и беда, самоубиства, него од самиов вирус...тешко нас.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Oколу 5-ти јуни кога почна кај нас повторно јако, Филипче изјави дека ситуацијата е под контрола и дека очекувал бројките да опаднат следната недела. Вчера-завчера го слушаме збори, како ќе растеле.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
И до кога вака? Мислам сите ќе се согласиме дека светов отиде во курац и вака не може да се опстои поради многу причини...што е следно, знаејќи дека ете нема начин како да се оттарасиме од виросув, џабе и да се намали бројката на заразени, кога во секој момент може пак да избувме...пак ќе се вратиме на тоа дека повеќе луѓе ќе изумрат од други болести, сиромаштија и беда, самоубиства, него од самиов вирус...тешко нас.
Вчера на другар ми таткому му се слошило бидејќи примал некоја терапија јака и желудникот му прокрварел, а истата терапија требала од специјалист да се смени како што разбрав, но поради корона не го примале во Скопје во болница, човекот денеска е на интензивна и стање не му е баш најдобро, али важно корона има други болести немаме време да лечиме и се занимаваме со маски носење.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Вчера на другар ми таткому му се слошило бидејќи примал некоја терапија јака и желудникот му прокрварел, а истата терапија требала од специјалист да се смени како што разбрав, но поради корона не го примале во Скопје во болница, човекот денеска е на интензивна и стање не му е баш најдобро, али важно корона има други болести немаме време да лечиме и се занимаваме со маски носење.
Па вие што сте против заштита направивте да умираат луге од други болести преку тоа што го ширите вирусов.Ти и таквите шљамови како тебе сте криви за човекот што немало каде да го примат у болница

Kajgana Shop

На врв Bottom