Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Шпартаат по улици, дремат по клупи. Во Чаир се негува она малското. Помини послем ручек во нормален ден во Чаир да видиш што е народ.
Да да, знам како е. Транзит зона ми е дома кога си одам, иако гледам што е можно повеќе да избегнувам возење од таму, немам нерви. Ама чудно ми е ова во бош ден како недела и при полициски час...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.219
Инаше видео и во Топанско како приведуваат поголема група. Им текна кога заврши карантинот, а и што ако ги привеле кога ќе ги пуштат одма.
за почеток е доволно и тоа, и така не можат за ваков прекршок да ги држат една година ( не го знам законот ама нагаѓам), нека преспијат една вечер таму, верувај, ако не повеќе половината ќе размислат за другиот ден.
Автоматски споено мислење:

Нов карантин, нов „карантин“.
Наќе и вмро ќе ја јадат политичката штета од „карантинов“ ама некако многу незабележливо поминува тоа дека дури и да беше министерот од сдсм, истото ќе се случуваше.
За мицко кога бил у кафана у Дебар Маало, цела полиција на готовс, полицајци, ЕБР, директорот на БЈБ, нема кој не дошол у Дебар Маало, зошто замисли, претседателот на вмро го фалите на дело како ги крши мерките.
Славјанка одма после 2 дена излага на прес специјално за тоа, за да каже како мицко не ги почитувал мерките и како он бил у кафана со двајца службеници на МВР и дека законите ќе важат исто за сите.
Зошто таа Славјанка не излезе сеа на прес и да каже „ги видовме многуте видеа од новинарите за прекршување на полицискиот час, ги идентификувавме лицата и против нив поднесовме кривична пријава“. Можеа одма да ги идентификуваат дечките што ја тепаа девојката у Штип, а не можат барем еден што го прекршил полицискиот час да идентификуваат ?

Ама не, сдсм ќе го имаа истиот однос, само вака повеќе им одговара, они сакаат да работат по закон, ама ете се погоди овој од вмро што ги саботира.

Ги саботира my ass....
најголемата грешка е што ВМРО не излезе јавно да повика на бојкот на глупиов и селективен карантин, и јавно да каже, се додека не фунционира карантинов за сите нема и за нас накедонците.

Последно уредено:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Ете корона и кај нас по дома.
Мајка ми е позитивна, не знаеме од каде. Нема никакви симптоми, самоиницијативно направи тест во петокот.

Утре и јас ќе правам тест, не бев неделава дома до почеток на полицискиов час, а и кога се прибрав во четврток вечер сум на дистанца од неа.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.762
Поени од реакции
21.469
Ете корона и кај нас по дома.
Мајка ми е позитивна, не знаеме од каде. Нема никакви симптоми, самоиницијативно направи тест во петокот.

Утре и јас ќе правам тест, не бев неделава дома до почеток на полицискиов час, а и кога се прибрав во четврток вечер сум на дистанца од неа.
како тоа нема симптоми а решила да се тестира ? значи се сомневала ?

Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.106
Цело Скопје во карантин заради Чаир, а таму не важи закон ко и увек. Вакво нешто да беше случај во другиот дел од Вардар, до дега еден куп слики ќе имаше по социјалните медиуми од комшиите...Патем од утре ќе се изнаслушаме меѓупартиски обвинувања од типот: Зашто Курто пиел виски на Боемска,а Мурто крадел цреши од кај комшијата. И така ние повторно ебани,ќе не репнат со полициски час од 16 или 19.

Последно уредено:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
како тоа нема симптоми а решила да се тестира ? значи се сомневала ?
Се сомневаше заради контакт со една жена која била во контакт со друга жена, а таа пак била во контакт со заболена.

