- Член од
- 9 мај 2018
- Мислења
- 1.628
- Поени од реакции
- 2.168
Ова треба и кај нас да се случи!
1. Не, немаат право. Насилството од црнците спрема белците е десетици пати поголемо него обратно, а никој нема зуцнато за тоа.Треба да се разграничат три прашања тука.
1. Дали црнците имаат право на протести по повод овој настан, а со причини длабоко вградени во америчкото општество со децении
- Да, имаат право.
2. Дали протестите се делумно киднапирани од одредени групи и поединци кој со самото нивно постапување ја уништуваат суштината на протестот и го вртат јавното мислење во негативна конотација на протестантите?
- Да, тоа може да се ултра-радикални левичарски одреди, огранзации, Сорос итн, итн, но може да се и false flag оперативци од другата страна, неонацисти, реднеци, владини агенти и сл.
3.Дали целава ситуација дополнително ќе се исполитизира и радикализира во пресрет на ноемвриските избори?
- Дефинитивно, само уште едно прашање се наметнува: на кого повеќе му одговара да биде свртено вниманието на овој хаос, на оној кој со ноншалантото понашање доведе неговата земја да биде најлоша по сите параметри во справување со КОВИД-19 или на другата страна каде старото сенилно човече буквално можеше уста на не отвори до номеври и да ги добие изборите како што ги доби и внатрепартиските.
Но целата ситуација може да спласне и да се заборави до јули, ниту е прв таков настан, ниту се први насилни протести во САД, ниту мора нужно да влијае на изборите, со целава ситуација со КОВИД и рецесијава, од сигурни избори за Трамп, работава е дека ќе се случат едни од најнеизвесните и најнепревиливи избори и изборна кампања досега, за избор на најлошите можни кандидати што америчката политичка лепеза може да ги понуди.
Другите точки не ги коментирам оти секако нема да се сложиме, ама мислиш само на овие, или на заглупената младина што се шета по плажи и пролетни распусти и на вооружените сељаци кои протестираат и се групираат и влегуваат во државни згради со автоматски пушки?Трамп ништо не можеше да спречи во врска со вирусот покрај вакви орди и племиња кои живеат таму, овие истите сега што протестираат во време на корона.
Реалноста е дека страшни реформи треба во полицијата во САД.
Ниско платена работс со големи ризици.
Слушав еден подкаст кај што гостин беше поранешен цајкан, Човекот се откажал иако цела фамилија со генерации тоа го правеле.
Поради тоа што е мала платата, сите кои имаат подобри предизпозиции да станат добри цајкани се одлучуваат да работат нешто по поисплатливо и побезбедно.
Затоа имаш трето разредни цајкани кој не се доволно квалификувани да ја работат работата.
Во држава со голем криминал и голем број на народ со оружје не ти треба некој што примарна работа му е да де ескалира да е неспособен за тоа.
Имаше голем број на случаи каде што полицајци кои не постапиле според правилата добиваат само суспензија или ги преместуваат во друг град.
Одамна смрди кај американциве ама никој не се замара да го среди ова.
се се сведува на расизм или поединец/неспособен.
Да немаше видеа или сведоци, ќе си го заташкаа убиството или ќе му тупнеа суспензија на џандарот и толку.Како со НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ, луѓе којшто не се легално во државата добиваат било што ? Тој човек не може да гласа, не може легално да работи, да се лечи, да плаќа данок... Тој човек таму може само да „Прави“ криминал. Реално и доста од Хиспано криминалците им се не легални.
Автоматски споено мислење:
Како за деген трамп доста паметен искочи. Мене барем ме зачуди како се справувал со некој работи. Како за деген, одличен претседател им искочи.
А црнциве колку само претераа тоа е чудо. Уште при првиот протест на БЛМ ми се згадија. Ова што го прават они сега нанесува МНОГУ ПОВЕЌЕ ШТЕТА. Џандарот што го УБИ невиниот човек ќе си иде на судење и ќе биде сигурно строго осуден, а за овие протести се ќе им помине очигледно без ниедна казна. А како што слушаме веќе има мртви луѓе и ОГРОМНА МАТЕРИЈАЛНА ШТЕТА.
