Џорџ Флојд

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.188
Поени од реакции
4.024
Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:
Ова е веќе ненормално. Колку ли се само злоупотребени протестиве чудо нешто.
LINK 1

А ова исто како ГТА да играш. o_O
GTA LINK

Член од
23 август 2010
Мислења
39.868
Поени од реакции
116.143
Ама како си ми го напишал ко јас да го оправдав безредиево што се случува :)
Иначе да, не би требало да има малоумни кои би ја оправдале бруталноста, ама некако па и не ми е фер само да се каже ете „човек умре“ и да се уфрлат 15 други работи кои на некој начин прават дефокус.
Пошо си постојат закони еве сега ќе си одговараат и тие што крадат и прават неред
Епа што е проблемот тогаш? Како не ти е фер да се каже така? Човекот, покоен веќе, Бог да му душа прости, купувал со лажни пари и давал отпор на полицијата. Не постои полицаец во светот кој нема да употреби сила во таква ситуација, гарантирам за ова. И сеа се дешава немил настан, претерува полицаецот и го убива Џорџ, нешто за кое постојат надлежни органи кои треба да му пресудат на полицаецот. Истово важи и ако покојниот бил белец, хиспанец, азијат или нешто друго. Само, и јас и ти знаеме дека ако беше белец ништо немаше да се случи, ќе си заминеше случајот на суд како и секое друго убиство и тоа ќе беше тоа. Ама пошо Џорџи е црн криминалец мора да руинираме држави за да докажеме дека курињата им се подолги од на белците.

Истите права ги имаат со белците, имаа и претседател црнец, мислам за мене сосема е ок тоа ако човекот е паметен и лик на место, така да стереотипите на расна основа веќе се минато. Нормално, сегде ќе најдеш кретени кои уште смараат на расна основа, али горе доле во САД немаат такви дискриминации во голема мера и се инфилтрирани во сите институции во државата без никаков проблем, и ФБИ и ЦИА и маринци и се останато.

Верувај црнците во САД многу ме потсеќаат на Албанците што живеат кај нас, буквално истите проблеми ги прават а го имаат секое можно право загарантирано со Уставот.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Односот црнци белци,кој на кого му должи,дали некој земал вересија па сега треба да плаќа долгови,тоа за мене како Македонец е неважно исто како тие што ни малку не се интересираат за односот Македнци -Албанци и за тоа кој на кого му дужи.Единствено ме интересира какви политички реперкусии може да има во политичкиот живот на Америка зошто Америка е суперсила која има суверена власт во Македонија како вазална американска територија.
Господин Трамп мора да го добие вториот мандат за подобро утре за сите па во тој контекст и за Македонија.Тоа е клучно во овој за жал трагичен настан кој се обидуваат да го искористат трамповите противници.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.941
Поени од реакции
41.050

“Most looters kept walking once they saw the AR15 and other guns.”
Amen to that !

Многу од сопствениците на бизнисите си го бранат имотот со оружје поради неможноста на полицијата тоа да го направи и се спремни да пукаат во тие кои што се дојдени да уништуваат.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Америка и црнците си имаат своја историја, чии последици се развлекуваат до денешен ден. Класичното ропство е етапа, по чиј крај се развиваат разновидни форми дискриминација. Не се црните исклучок, иако заедно со домородците најмногу го јаделе немиен. Италијанците, Полјаците, Ирците, Евреите, разните латиноамериканци и азијати (Јапонци, Виетнамци, Кинези итн.) и другите добиле дел од колачот.
Неколкувековната подреденост го објаснува нивниот револт, го има формирано и нивниот каков-таков однос кон општеството и кон различните, но притоа, го има формирано и нивниот менталитет. Имаат висока стапка на криминал, секогаш, ама секогаш белиот човек е крив (тој им е вечен должник), склони се кон џаболебарење и „снаоѓање“, а „контрарасизмот“ (хаха) ич не им е туѓ.
Дали се на маргините на општеството? Секако не се сите. Има многу спортисти, пејачи, актери, водители, модели (и женски и машки, во сите набројани категории) кои се црни. Ги има, нешто помалку, и во политиката, па и во науката.

