Добро ќе биде да ставиш извор за тие нечии ставови,не е лошо да се прочита нели.
Моите извори ги гледаш секој ден на тв и разни стримови пренесувани во живо, вчера пола содржина преку беше крадење облека и патики од Лос Анџелес и селфи пред запалени коли.
ајде ќе се обидам уште еднаш, само молам сега биди внимателен!
значи го пишувам следново:
“па токму за тоа се работи, цело време само пренесувам нечии ставови и размисли и на крајот понекогаш ставам свое мислење а понекогаш и желба, и сеа доаѓаш ти велиш твоите извори се веродостојни а моите се фејк!“, од оваа ти по своја желба вадиш од контекст и ставаш фокус на
“ставови“ и се разбира случајно изоставуваш
“размисли“ со што во понатамошен создаваш терен да говориш-тврдиш дека јас сум напишал само ставови што вон контекст, па од оваа се гледа дека не е точно односно дека спинуваш и тролаш!
Одиме понатаму
, прашувам сакаш линк до серозни анализи кои се публикувани претежно во извори надвор од САД и западниот свет, во
дополнување ставам линк од кој се гледа дека не се работи за обичен грабеж на продавници за чевли туку за сериозен социјален бунт!
Од некои за мене нејасни причини причини овде во ... се смета дека во САД-Аризона се воведува вонредна состојба заради грабеж на продавница со чевли небаре се работи за Северџистан и Стево сидрото па кога ќе му се кефне ќе воведува вонредна состојба.
На оваа се надополнуваат некои редикули кои говорат дека масата која протестира се болесни, наркомани и што јас знам а дека во составот на гардата-полицијата-армијата се само разумни луѓе кои не се фиксат кои се стабилни и сл, вака мали Џокица гледа на светот ама па јас ли сум ви виновен што сте толку...
George Floyd protests: Unrest escalates in demonstrations in more than 30 US cities
Треба ли насловот и содржината на видеово да се преведе?
Дали во видеото и насловот говори дека протестите се локални и дека се одвиваат само заради грабежи на продавници со чевли?
И затоа повторно ќе те прашам која е целта на инсистирање на линкови со извори, сакаш да отвориме научна дебата за тоа кои фактори и социјални, кои извори според твоите високи критериуми ќе бидат задоволителни, или сакаш да се играме, со напомена оваа не е научен симпозиум (туку е форум) каде ќе водиме академска расправа меѓу другото затоа што не си дораснат!