Па на изборите 2016 ДПМНЕ со Грујо на чело и сите тие тешко скандали и обвинувања не успеаа СДСМ да победат, така да не знам од каде толку оптимизам освен ако нема некој тешки местенки како гласањето во Сарај на секој 17 секунди што се случуваше на референдумот за иметоSmesni ste be budaletinki so mislite deka sdsm nema da tepa
Смешни будалетинки пушти ги, единствен и сигурен метод за победа на СДСс се најде и сега се вршат симулации...Smesni ste be budaletinki so mislite deka sdsm nema da tepa
Не само шо не треба да тепа, туку треба и Криволак да се пренамени за друга цел, не за нато база, па во иднина на никој да не му падни на памет да го стори ова кое го сторија овие издајници. Ама со ретардирани северџани кои уште гласаат за сдс и со вакво судство кое суди по нарачка и судии и обвинители испреплетени како црева, тешко таа работа.Smesni ste be budaletinki so mislite deka sdsm nema da tepa
мкд, Грујо имаше еден куп скандали и пак победи, ова со СЈО се слагам потполно, тешка катастрофа беше, така да јас сум сигурен тие 600+ илјади од референдумов сигурно стојат уште со СДСМ, мислам дека ќе победат и ќе имат предност од 3 до 5 пратеници, еве мое мислење, па да бидеме живи здрави после изборите тука сме.Па на изборите 2016 ДПМНЕ со Грујо на чело и сите тие тешко скандали и обвинувања не успеаа СДСМ да победат, така да не знам од каде толку оптимизам освен ако нема некој тешки местенки како гласањето во Сарај на секој 17 секунди што се случуваше на референдумот за името
Голема странска подршка сега откако се реши спорот за името не верувам да имаат, не успеаа да пикнат никој во затвор од главните ликови на предходната власт која силно ја обвинуваа, со СЈО доживеаа тежок блам итн така да огромен дел од критички настроените неутрални гласачи веќе ги имаат изгубено. Единствено мала шанса за спас може гледаат во очекувањата дека ќе има мала излезност, или пак ако имаат некој ас во ракавот како да ги придобијат Албанците
Ke te zamolam ako moze, receptata od pecurkite,?мкд, Грујо имаше еден куп скандали и пак победи, ова со СЈО се слагам потполно, тешка катастрофа беше, така да јас сум сигурен тие 600+ илјади од референдумов сигурно стојат уште со СДСМ, мислам дека ќе победат и ќе имат предност од 3 до 5 пратеници, еве мое мислење, па да бидеме живи здрави после изборите тука сме.
Еднставно ВМРО ништо не нуди, се гледа оти прават секаква пречка за државата да се кочи, верувам дека луѓето им е преку кур од ВМРО прво Грујо па сега Мицо, не се напреднати ни 1%, туку се оназадени, ете едно мое мислење, па се читаме
Море лујџе од каде ви се информациите?Точно е дека ДПмНЕ нема ништо што да понуди, нит име ќе врати, нит било која друга партија ќе направи нешто посебно во врска со ова прашање кое е најболно за сите Македонци, нажалост... Али да сметаш дека СДС ќе тепа по видување на бројот на фанови кои ги имаат на ФБ, или ради нивните политики во овие три години во кои незнаат да погодат едно знаме на држава, ондак незнам што да кажам... давајте од дрогата, сакам и јас
Нема врска што ме цитираш, јас само кажувам реално како стојат работите (барем од моја гледна точка). Спорот со името е завршена работа засега (потенцирам: ЗАСЕГА), името има шанса да се врати во некои идни времиња само ќе треба мнооогу да ни се поклопат коцките, и да бидеме упорни во таа намера да си го повратиме.затоа ќе ве молам за малку информации каде се напојувате и од каде толкава сигурност дека никој нема ништо да стори по повод со името и окупацијата, дали се работи за потсвесно програмирање на кое некои се предмет а некои го форсираат или само ми се чини?
@Scirea еве и ти со иста парола, така да нема врска што тебе те прашувам само така се погоди, ако некој се интересира зошто вакво прашање нема до јастребите севреџгански, се надевам дека нема такви кои очекуваат сериозен и рационален одговор од такви копитари
pa tocno toa im e taktikata, ke islezat tie koi treba da izlezat, a tie koi se razocarani od celata politika i site partii ke si sedat doma vo ovakvi uslovi i so toa zajko lesno ke ostane na vlast. toa sto nekoi ljuge mislat deka zajko nema povtorno da pobedi (bez razlika dali so najvise pratenika ili ne) me potsetuva na naivnosta na narodot koj pred prethodnite parlementarni izbori mislese deka nema da go smeni imeto. sega ja gledam istata naivnost samo vo vrska so toa sto mnogu ljuge mislat deka zajko ke padne, a totoalno zaboravaat deka toa nema da se sluci so toa sto nema da se glasa za SDSM. mashinerijata koja stoi pozadi zajko ke izlezi na izbori (makedonci i malcinstvata), a so toa sto "normalniot" nezadovolen makedonec nema da glasa zajko politicki ke si osigura uste eden mandat. zajko tek ke padne koga ke ima golema izlezenost i tie koi ke izlezat nema da glasaat za nego. toa nema da se sluci vo juli ovaja godina.Кој будала ќе излезе да гласа при пандемија и вакви бројки на заразени у Македонија, стварно не ми е јасно.
Нема такво нешто во рамковниот. Тоа ДУИ го измисли во 2006 г.Нели во рамковен договор загарантирано и морално е победникот од Македонскиот блок да прави коалиција со победникот од Албанскиот блок?