Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
... „задолжително носење заштитна маска во затворен простор“, тогаш изборите ќе бидат организирани на стадион? тераси? каде?
и која е смислата да при доаѓање до изборната комисија која е во затворен простор да ја спуштам заштитната маска да бидам идентификувана? нема шанса јас не ја симнувам маската која е затоа ставена да бидам заштитена колку толку од таа околина, ако ја симнам тогаш нема потреба ниту повторно да ја вратам бељата е направена.
... а што со ракавиците? треба да ми го обележат прстот, зарем треба да ги извадам ракавиците? тогаш зошто воопшто да ги носам? и како после мојата лична карта ќе иде од рака на друга од изборна комисија, па ќе ми ја вратат, што ако истата сега е инфицирана, низ тие прсти му поминале безброј лични карти од гласачи? треба дезинфекција на истата на лице место?

...ете затоа има проблеми во овој период да се има избори, како ќе се гласа, што со болните, што со тие во самоизолација? и онака све ги местат работите и онака се прекршуваат сите правила самите нека си решат ајт у пм, барем народот да биде заштитен и да не се изложува на место каде сите ќе се наредат во текот на денот за време не гласањето!

- Ќе си носиш пенкало од дома
- Личната карта нема да ти ја допираат само ќе ја видат (ќе им ја покажеш)
- Ќе си ги измиеш рацете одма после бележење со вода/антибактериски гел
- Не мора да ја симнуваш маската, освен ако не планираш со фантомка да влезеш :LOL:

На крај краева не гласај, и онака со гласањето не менуваш ништо.. под долгорочна концесија не имаат земено дпмне/сдс/дуи

Ги изедначуваш средините со различна националност што значи релативизирање или бранење на одредена националност каде буквално букна повторно заразата и ни се врати и март и вонредна состојба.
Знајш шо е бранење, да речам во право се луѓето арно прават, да ги поддржувам нивните постапки
Како што прават тука поединци, ги бранат оние кои шетаат, оние кои не се придржуваат до мерките.
Најди ми таков пост па ќе прајме муабет.

Знајш шо е бранење, да речам во право се луѓето арно прават, да ги поддржувам нивните постапки
Како што прават тука поединци, ги бранат оние кои шетаат, оние кои не се придржуваат до мерките.
не, не знам. Стопати повтори дека се исти, релативизираш. Со релативизација браниш. Ај да не се прајме со 2 грама мозок, срамота е.

не, не знам. Стопати повтори дека се исти, релативизираш. Со релативизација браниш. Ај да не се прајме со 2 грама мозок, срамота е.
Зашто да се праЈ,тоа е факт нема потреба да се докажува

не, не знам. Стопати повтори дека се исти, релативизираш. Со релативизација браниш. Ај да не се прајме со 2 грама мозок.

Ајде бујрум објасни зошто се различни, и едните прекршуваат мерки и другите.

Со литијата во Струга само ги провоцираме Албанците и они да го ги кршат правилата
ќе видите за некоја Недела што ќе биде на Бајрам

Ете ти пост дека ги браниш

:icon_lol:

Ајде бујрум објасни зошто се различни, и едните прекршуваат мерки и другите.
Знам за случаи кај што Евреи убиле нацисти во војната.
Да, нацистите направија холокауст, ама ете има и Евреи кои убивале нацисти.
И едните и другите убивале, а не само нацистите. Преку глава ми е што само ги обвинуваат нацистите.

