... дезинформации од лице место? па јас каде работам, на Марс? една две помлади ти прави пролет? и кои помлади неомажени тукушто вработени? ... јас еден ден не отсуствував од работа до сега, младиот медицински кадар СИТЕ веќе 4 месеци се дома, а земаат цела плата! дали тоа знаеш? и тоа со амин на владата?
а кога ќе ги додадеш тука сите со хронични болести што и тие 4 месеци се отсутни? па нека кажат не мора со имиња, туку со бројки колку се „ослободени“ веќе четири месеци, мислиш мене ми е свеедно да колешка која мавта со тоа дипломата од незнам кој тра ла ла факултет, 4 месеци седи дома и мува не ја лази, па уште жртва била, се жали не можела да издржи?
Прегледај го приврзокот 255220
... да знаете само колку се отсутни веќе 4 месеци од медицински кадар, за глава ќе се фатите ...а не вака ти ми викаш дезинформации од еден пример, е ај кажи ти кои информации ги знаеш од повеќе случаеви, не од еден и кои би ти ги кажал како инфо од втора или трета рака?
Прегледај го приврзокот 255221
...пак ќе кажам, ќе покриеш месец, два, три...ќе замениш...ама после секој си сака одмор да користи, па ете и тие се разболиле со коронавирус, замена? - НЕМА!
...ете затоа е проблемот со кадарот, а не е проблемот со коронавирусот,има многу пациенти во болница со коронавирус? - ИМА!, ама нема други пациенти со други болести, кога ќе видиш капацитетот е тој како секогаш, ама медицинскиот кадар не е ист... е тоа е проблемот, а вака не се решава, треба да бидат СИТЕ НА РАБОТНО МЕСТО, а ако не ...нека им се даде неплатен одмор, минимална плата...а вака ем дома, ем цела плата...а ќе повлекуваат кадри од внатрешноста.... глупости! колку ќе издржат? недела , две? и после што??? демек да поминат изборите? ете ќе поминат...и што?
така не се решава проблемот!