Сите заедно го формираат дебилното општество таму, ама најдно луѓе се гетата црнечки, либералите и сличните на нив.Другите точки не ги коментирам оти секако нема да се сложиме, ама мислиш само на овие, или на заглупената младина што се шета по плажи и пролетни распусти и на вооружените сељаци кои протестираат и се групираат и влегуваат во државни згради со автоматски пушки?
Мартин НешкоскиОва треба и кај нас да се случи!
Веќе се случи.Ова треба и кај нас да се случи!
А сепак.. соросоидиве и картелите пронаоѓаат начинКако со НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ, луѓе којшто не се легално во државата добиваат било што ? Тој човек не може да гласа, не може легално да работи, да се лечи, да плаќа данок... Тој човек таму може само да „Прави“ криминал. Реално и доста од Хиспано криминалците им се не легални.
Уживај, го местат. Спинови праат, лепат и монтираат за да не прелажат нас дека е лош.Не мислиш дека медиумите уште од кога се кандидираше за претседател многу почнаа да го тролаат човекот?
Еве и ден денес многу негативна кампања има против него. Тоа демократско/либерално крило има преголемо влијание по медиуми ширум светот. Не може некој толку глуп човек и толку омразуван човек да прелаже над 300 милиони нација и да стане претседател. Не сум фан на трамп, не ме ни интересира многу многу што им се дешава внатрешно, затоа дај те молам кажи ми што лошо направи Трамп во неговиот мандат ?(јас стварно не пратам многу и не знам дали и што има лошо направено). Само те молам немој и ти да ми кажеш дека неговата политика за имигранти и политиката за Зидот биле глупости кога и Израел кога ставаше Зид никој ништо не кажа а за имигрантите ставот беше дека треба да се сопре ИЛЕГАЛНАТА ИМИГРАЦИЈА а не ЛЕГАЛНАТА. Значи си зимаш Грин Кард и немаш гајле. Проблемот во Америка се ИЛЕГАЛНИТЕ ИМИГРАНТИ којшто ем работат на црно ем им зимаат работа и плата (каква таква) на легалните Мигранти или на Американските Државјани.![]()
Трамп не е кловн и те лаже некој како ти прикажува Трамп ,туку кловнови се тие како што ќе им каже длабоката држава и од Сорос живи примери се шарените кловнови кај насБараш објаснување за нешто од Трамп, најкловн претседателот во последно време?![]()
Исценирано и испланирано од сдс хунта ,инаку зошто Зоќи го ослободи од затвор убецот на Мартин Нешковски ај размисли малкуМартин Нешкоски
Како со НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ, луѓе којшто не се легално во државата добиваат било што ? Тој човек не може да гласа, не може легално да работи, да се лечи, да плаќа данок... Тој човек таму може само да „Прави“ криминал. Реално и доста од Хиспано криминалците им се не легални.
Автоматски споено мислење:
Како за деген трамп доста паметен искочи. Мене барем ме зачуди како се справувал со некој работи. Како за деген, одличен претседател им искочи.
А црнциве колку само претераа тоа е чудо. Уште при првиот протест на БЛМ ми се згадија. Ова што го прават они сега нанесува МНОГУ ПОВЕЌЕ ШТЕТА. Џандарот што го УБИ невиниот човек ќе си иде на судење и ќе биде сигурно строго осуден, а за овие протести се ќе им помине очигледно без ниедна казна. А како што слушаме веќе има мртви луѓе и ОГРОМНА МАТЕРИЈАЛНА ШТЕТА.
Затоа шо АНТИФА се претвори во фашистичка организација на која главната задача и е да го амортизира гневот на работничката класа,со разни глупости како трансџендер,радикален фемонизам па и демек до толку ги заболе за црнциве.Како бе како лавичарска партија ни еднаш не направија неради за работничките права?Иначе да те прашам,дали стварно мислиш дека црнциве по гетава не се расисти?Дали има некој белец шо би се осудил да отвори продавница во црнечко гето,пример?Зошто АНТИФА да ја прогласува за терористичка. Па зар таа организација не е иста како оние момци кои се шетаа по Шарлоствил, зар нема „добри луѓе и на двете страни“, ваљда не се терористи и сите во АНТИФА?
Не ми е јасно, да ми објасни некој![]()