15 март - 15 нови случаеви - се воведува вонредна состојба 3 дена подоцна, се затвара се, огромни екомски загуби и нарушено здравје на целата популација поради изолација, стрес итн

29 мај - 52 нови случаеви - се отвараат меани, гостилници, претседателот мудро најавува дека треба да научиме да живееме со вирусот и дека луѓе ќе умираат, тоа е тоа, јебига

Оваа е таа стратегија која ја теравме? И затоа се затворивме 2 месеци?
Кој е крив за тие 52 нови случаи? Ок владата можеше и мораше дефинитивно побрзо да ги стави во карантин тие градови. Ама неможе Филипче на некоја неписмена багра како погоре што не сакале да се тестираат значи тоа само неписмен човек може така да размислува како тие од Лабуниште. Зошто во Германија со толкава популација имаат само по 500 заразени на ден океј имат и они пациенти што протестираат ама сепак добро се справуваат(Не само Германија тука се и Италина и Шпанија). Македонија ја има таа "среќа" да живееме со неписмено племе и што е најтрагично и владата и опозицијата да им угодува на тоа неписмено племе.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

И едните и другите убивале, а не само нацистите. Преку глава ми е што само ги обвинуваат нацистите.
Уба споредба

Каков жежок костен во раце ќе му фрлат на Наќе овие од техничката на влада ако прогласат строг полициски час во Чаир, Сарај итн ќе биде смешно да се гледа

Ме потсетува на една бедотија кога го прашаа за децана на Смилковско што ги утепаа,одговори дека и Комитите пееле гасни комори за Албанците.Е на тоа ниво и работи мозокот

Може. По можност некој што не мисли дека народот е стока. Такво високо ниво на експертиза и дедукција не можам да разберам, со лимитиран капацитет сум. Ете, со Берик се разбравме, изгледа и тој е прост ко мене.

А јас? Мене кој ме ебе, а? Со мене исто имаш разбирање...

Иначе, јас пак да ти го кажам мојот став кој не е „народот е стока“. Разликата од март до денес е времето и паниката. Кога „прсна“ вирусот во Европа, сите држави беа испаничени, сите носеа некакви (добри или лоши, времето ќе покаже) мерки. Некоја затвараше прв граници, некоја луѓето у групен карантин ги ставаше, некоја држава дома ги пушташе, зависи. Разликата е што во тоа време, во март месец не само што се појавуваа првите посериозни бројки општо во Европа, него веќе северниот дел на Италија клокотеше и се наговестуваше дека следна е Шпанија, плус во Англија сеуште се играше фудбал како и ЛШ (Ливерпул - Атлетико е директно виновна утакмица за 41 жртва). Тогаш, кога не знаевме што е вистина, што не е, прибиравме информации од секаде, слушаме едно кажува СЗО, друго кажуваат од Кина, трето Трамп, четврто Шведска, Вучич врховниот на Балканов вика иди у Милано на шетање, Ердоган до Април не пријавуваше случаеви, како да не постои вирусот и се случи конфузија, што кај населението, тоа и кај власта. Затоа, се носеа мерки, какви и да беа. Сега, кога се пројдени скоро 3 месеци, веќе се олабавува затоа што пред се' на населението му е збогтисано (едни почитуваат, други не и се ствара фрустрација) и секако, (очигледно најбитно за нив, за жал) избори. Во март месец, сите бевме во паника, јас на Водно кога одев луѓе глава ми вртеа лево и не дишеа кога проаѓаа покрај мене, така беше до пред 2-3 недели. Минатиот викенд бев, никој веќе не обраќа внимание, никој не се замара за тоа. Едноставно, научивме да живееме со ситуацијата, научивме дека треба да миеме раце (одржуваме хигиена), научивме да носиме маска (добро, повеќето), да не се лапаме со друштво кога се поздравуваме итн итн...

Едноставно, се привикнавме на новонастанатата ситуација и затоа можеби дојде време да се олабават мерките. (како една од причините, другите ги наведов погоре).

Можеби малку конфузен постов ама уз работа сум, плус јадење правам и три работи оддеднаш тешко ми одат, прост и јас тебе и Берик :D

Ме потсетува на една бедотија кога го прашаа за децана на Смилковско што ги утепаа,одговори дека и Комитите пееле гасни комори за Албанците.Е на тоа ниво и работи мозокот
Јас мислам дека ние неетички постапуваме тука кон лице со посебни потреби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom