M
Macedon1um
Гостин
... „задолжително носење заштитна маска во затворен простор“, тогаш изборите ќе бидат организирани на стадион? тераси? каде?
и која е смислата да при доаѓање до изборната комисија која е во затворен простор да ја спуштам заштитната маска да бидам идентификувана? нема шанса јас не ја симнувам маската која е затоа ставена да бидам заштитена колку толку од таа околина, ако ја симнам тогаш нема потреба ниту повторно да ја вратам бељата е направена.
... а што со ракавиците? треба да ми го обележат прстот, зарем треба да ги извадам ракавиците? тогаш зошто воопшто да ги носам? и како после мојата лична карта ќе иде од рака на друга од изборна комисија, па ќе ми ја вратат, што ако истата сега е инфицирана, низ тие прсти му поминале безброј лични карти од гласачи? треба дезинфекција на истата на лице место?
...ете затоа има проблеми во овој период да се има избори, како ќе се гласа, што со болните, што со тие во самоизолација? и онака све ги местат работите и онака се прекршуваат сите правила самите нека си решат ајт у пм, барем народот да биде заштитен и да не се изложува на место каде сите ќе се наредат во текот на денот за време не гласањето!
- Ќе си носиш пенкало од дома
- Личната карта нема да ти ја допираат само ќе ја видат (ќе им ја покажеш)
- Ќе си ги измиеш рацете одма после бележење со вода/антибактериски гел
- Не мора да ја симнуваш маската, освен ако не планираш со фантомка да влезеш

На крај краева не гласај, и онака со гласањето не менуваш ништо.. под долгорочна концесија не имаат земено дпмне/сдс/дуи