- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.981
- Поени од реакции
- 11.314
Што се однесува на бучноста @најубав напиша веќе.Здраво на сите,
би сакал да ве замолам за помош при избор на инвертер клима 3,5kW. Ги следев муабетиве последниве неколку страни но не сум сигурен што да одберам сеуште... Во суштина ситуцијата ми е ваква: имам постоечка стара клима Filia 3,5kW, поправана неколку пати, испушта фреон цело време и скршени се перките на надворешната единица, трошеше баеги и струја, па решив да ја заменам со инвертор, и тоа по можност најтивка 3,5-ка, внатешна ама уште побитно ми е надворешната да биде тивка, но гледајки ги спецификациите на web сите се околу 50dB, а тоа ми се чини многу некако. Дали е тоа фиксна вредност или зависи од брзината што е пуштена на внатрешната единица? Инаку прашав во сетек, за демонтажа ми бараат 1600 ден бидејки е пристапно се (на балкон е монтирана надворешната единица), а за монтажа 3600 ден, претпоставувам дека е тоа нормална сума за сите, а буџетот ми е до 30000 ден без монтажа. Ви благодарам.
Не кажа до колку пари само? Ако пари не те ограничуваат само Тошиба! Потивка и покултивирана работа од Сузуми нема!