Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не велам дека не е точен сомнежот ама може да го водат под друга општина ако има ЛК со сменета адреса на живеење.

Вчера пишав денес ќе бидам подиректен. Владата крие податоци и манипулира. Овие двајца од Кичево што се вадат во статистика се тие од странство што беа дојдени во карантин(едниот од Малта другиот од Белгија). НО......имаме веќе некое време уште 2 активни случаи во Кичево , од кои едниот е од обезбедувањето на претседателот за кој нашитрико се пишуваше, а вториот е неговиот најдобар другар вработен во фаброката КСС.

Зошто не се вадат овие информации...зошто се чека???

за ова би ги прозвал и модераторите а посебно ПеЏа( ке ци бре брат....те снема нешто), бидејќи кога почнав јас и некои други да вадиме податоци кои не им се допаѓаат, добивме напади од сите страни и закани со банирање

Ајде кажете дека треба само да ја фалиме владата...и еве јас прв нема ни буква да пишам повеќе

ајде аргументи на маса како што му пишав на ПП на срцката Пеџа..кај се новите двајца од Кичево , од кој едниот е заразен повеќе од недела дена

Прегледај го приврзокот 253451
Пеџа треба да им влезе у систем како модератор на Кајгана и да ги смени податоците таму.
Стварно.

Имале некои од семејни настани и тоа значи дека се од литијата во Струга?
Колку кластери, болни има од литијата?
Но, еве на страна резултатите, како можете да си помислите дека од такво како што беше, групно шетање еден ден надвор, има исто заболени и исто се рашири болеста како од секојвечерно седење по неколку саати на иста маса сто луѓе, на повеќе места?
Не, озбилно некој нека ми објасни, како можете да си мислите нешто такво после сите информации за тоа како се шири болеста? А друго е што статистиката кажува од кај се и кои се и колку се новиве случаи, а од тоа можеме комотно да заклучиме од што се.

Вие сте толку игнорантни и утепани што уопште не приметувате дека и Филипче и другите политичари сакаат да го смират и минимизираат антагонизмот што настана поради двојните аршини, со класичен обид за поистоветување, без конкретни податоци и бегли изјави.
Проблемот е ПОСТАПКАТА.
Од еднаш педер не се станва а ?
Кој ти се овие размислувања бе ?
Еден ден се случило тоа, ами така ако викаа сите низ цел свет кај ќе ни беше крајот.
А што оние кои секој викенд се журкаат по викендици и по паркови ?

Не велам дека не е точен сомнежот ама може да го водат под друга општина ако има ЛК со сменета адреса на живеење.
не...кичевска л.к. има

и вие( со мало в) модераторите да не бевте толку безобразни, одамна ќе имавте податоци што и како ...

терајте...не се секирајте многу

А што оние кои секој викенд се журкаат по викендици и по паркови ?
Кога 89% од новозаболените ќе бидат каури што се журкаат по викендици, ќе ги поткачиме и нив.
За жал вие сте на тапет сега, кај вас е топката. Сакавте закони да не важат за вас, ок, еве ви.

Nope
не ќе да е тоа, иако спремаа протест заради тоа

Ова е - јадел некој свинско пред Ромите.

само Инфомакс известува за ова
Ne svinsko,tuka kaj nas oni ne mozat da mrdnat,ne e ova Skopje.

не...кичевска л.к. има

и вие( со мало в) модераторите да не бевте толку безобразни, одамна ќе имавте податоци што и како ...

Ако они оставаат кај важни теми секој да става податоци кои се непроверени, сега знаеш што ќе беше темава?
Како можат они да знаат дека ете, иако спротивна од официјалната верзија, твојата е вистинската?
Како да знаат дека од миљон разни глупости од типот на сестра на комшијата чула... дека твојава информација е вистинита?

Можам да ти цитирам такви еден куп постови само во оваа тема, кои испаднале скроз неточни.

