- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.888
- Поени од реакции
- 14.440
Овоа шо се дешава со короната во државава, тоа е тотално без концепција. Синоќа одам во еден кафич - на вратата пишува ''задолжително носење маска''. Флевам натре, жива душа нема, највероватно пошто беше пред полициски, а тај газдата опнал антибактериски средства на секоја маса. Гледам го младо дете, ај да не му се мешам у концепцијата и таман тргнав да си земам чај од шанкот, слушам како пушта прес од Филипче на телевизорот. Е тука веќе не можев да издржам. Појдов до кај него и најсталожено му дадов сугестија оти на кафич од ваков тип не му личи да пушта СЗО пропаганда и да си ги брка муштериите заради неносење маска. А, он разбираш погледна ме бледо и ми вика: -Слушај Дарди, ти си почнал да личиш на рамноземјаш, разбираш! Јас знам оти ти не веруваш во корона, ама и за твое здравје се работи.
И гледам го, гледам го и едно време пука ми филм, пука ми се и викам: -Слушај бе магаре ниедно! Сите вие се вадете со официјална статистика од министерство, а на никој не му е јасно оти за да пишат умрен од корона даваат на фамилијата по 2000 евра разбираш! И демонстративно го напуштив локалот и си појдов во чајџилница затоа што сите ние од Чаир си имаме специфичен лајфстајл разбираш.
- @Dardan-ia , јуни 2020
И гледам го, гледам го и едно време пука ми филм, пука ми се и викам: -Слушај бе магаре ниедно! Сите вие се вадете со официјална статистика од министерство, а на никој не му е јасно оти за да пишат умрен од корона даваат на фамилијата по 2000 евра разбираш! И демонстративно го напуштив локалот и си појдов во чајџилница затоа што сите ние од Чаир си имаме специфичен лајфстајл разбираш.
- @Dardan-ia , јуни 2020