Преходно ги спомнав црните и домородците како најдискриминирани. Заедничко им е тоа што и денес повеќето се составен дел од американската тиња. И нешто друго им е заедничко. И двете популации се сретнале со технолошки поразвиена цивилизација и не успеале да се прилагодат.
Таа неприлагоденост некогаш е трагично очигледна. Дури и кога некој Афроамериканец високо ќе се искачи на општественото скалило невообичаено е склон кон трескање од земја, на еден или на друг начин - О.Џ. Симпсон, Мајкл Џексон (кој побеле од срам што е црн), М. Тајсон, Ајверсон (дел од бројните црни спортисти кои рекордно многу заработуваа и рекордно брзо банкротираа), Весли Снајпс (затајување данок) па Тупак и сета таа рап елита која заврши како што заврши итн.

Секако дека е ужасно убиството на Флојд и дека убиецот треба најстрого да се казни, посебно поради тоа што е дел од спроведувачите на редот. И црните имаат право да бидат револтирани. Но немаат право да се однесуваат како да е ова планетата на мајмуните. Прво, најтешките последици ги сноси население кое не им е криво (а кое ќе има плус причини да не ги поддржи), второ повторно ќе го добијат со камата и ќе завршат како топовско месо, како корисни идиоти во политички игри во кои се најобични пиуни.

На крајот, дискриминацијата за жал, е дел од човечката природа. Лесно е да не дискриминираш одредени групи на други континенти. Но кога се работи за нашата средина, сите ние, во помала или поголема мерка, секогаш или одвреме-навреме, знаеме да бидеме дискриминаторски расположени кон различни групи (религија, национална припадност, полова определба, пол, сексуална ориентација, сиромаштија, психофизичка попреченост, партиска определеност и сл.).

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Кој не бил во САД неможе да му го доловиш однесувањето на чамугиве, не дека јас сум бил но имам роѓена сестра која е веќе 8 години таму, која што пред да отиде таму немаше никакви назнаки во нејзиниот карактер дека е расист, националист, верски фанатик или било каков облик на шовинизам да манифестираше.
Имено, живее во Вирџинија и ми вели дека таква некултура, такво иритантно однесување, такви тражење права и попусти бидејќи не им се свиѓало вафлата како им е сервирана, нивниот имиџ со спуштени панталони до колена, нивната манифестација на насилство кога се во група е феномен за изучување ( ве потсеќа ова на едно племе од брдовитиот балкан)... секако има исклучоци, но 90% е тој ментален склоп, и да европскиве црнци со овие немаат додирна точка, пола европа имам прошетано секаде каде сум налетал на црнец луѓево се понашале културно и цивилизирано.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Демократите како планираат да собираат гласови поткрепани од вакви движења кога поради истите страдаат невини црни луѓе кои се против и еве повеќето сакаат да го зачуваат тоа што го граделе со години.

Како зборуваат дека Америка е расистичка земја кога ако сакаш можеш да успееш да изградиш бизнис, да завршиш школо и сите други работи кои се етикетираат како привилегија на белите луѓе.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Ако се случи да дојде до тотален хаос или неконтролирани нереди,што е многу малку веројатно зошто господин Трамп се тоа ќе среди,но сепак ако дојде до тоа тогаш Русија ќе мора да организира создавање на некое меѓународно тело кое веднаш ќе го превземе управувањето со нуклеарното оружје да не дојде во рацете на некој психопати.Американското општество е во моментов нестабилно што е предизвикано од демократската партија која не бира средства да дојде на власт,па така секој нејзин следен чекор ќе биде поагресивен.
Занејќи ги потенцијалите на демократите ,нивното огромно богатство,навистина оваа во моментов тешко замислива можност може да стане опасна реалност.
Затоа господин Трамп е лекот за сето ова.
[/QUOTE]

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.360
hhhh какви цигани
штета за малите шоп оунерс ама
малку им е на корпорациите hhh
воук
Штета е што украдениве пари (и роба во противредност) се враќаат пак кај истите капиталист мафијаши што ги кукаш претходно..
Тоа, и гарант ривалите бенефитираат од вакви глупости...
Ништо не е од тепка...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Штета е што украдениве пари (и роба во противредност) се враќаат пак кај истите капиталист мафијаши што ги кукаш претходно..
Тоа, и гарант ривалите бенефитираат од вакви глупости...
Ништо не е од тепка...
Ќе си препродадат или ќе си користат и ќе си ја подобрат сиромаштијата и благосостојбата.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.360
Ќе си препродадат или ќе си користат и ќе си ја подобрат сиромаштијата и благосостојбата.
Ќе ги потрошат на трава и алкохол. И удри му есап, само процент ќе земат од вредноста таа роба(пошто сите во мафииве земаат провизија)..

Kajgana Shop

На врв Bottom