Кога 89% од новозаболените ќе бидат каури што се журкаат по викендици, ќе ги поткачиме и нив.
За жал вие сте на тапет сега, кај вас е топката. Сакавте закони да не важат за вас, ок, еве ви.
Изгледа не се разбираме, муабетот наш беше дека и ние не почитуваме мерки како и тие, ти ми викаш кога ќе излезат поголем број заразени кај нас тогаш да те побарам.
И ова дека го кажувам во множина не значи дека јас спаѓам во тој круг.
Над 2000 заразени има во МК сите се од Чаир ???
Патем едно време ги кажуваа по населби заразените, ме интересира да видам како стојат со случаи, ако постои таква мапа, нормално

не...кичевска л.к. има

Ќе тераме и шеќер и вода ќе се напиеме од потресната вест за мањак информации околу короната во Кичево.
Автоматски споено мислење:

Ако они оставаат кај важни теми секој да става податоци кои се непроверени, сега знаеш што ќе беше темава?
Како можат они да знаат дека ете, иако спротивна од официјалната верзија, твојата е вистинската?
Како да знаат дека од миљон разни глупости од типот на сестра на комшијата чула... дека твојава информација е вистинита?

Можам да ти цитирам такви еден куп постови само во оваа тема, кои испаднале скроз неточни.
Не викам дека не е во право ама крајот не се фаќа. Од 3,000 евра да те пишат за корона до дека позитивни на корона се кријат и не се пријавуваат. Амплитуди левел школски пример.
Мене ме влече (не велам дека не грешам) дека ликов е запишан во друга општина, дали по грешка или намерно, не знам.

Последно уредено:
Патем едно време ги кажуваа по населби заразените, ме интересира да видам како стојат со случаи, ако постои таква мапа, нормално
Тука пишува за моментално активни случаи во скопските општини.

Изгледа не се разбираме, муабетот наш беше дека и ние не почитуваме мерки како и тие, ти ми викаш
И ние не почитуваме мерки - да. Има такви.
И ние не почитуваме мерки, како и тие, е ноторна лага. Како прво нема услови и ние да не почитуваме мерки, како и они. Ене ти некоја страна поназад, споредба на полиција како реагира во Чаир, а како во Кисела Вода. Ако и ние не почитуваме мерки како и тие, тогаш веројатно имаш слики од секој ден, од многу седенки со по 100 каури на маса, во време на полициски час. Ако и ние исто ко они, не почитуваме мерки, тогаш зошто се кластерите во Сарај, Чаир и др.?

Е до почитувањето на мерките, но повеќе е до двојните аршини на власта и различното важење на законите.

Инаку, немај гајле, сега по изборното намалување на мерките, во овие услови, постои шанса све да се израмни. Може ист Вухан и у Битола и у Сарај да настане.

Последно уредено:
И не почитуваме мерки - да. Има такви.
И ние не почитуваме мерки, како и тие, е ноторна лага. Како прво нема услови и ние да непочитуваме мерки, како и они. Ене ти некоја страна поназад, споредба на полиција како реагира во Чаир, а како во Кисела Вода. Ако и ние не почитуваме мерки како и тие, тогаш веројатно имаш слики од секој ден, од многу седенки со по 100 каури на маса, во време на полициски час. Ако и ние исто ко они, не почитуваме мерки, тогаш зошто се кластерите во Сарај, Чаир и др.?

Е до почитувањето на мерките, но повеќе е до двојните аршини на власта и различното важење на законите.

Инаку, немај гајле, сега по изборното намалување на мерките, во овие услови, постои шанса све да се израмни. Може ист Вухан и у Битола и у Сарај да настане.
Ако сме поразлични од нив нема да има Вухан ни Битола ни никаде.
Ете јас на пример не планирам во скоро време во ресторан да седнам или во кафе бар.
Не ради страв туку сватив дека поубаво ми е вака и дека не мора во кафич да седнам за убаво да си поминам.

Изгледа не се разбираме, муабетот наш беше дека и ние не почитуваме мерки како и тие, ти ми викаш кога ќе излезат поголем број заразени кај нас тогаш да те побарам.
И ова дека го кажувам во множина не значи дека јас спаѓам во тој круг.
Над 2000 заразени има во МК сите се од Чаир ???
слабо читаш, иако си нон стоп на темава.....веќе имам ставено линк од изјавите на градоначалникот и седницата на советот по повод овие случувања

а саркастичната црвенокоса администраторка нека не зима блага вода.....нели не е важно да се скрие еден кластер:tapp:

голема работа што едниот работи во близина на претседателот на државата а другиот во фабрика со 1600 вработени(т.е. над 5000 загрозени)

Ако сме поразлични од нив нема да има Вухан ни Битола ни никаде.
Поразлични сме, ама не е до тоа.
Ако подеднакво важат законите за сите, нема да има Вухан, ни Битола, ни никаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom