Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
... дезинформации од лице место? па јас каде работам, на Марс? една две помлади ти прави пролет? и кои помлади неомажени тукушто вработени? ... јас еден ден не отсуствував од работа до сега, младиот медицински кадар СИТЕ веќе 4 месеци се дома, а земаат цела плата! дали тоа знаеш? и тоа со амин на владата?
а кога ќе ги додадеш тука сите со хронични болести што и тие 4 месеци се отсутни? па нека кажат не мора со имиња, туку со бројки колку се „ослободени“ веќе четири месеци, мислиш мене ми е свеедно да колешка која мавта со тоа дипломата од незнам кој тра ла ла факултет, 4 месеци седи дома и мува не ја лази, па уште жртва била, се жали не можела да издржи? :facepalm:

Прегледај го приврзокот 255220

... да знаете само колку се отсутни веќе 4 месеци од медицински кадар, за глава ќе се фатите ...а не вака ти ми викаш дезинформации од еден пример, е ај кажи ти кои информации ги знаеш од повеќе случаеви, не од еден и кои би ти ги кажал како инфо од втора или трета рака? :toe:

Прегледај го приврзокот 255221

...пак ќе кажам, ќе покриеш месец, два, три...ќе замениш...ама после секој си сака одмор да користи, па ете и тие се разболиле со коронавирус, замена? - НЕМА!

...ете затоа е проблемот со кадарот, а не е проблемот со коронавирусот,има многу пациенти во болница со коронавирус? - ИМА!, ама нема други пациенти со други болести, кога ќе видиш капацитетот е тој како секогаш, ама медицинскиот кадар не е ист... е тоа е проблемот, а вака не се решава, треба да бидат СИТЕ НА РАБОТНО МЕСТО, а ако не ...нека им се даде неплатен одмор, минимална плата...а вака ем дома, ем цела плата...а ќе повлекуваат кадри од внатрешноста.... глупости! колку ќе издржат? недела , две? и после што??? демек да поминат изборите? ете ќе поминат...и што?
така не се решава проблемот! :neetaka:
Ако се ослободени дека чуваат дете до 10 години не можеш да им замериш. Градинките не работат, што да прават? Тоа нема врска ниту со дипломи ниту со привилегии.

Бижонс, тројца погоре ти кажуваме дека се слободно е збрано, ти како слеп за стап, година дена помлад, две години помлад, разлика, неразлика. Мислам дека прашање на време е кога ќе зберат и студенти - стажанти. Уживај си дека ќе ја читам библијана што си ја испишала во недела попладне (y)
...бижонс може да ти земе лично од дотичните видео коментар колку доброволно се земени, исто како бижонс мора со Хашимото, автоимуно заболување да не отсуствува, оти е потребна да организира...тие се плашат во нивниот град да се движат и одвај идат на работа, а не „доброволно“ ќе дошле во вртлогот на инфекцијата, ај не ме зезај ...али ова е форум, ти си админка... и ОК е ти секогаш си во право и кога не си, а греота нетрпението кон бижонс со Библија спомнување, да ја искажеш ! (y)

Ramkovni sestri prakaat vo Skopje ili samo Makedonki? Ete za Kicevo resivme se 100% Makedonki (a vrie novoprimeni ramkovni).

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Последно уредено:
Ramkovni sestri prakaat vo Skopje ili sami Makedonki? Ete za Kicevo resivme se 100% Makedonki (a vrie novoprimeni ramkovni).

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Само македонец за лекарско лице признаваат, од нивната националност доктор ко ѓавол од крст бегаат

Кои ослободени? Што вадиш дезинформации кога не е дозволено медицински кадар да седи дома, иако има деца помали од 10 години! Дури ни за самохрани родители!
Имам доволно по клиниките, знам која мака ја мачат со организација на смени и деца. Кој е ослободен? Болничар од очно одделение? Чистачка од ушно одделение?

Жити мене, прекини. Не сме сите на планина, па да не знаеме.

И друго иритирачки. Во некои од помалите градови, се повлечени интернистите од вчера. Впрочем во болницата нема интернист останато. Тие со срцеви удари, дијабет, мозочни и слично, може комотно гробно место да си купат.
Тотален хаос е!
Требаше да почнат со редовни контроли на ризичните групи, а они оставија болници и без тој персонал кој веќе беше премалку.

Навистина се е надвор од контрола ама чекајте Бијонс ќе ви каже како млад персонал седи дома и зема плата 4 месеци и вие треба да се исконтролирате да не напишете нешто несоодветно.

Само македонец за лекарско лице признаваат, од нивната националност доктор ко ѓавол од крст бегаат
Точно е ова, кога се работи за здравје тогаш не одат кај нивни, знаат и самите каде и како им имаат испозавршено. :D

Ако се ослободени дека чуваат дете до 10 години не можеш да им замериш. Градинките не работат, што да прават? Тоа нема врска ниту со дипломи ниту со привилегии.
точно така тоа им следи...ама дај им неплатен одмор или минимална плата, а не цела плата, зарем порано вработените немале деца? а бе тие на работа иделе , а другиот ден ќе се породат, а не вака, се злоупотребува ова мерка, а сите деца се на улица со се родителите, а јас на работа? каде тука логиката?
...еве коронавирус ќе биде повеќе и помалку застапена не до август, не до декември до година ова време, ај молим те реши го проблемот на толку вработени медицински лица што се отсутни а земаат цела плата?
... како нема врска со дипломи? па пола ги земаат да се со дипломи, онака помодарство, дома бизниси, дуќани, а партиски вработени... мува не ги лази!
... е добро де, еве нема да коментирам тука... ама циркусот допрва почнува! (y)

@bijons тресеш глупости. Мерката за ослободување не важи за медицинските лица.
„Владината одлука за отсуство на еден родител од работа за чување на дете до 10 години во следните 14 дена додека трае мерката за заштита од коронавирус, не важи за вработените во здравство, полиција и армија, вели министерот за здравство Венко Филипче, додавајќи оти на седница на Владата ќе предложи мерката да не важи и за вработените во царина.

„Во случаи кога имаме по двајца родители во овие дејности, едниот ќе биде ослободен. Ослободени од работа ќе бидат и родителите на лица со попреченост и самохраните родители“, рече Филипче.“

Разрешена е дилемата...

„Владината одлука за отсуство на еден родител од работа за чување на дете до 10 години во следните 14 дена додека трае мерката за заштита од коронавирус, не важи за вработените во здравство, полиција и армија, вели министерот за здравство Венко Филипче, додавајќи оти на седница на Владата ќе предложи мерката да не важи и за вработените во царина.

„Во случаи кога имаме по двајца родители во овие дејности, едниот ќе биде ослободен. Ослободени од работа ќе бидат и родителите на лица со попреченост и самохраните родители“, рече Филипче.“

Разрешена е дилемата...

И тоа на документ. Знам самохрана мајка, докторка, што не е ослободена.

Дилемата брзо се разрешува ама на некој му е досадно и вади муабети од ракав.

Кои ослободени? Што вадиш дезинформации кога не е дозволено медицински кадар да седи дома, иако има деца помали од 10 години! Дури ни за самохрани родители!
Имам доволно по клиниките, знам која мака ја мачат со организација на смени и деца. Кој е ослободен? Болничар од очно одделение? Чистачка од ушно одделение?
Жити мене, прекини. Не сме сите на планина, па да не знаеме.
И друго иритирачки. Во некои од помалите градови, се повлечени интернистите од вчера. Впрочем во болницата нема интернист останато. Тие со срцеви удари, дијабет, мозочни и слично, може комотно гробно место да си купат.
Тотален хаос е!
Требаше да почнат со редовни контроли на ризичните групи, а они оставија болници и без тој персонал кој веќе беше премалку.
Навистина се е надвор од контрола ама чекајте Бијонс ќе ви каже како млад персонал седи дома и зема плата 4 месеци и вие треба да се исконтролирате да не напишете нешто несоодветно.
...види, сакаш со име и презиме кои се дома? ама не смеам...списоци драга моја....цели списоци! кој медицински кадар не е дозволено да седи дома? токму овие од фотките тие пред пензија, постари и тие што немаат деца под 10 години... сите други се дома цели 4 месеци .... сега ти до утре тврди си јас сум на лице место... на жалост ... и онака цела држава е превртена, друго ви се кажува, друго е на лице место!
ајт ми се расипа апетитот, јас сакам арно и ви ја кажувам вистината, вие розеви наочари си сакате... па носите ги!(y)

Последно уредено:
...види, сакаш со име и презиме кои се дома? ама не смеам...списоци драга моја....цели списоци! кој медицински кадар не е дозволено да седи дома? токму овој од фотките тие пред пензија, постари и тие што немаат деца под 10 години... сите други се дома цели 4 месеци .... сега ти до утре тврди си јас сум на лице место... на жалост ... и онака цела држава е превртена, друго ви се кажува, друго е на лице место!
ајт ми се расипа апетитот, јас сакам арно и ви ја кажувам вистината, вие розеви наочари си сакате... па носите ги!(y)

Имам сестра на лице место, со пациенти од корона што работи, 4 месеци веќе.
Не медицинска сестра, туку сестра по крв.
Многу ми е порелевантна отколку ти. :)

Ај на здравје ти јадење и дезинформации.

Повторно 9 починати :facepalm:
Во последните 24 часа се направени 778 тестирања, а регистрирани се 162 нови случаи на ковид-19.

- Скопје 92
- Куманово 3
- Дебар 5
- Штип 1
- Прилеп 2

- Тетово 32
- Струга 3
- Охрид 4
- Гостивар 2
- Гевгелија 1
- Струмица 1
- Крива Паланка 1
- Свети Николе 1
- Ресен 14

Починати се 9 лица, три од Скопје, еден од Прилеп, два од Тетово, еден од Струга, еден од Велес и еден од Гостивар. На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби починаа две лица, пациент од Тетово (62г), хоспитализиран еден ден на клиниката и пациент од Скопје (62г), хоспитализиран пред три дена.
Во ГОБ „8 септември“ починаа пациент од Скопје (69г) примен на 13 јуни, пациентка од Скопје (73г) примена на 2 јуни и пациентка од Велес (70г) хоспитализирана на 2 јуни.
Во болницата во Прилеп почина пациентка на 81 година, хоспитализирана на 11 јуни. Во болницата во Тетово почина пациент (59г), во болницата во Охрид почина пациент од Струга (69г) а во болницата во Гостивар на пациентка (58г) која починала на 11 јуни, позитивниот резултат на ковид е докажан постмортем.
Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 5 оздравени пациенти.
- Скопје 2
- Прилеп 2
- Тетово 1

До овој момент лабораторијата на Жан Митрев (Филип Втори) не пријави тестирања во Институт за јавно здравје. Доколку стигнат, ќе бидат објавени во следниот извештај.
Досега во земјата се направени вкупно 43.040 тестирања на ковид -19. Денеска нема тестирања во рамките на скринингот.
Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 4057, бројката на оздравени пациенти е 1710, на починати е 188, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 2159.

Последно уредено:

Дебели живци треба да имаш за да се разбереш со неа.

Полека душо, полека....
@bijons е во право за многу работи, точно е дека откако дојде пандемијава, многу здравствени лица, а и други вработени, од здравствениве установи, си извадија потврди дека се хронично болни, а верувајте дека пола од нив се здрави ко ...(да не кажам како што)..лажни потврди извадени со врски....Добиваат цела плата...е ова го нема никаде:facepalm:
Овие душички медицински сестри, не ми се верува дека ке издржат две недели на работа и тоа 24 часа, во скафандер, а да не спомнуваме што ќе бидат како паднати од Марс додека влезат во колосек и во тек со работата....Незнам дали некој ги тестирал за вирусов? Втора битна работа е, кое знаење го имаат они за да се справат со вакви пациенти...Па затоа толку ни умирааат душички, од неправилна нега и терапија, од незнаење....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom