Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

M

Macedon1um

Гостин
Заебанција ти е тебе, ама тие муабети не се џабе за 2.000 евра. И тоа што пишат секакви дека умираат од Корона. Драган Вучич ти е чист пример.
Само господинот Трамп ни е спас ако добие уште еден мандат, во тој мандат ќе ја пресуши барата тн дип стејт и фарма-мафијашите како и СЗО

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Ама за разлика од тие општини во Скопје во Битола инспекциите парче направија.
Сигурно само на тие од спротивниот табор, на пријатели и партиски не верувам дека смеат да помислат.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.169
Поени од реакции
19.564
Zarem ozbilno me sfati so prasanjeto!?
Ajde priznaj deka sepak veruvas vo bajki:pos:
Не,на членот се однесуваше шо го сподели инфото :)
Автоматски споено мислење:

Сигурно замо на тие од спротивниот табор, на пријатели и партиски не верувам дека смеат да помислат.
Многу нормално :)

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.767
Ете уште еден случај... смртен случај во Струмица, на другар, колега. Им рекле 2.000 евра да ја пишат Корона, плус 15 дена изолација никој да не излегува.

И после очекувате луѓето сериозно да ја сфатат Короната.
Кажи јавно име и презиме.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Заебанција ти е тебе, ама тие муабети не се џабе за 2.000 евра. И тоа што пишат секакви дека умираат од Корона. Драган Вучич ти е чист пример.
По некоја бизарна случајност се познавам со снаа на Драган Вучиќ (@Peja989 братучетка на жена му на од Бодо :) ) и по тоа што го поминаа со Драган жената ОДБИВА да го прати детето во градинка ако се отворат градинките од пуст страв. Луѓето уште се во болка и неверување и верувај ми ама ич не им е дојдено до 2,000 евра, престани да тресеш глупости, Драган умре во тешки маки на инфективна.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ете уште еден случај... смртен случај во Струмица, на другар, колега. Им рекле 2.000 евра да ја пишат Корона, плус 15 дена изолација никој да не излегува.

И после очекувате луѓето сериозно да ја сфатат Короната.
Чекај да идам до кај баба ми на кратко :zloo:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.767
Дај банирајте го. Или трола или толку му сече.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
Не знам зошто воопшто се троши време и страни на форумов за банални и небитни муабети дека им давале 2000 евра да ги пишат корона.

Ако веќе мора да бараме некоја логика во нештото, веројатно се работи за некој вид обесштетување од државата кое им следува на семејствата на починатиот. За погреб, платено болничко лекување, такви работи некои. Како што има обесштетувања при поплави, елементарни непогоди и сл.

Сигурно не е нешто од типот: псттт, мали, дојди, ти дам 2000 евра да го пишеме дедо ти дека умрел од корона, м?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.461
Поени од реакции
10.376
Не знам зошто воопшто се троши време и страни на форумов за банални и небитни муабети дека им давале 2000 евра да ги пишат корона.

Ако веќе мора да бараме некоја логика во нештото, веројатно се работи за некој вид обесштетување од државата кое им следува на семејствата на починатиот. За погреб, платено болничко лекување, такви работи некои. Како што има обесштетувања при поплави, елементарни непогоди и сл.

Сигурно не е нешто од типот: псттт, мали, дојди, ти дам 2000 евра да го пишеме дедо ти дека умрел од корона, м?
Od kade go izvadi I ti sega toa obestetuvanje od drzavata!?
:facepalm:

M

Macedon1um

Гостин
Od kade go izvadi I ti sega toa obestetuvanje od drzavata!?
:facepalm:
Државата за починати лица мислам плаќа одредена сума за да покрие трошоци околу погребот итн
Со оглед дека во вакви случаи процедурите се покомплицирани и поскапи 2-3 пати барем има логика она што го пиша Кон погоре

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.767
Државата исплаќа погребнина која е фиксна и не зависи од причината на смртта.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Државата за починати лица мислам плаќа одредена сума за да покрие трошоци околу погребот итн, со оглед дека во вакви случаи процедурите се покомплицирани и поскапи 2-3 пати барем има логика она што го пиша Кон погоре
Башка и погребот за починат од Корона мислам дека беше доста по скап.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.461
Поени од реакции
10.376
Државата за починати лица мислам плаќа одредена сума за да покрие трошоци околу погребот итн, со оглед дека во вакви случаи процедурите се покомплицирани и поскапи 2-3 пати барем има логика она што го пиша Кон погоре
Neznam...znam samo za prvite pocinati lica od korona koi bea stacionirani, nivnite bolnicki troskovi ostanuvaa na teret na familijata, isto I na tie sto se izlekuvaa, Sami si gi plakaa troskovi.
Sega mislam deka e promeneto vo FZO.

Drzavata ne dava pari za pogrebi, dava samo penziskiot fond ili firmata vo koja sto rabotel picinatiot.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Значи никаква логика нема да ги пумпаат бројките, тие да можат ќе ги намалат случаиве ама после ќе нема како да ги објаснат гужвите на инфективна и хаосот по гробишта.

Kajgana Shop

На врв Bottom