Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зошто во Струмица во последните неколку години никако да порасне бројката на навивачи?
Сега иселеноста е исто фактор ама ете Охрид колку е иселен на пример па пак има деца шо навиваат еве веќе неколку години, Кавадарци исто иако се повеќе дерби навивачи ама цела младина е тука барем на тие натпревари иако не се натпреваруваат во прва лига.Иселена е Струмица бе друже.. Моја претпоставка нема кој да повлече од постарите..
Што се случува со младината во Струмица, до толку ли не ја интересира навивање?
Јасно ми е што сакаш да кажеш.Ке си зему за право ја да ти одговору.
Да си навивач, треба да постои клуб кој га сакаш и пратиш. Доколко идеш на утакмице и те интересира како на трибину у едн глас се пое, прави кореографија, палив бакље кд се радуеш.. фрљав конфете, веев барјаци, тг улазаш у нешто подлибоко и биваш дел од људи кои га тој правив. Ако улегнеш подлибоко у све .. постои назив "ултрас" и ѕи си такв. Не га ексопнираш тој меѓутим сви знаев дека си сс саму укљученост у работу и живеење на тј живот (клуб, група).
Неможе текнало на некои "деца" и "оп труп" ми смо група.. тој е све вештачко и никад нема да искочи група.. "група" од тој.
Не значи деца да правив нешто.. веќ навивачи, пратиоци или симпатизери на тј клуб.. тој те влече и га сакаш и живиш малтене за клуб не е "ин" "мода" и заради тој.
Треба да се нешто сака, да се живи тј начин на живот.. па тг да се нешто почне у кое може да се прикључуев сви.. али не и дека сви ке останев.. веќ одредени кои ке га сакав клуб/град и да и влече да се пронајдев у тј ултра живот.
Да не се сфатимо лошо.. не хејтам ја. Сакам свак град да има групу, да су јаки групе.. сс само тој јак град и да се шири национално наше, култура наша, вредности наши.. зашто нс трибину се исто такој образуев много људи. Клуб, град, нација, вера...
А сг македонче е каша попара општо за све... на ништо не смо и само продавамо свое па после ни други криви.