Џорџ Флојд

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.361
Ama zasto takov infantilen majndset, Jeff Bezos ne ti dolzi nisto ni na tebe ni na crncite. Toj e samo-izgraden bilioner. Ne ziveeme vo feudalizam/komunizam, biznisot e sloboden za sekogo, zasto da ocekuvash od nekoj da te rani cel zivot?
Poentata mi e deka nikoj na svetov ne ti dolzi nishto, i deka na krajot ke dobiesh ni pomalku ni povekje od toa shto si go zasluzil so pot i maka.
Тука не се согласувам. Светот ти должи куп ствари, а твоја работа е да ги оттргнеш од мртвите ладни дланки на твоите непријатели.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ama zasto takov infantilen majndset, Jeff Bezos ne ti dolzi nisto ni na tebe ni na crncite. Toj e samo-izgraden bilioner. Ne ziveeme vo feudalizam/komunizam, biznisot e sloboden za sekogo, zasto da ocekuvash od nekoj da te rani cel zivot?
Poentata mi e deka nikoj na svetov ne ti dolzi nishto, i deka na krajot ke dobiesh ni pomalku ni povekje od toa shto si go zasluzil so pot i maka.
А како очекуваш некој кој не знае како ќе плати кирија или ќе се прехрани да има време да мисли како да се збогати? Или оти владата со својата долго годишна политика ги направила становите 10к месечно, јас МОРАМ да се потам за да имам кров над глава?
Со што работниците во Амазон заслужиле да не можат да мочаат?
Автоматски споено мислење:

Тука не се согласувам. Светот ти должи куп ствари, а твоја работа е да ги оттргнеш од мртвите ладни дланки на твоите непријатели.
Светот ти должи се'. Ти дал и плодна земја и место за куќа а ти пак треба се' тоа да го плаќаш некому? Светот бил 250 ТРИЛИОНИ во долг. To fucking who?

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Никогаш, ама никогаш нема да ги разберам луѓето што се на фанови на ликови како Безос, а не се дел од тој свет и таа каста. Човекот што веројатно во една минута заработува повеќе целиот ваш работен век. Еве, вам ви е идол, зошто не сте ни 0,00001 % успешни како него?
Не се потат и мачат доволно, duh.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.361
А како очекуваш некој кој не знае како ќе плати кирија или ќе се прехрани да има време да мисли како да се збогати? Или оти владата со својата долго годишна политика ги направила становите 10к месечно, јас МОРАМ да се потам за да имам кров над глава?
Со што работниците во Амазон заслужиле да не можат да мочаат?
Автоматски споено мислење:

Светот ти должи се'. Ти дал и плодна земја и место за куќа а ти пак треба се' тоа да го плаќаш некому? Светот бил 250 ТРИЛИОНИ во долг. To fucking who?
Хех. Затоа припаѓам на нешо шо го викам "eкстремна средница".
Светот...т.е. економијата функционира на заложби и на долгови.
Т.е. тие 250 трилиони се во добра што не постојат, или не може да се материјализираат, или не се материјализирани сеуште.Проблемот....зошто 250 трилиони, е што луѓето се уште мислат дека е океј да се касапи природа лево десно, да се множат како зајци, и да проповедаат дегенризам...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Апсолутно ме боли кр за Џорџ Флојд, Трамп, американските градови, или загрозеноста на белците, или обесправеноста на црните трансексуалци-муслимани, или антифа, или кјуклуксклан.

Ептен ми е гајле у моментов.
Не. Не сум ја од овие кооперациски грујови русофили, кои сеират, него она - баш ме боли уво.

Не сум бил од увек вака и никако не тврдам дека мојот став е исправен, само констатирам како се осећам.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.361
Апсолутно ме боли кр за Џорџ Флојд, Трамп, американските градови, или загрозеноста на белците, или обесправеноста на црните трансексуалци-муслимани, или антифа, или кјуклуксклан.

Ептен ми е гајле у моментов.
Не. Не сум ја од овие кооперациски грујови русофили, кои сеират, него она - баш ме боли уво.

Не сум бил од увек вака и никако не тврдам дека мојот став е исправен, само констатирам како се осећам.
Блазеси ти тебе во каква нирвана си постигнал...
Ја отидов постал со нив после мулти медиумското фигуративно триење кур во фаца што го имаат правено последниве неколку години

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.391
Поени од реакции
28.560
Не е за смеење. Овие се копилињата шо се платени шо ја вртат реката накај нивната воденица. Овие ваквите сите што излегоа за Нешковски ги извеслаа да јадат ќотек, истиве ги извеслаа и жртвите на комунизмот од Украина на Мајдан.
Агда кога ќе се оградите од ваквите и сами ќе ги фатите за уши и ќе ги фрлите пред полицијата, обичната раја ќе почне да ве изедначува со антифашистите од Втора Светска Војна.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.865
Поени од реакции
10.358
Ако не можеш да го одговориш ова едноставно прашање, за тебе треба инка да се бара...
Со што заслужила срната да биде изедена од волкот? Со што заслужиле Севернокорејците да умираат од глад по рудници, а Кимчо да биде 200 кила? Со што сум заслужил јас да не можам да ја ебам Ева Грин? Со што си заслужил ти од 44 земји во Европа да се родиш во најпропаднатата?

Во природата никаде не постои рамноправност. Физиката, биологијата, хемијата ги боли кур за рамноправност и како ти се осеќаш и што мислиш дека заслужуваш. За разлика од минатото, моменталниот систем иако далеку од совршен сепак дава повеќе надеж на оние несреќници што го извлекле подебелиот крај во таа генетска, географска итн лотарија. Така да, ако работниците на Амазон имаат капацитет, волја и желба да сменат нешто околу својот живот и позиција, истото ќе го сменат.
BTW Безос е познат левичар, сопственик на левичарски медиуми. Идеологијата е срање да се пали рајата, на крај она што секого го интересира е својот личен интерес. Безос, Сталин, Мао, Трамп, you name them.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Со што заслужила срната да биде изедена од волкот? Со што заслужиле Севернокорејците да умираат од глад по рудници, а Кимчо да биде 200 кила? Со што сум заслужил јас да не можам да ја ебам Ева Грин? Со што си заслужил ти од 44 земји во Европа да се родиш во најпропаднатата?

Во природата никаде не постои рамноправност. Физиката, биологијата, хемијата ги боли кур за рамноправност и како ти се осеќаш и што мислиш дека заслужуваш. За разлика од минатото, моменталниот систем иако далеку од совршен сепак дава повеќе надеж на оние несреќници што го извлекле подебелиот крај во таа генетска, географска итн лотарија. Така да, ако работниците на Амазон имаат капацитет, волја и желба да сменат нешто околу својот живот и позиција, истото ќе го сменат.
BTW Безос е познат левичар, сопственик на левичарски медиуми. Идеологијата е срање да се пали рајата, на крај она што секого го интересира е својот личен интерес. Безос, Сталин, Мао, Трамп, you name them.
Од овие примери, само тој со срната и волкот има логика. Физиката, биологијата и хемијата немаат никаква врска со тоа што општеството дозволува Безос да има милијарди а тие што секојдневно му ги прават тие милијарди, немаат основни услови за живот.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Од овие примери, само тој со срната и волкот има логика. Физиката, биологијата и хемијата немаат никаква врска со тоа што опшетството дозволува Безос да има милијарди а тие што секојдневно му ги прават тие милијарди, немаат основни услови за живот.
А зошто не се палат куќите и фабриките на Безос туку нормалните бизниси?

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Интересна за анализа е таа богаташка структура. Еден факт, Трамп како и 90% од останатите богаташи е наследен богаташ. Во останатите 10% претежно се работи за нарко дилери, шпекуланти, нафтени магнати исл. Ретко, многу ретко има некој иноватор тука. Пример Трамп од татко му ,,позајмил,, 20М долари плус сите врски и познатства.
Поентата е, нема тука А од американски сон, а без незаконито исфрлање на конкуренција, голем кеш и врски градени од претходниците. Иноваторите без кеш се секогаш издриблани по судските лавиринти и корпорациите им го лапаат иновитетот за 3 кила брашно.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.391
Поени од реакции
28.560
Дали ако овака ги перцепираше антифашистите, како што ги опишав, ќе дојдеше од нашата страна?
Јас така ги перцепирав и бев на вашата (тогаш мојата страна), но тие како тој на видеото, глупачите со розеви коси што вриштат за феминизам заради слабата ерекција на партнерот, наркоманите преку поимот солидаризација се гребат за кеш за доза ..... и останатите лицемери ме одбија од вашата (тогаш мојата) страна.

Kajgana Shop

На врв Bottom