Најекономично греење и ладење

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.529
Поени од реакции
2.822
Член од
6 август 2018
Мислења
58
Поени од реакции
101
100620_Energija_Toshiba-Mirai-NOVO.gif

За било какви дополнителни информаци, обратете се на info@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590

http://energija.com.mk/

Следете не на нашата facebook страна:
https://www.facebook.com/EnergijaMakedonija/

или повелете во нашите салони на
ул. Лондонска 1А, Скопје. или
во ново отворениот продажен салон на
Енергија во Визбегово (до Пантер Мис)
(инвертер клима уреди, топлински пумпи, VRF системи, чилери, вент.конвектори итн.)

Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
Pak se zaletuvas, nauci gi modelite na Gree pa sporeduvaj.
Sporeduvas Amber Regular model K6 (Nordic e S6) , cena okolu 39000 den so Mitsubishi od 80000 den.
Dobra sporedba, neka frlaat pari, ako ima veke koj.
Да, де обичен модел со обичен. Двете не се нордик.
Само што кај едната TOL е - 10 а кај другата - 15.

Едната има податоци за Tbiv на - 7 а другата за - 10.

Немав време но покасно би сакал да ја споредам вашата "круна" од 5kW со FH50 која ја продавате 90.000.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.529
Поени од реакции
2.822
Да, де обичен модел со обичен. Двете не се нордик.
Само што кај едната TOL е - 10 а кај другата - 15.

Едната има податоци за Tbiv на - 7 а другата за - 10.

Немав време но покасно би сакал да ја споредам вашата "круна" од 5kW со FH50 која ја продавате 90.000.
Za 40'000 razlika..... Grubo za 30 godini koristenje ke se isplati investicijata za LN.

Ke izlezat sporedbi naskoro po Eurovent, Cena, investicijata....

Na kraj ke bide kriv Eurovent.

A krunata mislam bese 59000, rasprodadena veke.

Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
A krunata mislam bese 59000, rasprodadena veke.
Немој да мислиш. Гледаме до каде те носи твоето мислење. Почни да размислуваш и сфаќаш за почеток.

Круната од 5kW долго време имаше цена од 90.000 денари.
Иста цена со FH50.
Ја рекламиравте како ненадј*биво подобро и поисплатливо решение од japanska kilima.
Покасно ја намаливте цената. Ама бруката не.

Како што гледам на Еуровент, на -7 почнувате да плачете.
Прашање на време е кога ќе увидат дека не сте ништо подобри од останатиот кинески гној кој е неколкукратно поевтин.

A

Ali Pasha

Гостин
Прегледај го приврзокот 255427

За било какви дополнителни информаци, обратете се на info@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590

http://energija.com.mk/

Следете не на нашата facebook страна:
https://www.facebook.com/EnergijaMakedonija/

или повелете во нашите салони на
ул. Лондонска 1А, Скопје. или
во ново отворениот продажен салон на
Енергија во Визбегово (до Пантер Мис)
(инвертер клима уреди, топлински пумпи, VRF системи, чилери, вент.конвектори итн.)
Искуство од некој од корисниците, со овие Тошиба Мираи?

Член од
10 февруари 2020
Мислења
20
Поени од реакции
59
Искуство од некој од корисниците, со овие Тошиба Мираи?
Јас имам Seiya 16 и сум презадоволен, инаку таа е поновиот модел бившо MIRAI. Климата не се слуша дека работи а воедно и многу ефикасен уред. Тошиба имаат одлична компресорска технологија. Со еден збор Јапонец си е Јапонец. Знам плус дека поголемите единици(24-ka) имаат и Twin Rotary што у превод би значело многу помоќен и поефикасен уред. Така да врвни перформанси имаш за како што гледам Бомбона цени во претходниот пост што го објавиле.

Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
Аууу резултативе...
Не ни очекував нешто посебно да се, ама ова ептен осредно.
Па? :)
Сега намали им едно 15% и ќе ги добиеш вистинските перформанси на R410 моделите.
Ова го прогнозирам великодушно. И претерувам, но добро...

Сега, она што ме занима, е споредба на Daikin клима која носи ист компресор. Пошто, според нивната мутава логика, Daikin=Gree=djabe kupuvate japanski klimi

Член од
16 март 2019
Мислења
3.320
Поени од реакции
5.382
Neka ne ve cudat rezuptatite od Eurovent sepak Gree = Tosot i Midea = Vivax se najprodavani klimi vo Mk pa taka da za cenata se ekstra ( nema podobri klimi vo toj cenoven rang toe e fakt )

Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
Neka ne ve cudat rezuptatite od Eurovent sepak Gree = Tosot i Midea = Vivax se najprodavani klimi vo Mk pa taka da za cenata se ekstra ( nema podobri klimi vo toj cenoven rang toe e fakt )
Не се негира исплатливоста. Овдека се бориме против лажна пропаганда и лажно рекламирање.
Плус глорифицирање на еден бренд над сите останати.
Паралелно на ова сите кои користат различна клима од Gree се омаловажувани а тие кои немаат добро искуство се навредувани. Дури добиваат и закани.

И сега, ако можат да банираат од форумов нема да можат да го банираат Eurovent. Дури и технички непотковани корисници ќе можат да соберат два и два на Eurovent. Драстично ќе се намали отекувањето на м*да.

Последно уредено:
Член од
16 март 2019
Мислења
3.320
Поени од реакции
5.382
Не се негира исплатливоста. Овдека се бориме против лажна пропаганда и лажно рекламирање.
Плус глорифицирање на еден бренд над сите останати.
Паралелно на ова сите кои користат различна клима од Gree се омаловажувани а тие кои немаат добро искуство се навредувани. Дури добиваат и закани.

И сега, ако можат да банираат од форумов нема да можат да го банираат Eurovent. Дури и технички непотковани корисници ќе можат да соберат два и два на Eurovent. Драстично ќе се намали отекувањето на м*да.
Zatoa rekov Midea i Gree se slicni po specifikacii i kvalitet ovie dva brenda se edni od najdobrite kineski fabriki za klima uredi.

Член од
1 октомври 2018
Мислења
386
Поени од реакции
787
Opa...Gree, Haier i Midea na Eurovent....konecno...da se vidat kolku vistinski se dobri. E pa ke ima interesni sporedbi i za KW ama i za ceni....
Inace ocekuvam pad na cenite na japonskite brendovi, barem po 10% i da se priblizat na cenite vo sosedstvoto.

Inace za da nema placki, mislam deka e dobro da se razgranici:
1. Dali ako na Eurovnet tbiv e -7, a kapacitetot na primer 2.5KW, ima sansi klimata da -15 da dade na primer 3.5KW? (Porano postavuvav prasanje kako e mozno Amber Nordik da ima Tbiv na -9 mislam, so otprilika 3KW, ne se sekavam sega na tocnite vrednosti)
2. Dali TOL vrednosta moze da vklucuva backup heater ili e samo vrednosta koja ja dava klimata?

Eh i dali nekoj gi ima sporedeno vrednostite od internite merenja na Gree so vrednostite na Eurovent, dali se poklopuvaat?

Kajgana Shop

На врв Bottom