И двете жени излегоа негативни уште пред да се тестира мајка ми

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
па вика не знае од каде, а немала симптоми ама решила да се тестира .. очигледно ради онака !!!
Прочитај над тебе, буквално на своја иницијатива направи тест.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.762
Поени од реакции
21.469
Прочитај над тебе, буквално на своја иницијатива направи тест.
Па ајде сите да направиме на наша иницијатива ради тоа што слушаме и гледаме за корона секој ден на тв. Сигурно имало нешто, контакт, симптом било што за да ја натера да се тестира. Мислам не ми е логичен муабетов ....
Како и да е со лесно нека поминува, и да се вратите во нормала живи и здрави.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Па ајде сите да направиме на наша иницијатива ради тоа што слушаме и гледаме за корона секој ден на тв. Сигурно имало нешто, контакт, симптом било што за да ја натера да се тестира. Мислам не ми е логичен муабетов ....
Како и да е со лесно нека поминува, и да се вратите во нормала живи и здрави.
Другар, не знам зошто не разбираш.

Се сомневаше заради контакт со една жена која била во контакт со друга жена, а таа пак била во контакт со заболена.
И двете жени излегоа негативни уште пред да се тестира мајка ми.

Она немаше потреба да се тестира по таа линија. Самоиницијативно си направи тест, не по нечија епидемиолошка анкета.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.532
Поени од реакции
87.632
@STEALTH Како сте сега по дома?

Инаку во Чаир има(ше) повеќе луѓе надвор кога беше карантинот, одколку вака во нормален ден без рестрикции... :toe: Се обратно прават браќава

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
@STEALTH Како сте сега по дома?

Инаку во Чаир има(ше) повеќе луѓе надвор кога беше карантинот, одколку вака во нормален ден без рестрикции... :toe: Се обратно прават браќава
Јас сум негативен, се тестирав во понеделникот.
Седам во самоизолација до 21ви во друг стан.

Моите седат кај нас дома и се супер, да не ги урочам. Татко ми не е тестиран, не морало оти нема симптоми и секако ќе седи дома две недели.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.731

Иначе мора да прокоментирам за батхртнативе новинари, преку кур ми се со нивното „ве молам за коректен однос“.
Караџовски многу убаво им кажува.
Со цел памет сакаат коректен однос а го напаѓаат „дали чувствувате лична и морална одговорност за ситуацијата, дали ќе си поднесете оставка?“
Тоа биле само прашања, они не осудувале.
А тебе козо една јас САМО ДА ТЕ ПРАШАМ „Ти нешо мислиш добар новинар си?“
Само прашувам.
Па уште ќе се заредат 3-4 по ред и истото ќе го повторат.
И со цел памет после Венко го прашуваат „како го коментирате односнот на Караџовски?“.
Стил „наставничке видете овој што ми кажа“.
Какви емоционално неинтелигентни средношколки, не ми се верува.
Оној Александар од Сител ваљда па како напнато му влезе оставка нешто, ептен повишен тон, а и он сакал коректен однос.
Малку ви е, дури мислам и благи се луѓево со вас.

А да, и ве поздравија оние од Алфа Момировски и другион мисир „Заспиј ако можеш“.
Како смеел Караџовски да спомне Бајрам, тоа било скандалозно, напад на цела националност, просто не му се верувало??????????
АЛОООООООООООООО.

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932

Иначе мора да прокоментирам за батхртнативе новинари, преку кур ми се со нивното „ве молам за коректен однос“.
Караџовски многу убаво им кажува.
Со цел памет сакаат коректен однос а го напаѓаат „дали чувствувате лична и морална одговорност за ситуацијата, дали ќе си поднесете оставка?“
Тоа биле само прашања, они не осудувале.
А тебе козо една јас САМО ДА ТЕ ПРАШАМ „Ти нешо мислиш добар новинар си?“
Само прашувам.
Па уште ќе се заредат 3-4 по ред и истото ќе го повторат.
И со цел памет после Венко го прашуваат „како го коментирате односнот на Караџовски?“.
Какви емоционално неинтелигентни средношколки, не ми се верува.
Оној Александар од Сител ваљда па како напнато му влезе оставка нешто, ептен повишен тон, а и он сакал коректен однос.
Малку ви е, дури мислам и благи се луѓево со вас.
Не дека новинарите ни се ниво во државава, но овој со самото тоа што ме тера да носам маска на улица јасно ти е колку е делотворен заклучно со целата комисија, па предлага полициски час од 22 демек навечер највеќе се фаќа вирусот и ред други небулози што ги предложи комисијата, па уште и накурчен на прес конференција, за што мислам дека и новинарите благи беа према претседателот на комисијата ,

Kajgana Shop

На врв Bottom