santelli
IP
- Член од
- 15 јануари 2008
- Мислења
- 5.041
- Поени од реакции
- 12.035
Погрешно е во убав гест да се бараат аномалии.Дури и значките изгледаат погрешно..
Веста ја објави CNN а не Инфомакс...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Погрешно е во убав гест да се бараат аномалии.Дури и значките изгледаат погрешно..
Ептен те обликувал Варуфакис... Поготово чим мислиш дека сме ние на правото место
Ако веќе правиш паралалела со нас, почна со „нема правда нема мир“, следно беше полициска држава.. No justice no peace беше, еве сега мантра антифа на твитер police state...
CNN.....има лажено...затоа....Погрешно е во убав гест да се бараат аномалии.
Веста ја објави CNN а не Инфомакс...
Веќе ме афектира менеЕпа ај ако не у подфорум свет за рецепти за готвење да збориме. Демек за Сирија имаме поголема експертиза од ова. Цел свет збори за случајов не само ние. Америка да кивне ние бронхитис фаќаме, нормално дека ќе не ефектира нас.
Уште ова фалеше на форумов, решавање и експертизи за проблеми на појави/процеси кои се преку океан, 150 години стари и кои носат огромна комплексност. Проблеми толку комплексни, што се длабоко вкоренети во едно општество од кое не сме дел.
А 90% од постирачите овде (лупам) не знаат која е разлика меѓу сенатор и гувернер, county и district.
Ама сите знаеме/знаете све за Трамп и Сорос, дури и дневниот физиолошки циклус им го дознавме/вте, како и за идеолошките определби на урбаните либерали и руралните white supremacists.
Мислам, дајте барем не го праите форумов да биде уште повеќе губење на драгоцено време со овер-експертишање на теми за кои и компетентни домицилни Американци кои поминале декади во проучување на овие проблеми на елитни универзитети немаат одговори и објаснувања.
Генерално на форум се субјективни мислењата, во иста мера во било која тема.... оваа тема не е никаков исклучок.Уште ова фалеше на форумов, решавање и експертизи за проблеми на појави/процеси кои се преку океан, 150 години стари и кои носат огромна комплексност. Проблеми толку комплексни, што се длабоко вкоренети во едно општество од кое не сме дел.
А 90% од постирачите овде (лупам) не знаат која е разлика меѓу сенатор и гувернер, county и district.
Ама сите знаеме/знаете све за Трамп и Сорос, дури и дневниот физиолошки циклус им го дознавме/вте, како и за идеолошките определби на урбаните либерали и руралните white supremacists.
Мислам, дајте барем не го праите форумов да биде уште повеќе губење на драгоцено време со овер-експертишање на теми за кои и компетентни домицилни Американци кои поминале декади во проучување на овие проблеми на елитни универзитети немаат одговори и објаснувања.
Веќе ме афектира менеПокрај ковидот уште ова им требаше
Нема никаква разлика помеѓу „гугл“ знаење и вистинско знаење. Ова е само елитизам. Информациите може да ги добиеш од било каков извор, во било каква форма. Јас можам информацијата да ја добијам и од некој што ќе ми ја каже на кафе. Разликата помеѓу стручна литература, часопис, документарец и сл. е нивото на комплексност. Тоа што е битно е дали информацијата е точна и како ја процесираш. А до кој детал ќе навлезеш е прашање на тоа колку те интересира. Нормално дека колку повеќе знаеш, толку поточен заклучок ќе донесеш ако размислуваш критички бидејќи земаш повеќе фактори предвид.Една работа која сигурно веќе ви е позната, има разлика меѓу вистинско знаење и гугл/њуз портал/social media-знаење за дадена појава. Второво е доминантно на темава, и тоа е она што ја праи темава "млатење празна слама", според мене. Сепак, ова е и на некој начин, глобален проблем.
@Sussaro @Dimitar171 @jamajka не реков никаде да не се зборува на темава, не знам од каде ви искочи тоа.
Муабетот ми е како ноншалантно и навидум експертски се воспостави нивото на конверзација на темава, за проблем кој е покомплексен, подолготраен и со длабока социо-економска и историска компонента во споредба со еве на пример, корона.
Па надмудрувања, па суптилни его-трипови ("јас знам повеќе од тебе" муабети), геополитички искази и тн и тн.
Си го ругаме македонскиот менталитет низ практично секоја тема демек "експерти за се", а самите сме сведоци на тоа овде, на темава, што е на некој начин крајно лицемерно, посебно од неколку членови кои на неколку наврати го искажале својот револт кон "сезнаечкиот/убер-експертски" македонец, а самите суптилно го прават тоа на темава. Ова ми е главната поента на мојот исказ.
Една работа која сигурно веќе ви е позната, има разлика меѓу вистинско знаење и гугл/њуз портал/social media-знаење за дадена појава. Второво е доминантно на темава, и тоа е она што ја праи темава "млатење празна слама", според мене. Сепак, ова е и на некој начин, глобален проблем.